Xenus Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2013 3TB harddisk'im RAW formatına döndü. şuan benden formatlamamı istiyor. şurdaki yöntem ile düzeltmeye çalışıyorum. işlemler 7-8 saat sürüyor zaten çıkarıp laptopa bağladım yoksa bilgisayarı kullanamayacam. ama pek umut yok gibi 2.2TB+ olunca yapısı değişiyor HDD'lerin; http://html5.litten.com/how-to-fix-external-disk-drive-suddenly-became-raw/ birde şunu buldum benle aynı duruma düşmüş bir çinli; http://akanoren.blog136.fc2.com/blog-entry-118.html external'dı. söküp sata ile bağlamıştım PC'ye. 3-4 aylık falan sanırım. zaten bilgisayar bir 5-6 gündür açıktı. belki o yüzden böyle. dayanıksızdır bu diskler ne biliyim. SSD'deki birkaç dosyayı atayım derken PC kitlendi bir an, 26 gün falan yazıyordu işlem süresi. sinirden bilgisayarı tuştan kapattım. bu HDD'ler için fatal bir hatalardan biriymiş meğersem. 150 GB boş alan kalmıştı lan dsdsf bittim ben offff. son çare bir tane daha 3TB disk sipariş edip, recovery programları ile kurtabildiğimi datayı kurtarıp, bendeki diske formatı çakıp, dosyaları geri yükleyip, iade edicem diski. benim duruma düşen başka biri var mı burada? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2013 Başıma geldi bu durum.Formatı NTFS olarak düşünüp soruna şöyle bi çözümle gelecem. Testdisk çok tehlikeli bir program.Yanlış ellerde çok fena sonuçlara sebep verebilir.Recover gerektirmeyen aleti recoverlık yapabilir. O vesileylen, ubuntudan boot edip ntfsfix(http://linux.die.net/man/8/ntfsfix) ile toparlamayı dene.Olmazsa windows 7'deki recovery olayından yürü.chkdsk candır. Beni ntfsfix kurtarmıştı linuxde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2013 pulkas said: format NTFS değil ama RAW şuanda. NTFS'e çevirmeye çalışıyorum. chkdsk hata veriyor, formatlamamı istediği için windows. yine de dediğini deneyecem şu ubuntuyu kurup. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2013 testdisk yada başka bir yöntem ile direk NTFS'e çevirmeyi beceremezsem, yani ikincil bir harddiske recovery yapmayı seçersem R-Studio'u kullanıcam sanırım. harika anlatmış şurada. yazayım da bulunsun. http://www.r-tt.com/Articles/External_Disk_Recovery/ disk 3 TB olduğu için GPT bu arada testdiskte allaha emanet gidiyorum bu arada. advanced/boot a girip ordan boot sectoru rebuild et dedim. son aşamada takıldı inanılmaz yavaş ilerliyor. ilk aşamada yapılan yeni partition table yazdırma işlemi olmadı nedense bundan sonra tekrar deneyecem. 5+8 saat sonra searchlerden sonra hata verdi. bundan sonra 3 partitiona bölüp kullanıcam bu harddiski emenike Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2013 pulkas said: partitiona linuxde ulaşmayı denedin mi?MBR için fdisk var, GPT içinde gdisk varmış. testdisk kullanması zor bir program.çok basit bi menüsü var ama hata yapmakta bir o kadar çok kolay.testdisk skertmediyse, gdiskle GPT yi onarabilecekmişsin gibi.gdisk'i daha önce kullanmadım, testdisklede 1.5tblık hddyi heder etmiştim. http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=273621 http://www.rodsbooks.com/gdisk/ başka başlıktan şu yazını gördüm. gdisk yöntemini önerirmisin bana? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2013 Hiren boot cd indir içinde boot/partition recovery var muhtemelen çözecektir işini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2013 MBR değil mi alet? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2013 mbr'de 2.2tb limiti var diye gpt formatlamıştım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 meh testdiskte yanlış birşey yaptım, format attı diske. artık restore edemem table'ı. giden 2.5tb dataya yanıyorum onun dışında diskte bir sorun var zaten sanırım. pc'yi tuştan kapattım diye başıma gelene bak ya hardware fault oluştu. şuan boş diske chkdsk yapıyorum ilerlemiyor düşürdüğüm başka bir disk vardı ondan bi farkı yok şuan. daha içine dosya koymadım bir umut recovery yaparım diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 kutusuna geri koyup, elektrik kesintisinde gitti dersem. garanti alır mı bunu? pert olmuş bu hdd sanki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 pulkas said: Testdisk çok tehlikeli bir program.Yanlış ellerde çok fena sonuçlara sebep verebilir.Recover gerektirmeyen aleti recoverlık yapabilir. keşke seni dinleseymişim iyice çöp ettim hdd'yi. r-studio ile recover edemiyorum bile 124tb dosya buluyor falan. saçma sapan 2-3 jpg buluyor. ama bir süre sonra yetti be demiştim zaten yanlışlıkla diske format atmasından sonra CHKDSK işlemi yaptım. 15 saat sürdü tahminen http://i.imgur.com/5cAKbEj.jpg ama başta ve son kısımda çok küçük bölümler saatlerce sürdü. misal %5-10 arası 3-4 saat. %10-%95 arası 6 saat sonra bir 3-4 saat daha. yani diskte direk bad sector olduğu aşikar. işlemden sonra bomboş HDD'de kullanılan alan 1.5 gb'a çıktı zaten sanırım bad sectorleri görünmez bir yere ayırıyor kullanmamak için. birde şöyle birşey var. iki recovery programı denedim. en iyilerini. biri r-studio ötekisi recover my files pro. ikisinde de 2,93 gb' gibi bir bölümde hata vermeye başladı. bu chkdsk'teki gibi ilerleme durdu. bu kısımları skip edip taratayım dedim ama recovery mantığı öyle işlemiyor sanırım işte 125 tb mı ne dosya çıktı ama bu testdisk ile HDD'yi piç ettiğim için de olabilir bu. belki direk testdisk falan kasmayıp recovery'e girişseydim kurtabilirdim çoğu dosyayı :( sonra hdd tune ile tarattım manzara şu. http://i.imgur.com/A4hkyC9.png hatta daha kötü aynı bad sector'ler sonlarda da var ama yanlışlıkla iptal ettim search'ü. şu haliyle 5.9% hasarlı gösteriyor. şimdi bu diski ben kesinlikle böyle kullanmayı düşünmüyorum. bir daha bu kadar veri kaybedersem artık kafayı sıyırırım herhalde. garantiye vermek en mantıklısı gibi duruyor. hdtune çıktısı da alıcam yanıma. dosyaları kurtarmayı geçtim birde sapasağlam disk gitti durduk yere yuh ya. darbesiz bir şekilde nasıl bad sector oluşuyor anlamıyorum. elektrik kesilmesi bu kadar mı etkili olabilirmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Xenus said: kutusuna geri koyup, elektrik kesintisinde gitti dersem. garanti alır mı bunu? pert olmuş bu hdd sanki şunu dene bence, hiç değilse yenisi gelir kabul görürse geçmiş olsun bu arada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Xenus said: pulkas said: format NTFS değil ama RAW şuanda. NTFS'e çevirmeye çalışıyorum. chkdsk hata veriyor, formatlamamı istediği için windows. yine de dediğini deneyecem şu ubuntuyu kurup. Testdisk'i onerirken oyle bi hataya dusebilecegini hic tahmin edemedim ya, kusura bakma. Aklima gelse aman dikkat diye eklerdim kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 yok önemli değil. zaten ben sana sormadan önce uğraşıyordum testdisk ile. diskte bir sorun vardı testdiski guidelardaki gibi yapmayı denedim 2-3 kere olmadı, hata veriyordu. sonra dalgınlıkta yanlış birşey yaptım boş partition table yazdı diske, format attı vs. datayı kurtarmayı geçtim, hdd'de hasar oluşmuş birde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar