Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Golf ( 2013 ) vb. araç düşünüyorum ! Tavsiye"

kithnos_1

Öne çıkan mesajlar

Selam arkadaşlar

Aslında 45 K TL civarına araç düşünüyordu ama bugün 140 PS Comfortline Golf , test ettim ve hasta oldum

Hem konforlu ve geniş , hem şık hem de iyi gidiyor namussuz.

62.200 TL liste fiyatı var fakat zam geliyormuş, 62.700 TL civarı olacak sanırım. Zorlayıp bu rakamlara çıkbilirim.

50.600 civarına da 122 PS olan versiyonu var.

Bir yandan da 48-49 K TL lik fiyatı ile Polo GTI 'ı düşünüyorum.

Bu üçü arasında veya bunlara alternatif bir tavsiyeniz olur mu ?

NOT : Hızlı alınıp , satılma , 2.elde rahat satım ve az kayıp çok önemli benim için. Ne zaman nereye taşınırım belli olmaz :D
Sosyal ağlarda paylaş

bende 1,2 105 ps comfortline golf7 var. şehir içinde gayet yeterli. klima açık bir şekilde 4 kişi yokuş yukarı bana mısın demedi. zira 175 nm torku var. yakıta gelince motor daha yeni yeni açılıyor. geçen ay bir deneme yaptım. ankara şehir içi 0,28 l/km yaktı. belki 1,4 122 ps olan modeli daha mutlu kılabilir. zira onda arkada bağımsız süspansiyon bulunmakta.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

140 hp yi Uşak'ta stokta buldum . Bugün yarın dönmem gerekiyor.

Elimdeki aracı da sonra satıcam artık ( Impreza 2007 , ilgilenen varsa beri gelsin , ucuza vericem :) )

Öncelikle dizel düşünmüyorum , benzinli alacağım.

Hybrid'de düşünmüyorum , elektrikli falana alsam , kolay satamam gibi geliyor.

Benim X K TL ye alıp ,1-2 sene sonra X-2,3 K TL ye satabilmem gerekiyor

62.700 TL fiyat verdiler 140 hp için Golf , 51 bin civarı 120 hp manuel , 58 bin civarı 120 hp otomatik.

Bu arada DSG şanzıman farkı çok gibi ama , ilk defa bir otomatik vitesi beğendim , baya başarılı lan :D
Sosyal ağlarda paylaş

Hangi donanım paketini tavsiye ediyorsun ?

Bi Honda'yı arim bakim , test vericekler mi bugün .Yoksa yarın Golf'u bulmuşken kaçırmak istemiyorum.

Bu arada bana benzin lazım sadece , taşıtmatik olayı ile alıyorum benzini. LPG veya dizel kullanamam şimdilik.

Civic para kaybettirmeden satılablir mi ? Golf peynir ekmek gibi gidiyor gibime geldi :)

Edit : Şehir içi 8.9 lt / 100 km diyor fabrika verisi başkan. Gold 5.8 diyor 140 hp için. Honda 11-12 yakar , Golf 7-8 yakar ? Çok fark var gibi ?
Sosyal ağlarda paylaş

Aradaki fark sadece 18 HP içinse 12 bin TL fark vermeye değmez. Yanında ekstradan donanım, otomatik vites falan varsa mantıklı.

Civic yaşlı arabası, ben önermem.

LPG'yi de burada takıyorlar zaten çok saçma. Motor yapamıyoruz bari LPG takalım demişler. Geleceği yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Vodan said:

Aradaki fark sadece 18 HP içinse 12 bin TL fark vermeye değmez. Yanında ekstradan donanım, otomatik vites falan varsa mantıklı.

Civic yaşlı arabası, ben önermem.

LPG'yi de burada takıyorlar zaten çok saçma. Motor yapamıyoruz bari LPG takalım demişler. Geleceği yok.

12 bin TL , DSG vites ve beygir farkı için. ACT motor kullanılıyor bir de.

Yarın kapora yollayacağım sanırım , anlaştım bayi ile.
Sosyal ağlarda paylaş

yuh lpg çok yakıyor denmiş
neresi çok yakıyor yahu, şehir içi 0.27,dışı 0.21 yakıyor.
Hem ucuz,hem temiz enerji yahu. Motor yapamıorz da abes, motora turbo takıp ayh biz çok güç üretiyoruz vallahi hadi 10k daha pahalıya satalım ama motor yapıomuşuz imajı verelim de komik.
2k fiyat farkına mütiş tasarruf ediosun ki satarken zaten o fiyat farkını koyuyosun üzerine.
Her yeri vuruklu, 2008 170k daki civici ( iç döşemeleri sigara yanıklı ) 29k ya galeriye sattık onlarda 2 haftaya 31-32k ya elden çıkarmışlar hemen.

Civic'in dışı yaşlı görünümü var evet, biraz aile arabası tadında olmuş.
Pürüzsüz gidişi bu aile arabası olmasının bonusu işte.
golfte 20 yıldır aynı araba be oğlum!

Golf ve jettalarda ( passat kullanmadım henüz ), oyuncak araba kullanıomuş hissi var. Bazen bi artı, bazen bi eksi bu. İçerden baktığında, direksionun hemen önünde eski oyunlardaki gibi araba bitiyor.

http://www.autonorth.ca/storage/testdrive.jpg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1291559584818

yani oyuncak araba kullanıo gibisin, park ederken biraz güzel ama o kadar verip his vermeyen araba çok hoş değil.

öte yandan civicin içine binince başka bişeye binmiş gibi oluosun, imkanın varsa bi dene. Hem paran cebinde kalır, hem az yakarsın, hem güzel keyifli sürüşlü seni asla yormayacak ve ikinci elde rahat gidecek bir araban olur.

ha çok çok istiosan performans olsun, taktırırsın turbonu turbo chargerını, aradaki fiyat farkı miktarına, kazırsın diğer tüm arabaları asfalta. Da gerek yok. Zaten iyi gidiyor 4-5k devirin üstünde kullanınca araba.

Bak bi test et, çok çok pişman olursun.
Hani bunları yazarken, şehir içi günde 80-90 km, golf,c4,civic ( eski yeni ) jetta,focus kullanmış bi adam olarak sölüorm. Diğerleri civicin yanına yaklaşamıyorlar.

bide üstüne şahenk faktörü var, bunu unutma.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ben Civic kullandım , arkadaşımda vardı , hiç öyle bir his yaşamadım nedense.

Bu son kasa Golf'e binince müthiş bir his verdi ama :)

62.700'e anlaştım 140 hp , comfortline . Bence de olması gerekenden 4-5 K TL pahalı , e starken de 3-4 K TL fazlaya satıcaz diyerek kendimi inandırdım :)

Civic'in benim gözümde kaybeden tarafı , benzinli tüketimde aşırı bir tüketimi var , şu anda da LPG kullanamayacak olmam.

Fabrika değerleri arasında 2 kat fark var neredeyse benzinli , şehir içlerinde
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

Abi demin Mutluhan'dan aradilar. Forumlararasi orta sinif geleneksel civic ovme yarismasinda acik ara farkla sampiyon olmusuz.

Hediye olarak type R logosu ve mugen vites topuzu kazanmisiz.

Izmirden de terakkiden arkadasim aradi. "Abi bizim arabalar hakkaten bu kadar iyi degildi ama yine de sagolun, sezon sonuna dogru satislarimiz ayni kalirsa seferihisar da 2 gecelik konaklama verecegiz." dediler.

Kesin bilgi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...