Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyun sektöründe çalışmak isteyen...

aente

Öne çıkan mesajlar

BabacumMostors said:

ben de sektörden sıkıldım da topluluk yönetimi GM lik değil miydi? oyuncuları kampanyalardan turnuvalardan ve türevlerinden haberdar etmek

istanbuldayım ben o da apayrı bir mesele :P

Topluluk yöneticisi GM'in baya bir upgradeli versiyonu esasında. Senin oyunun gidişatına yön vermen, toplulukla oyun içi oldugu kadar oyun dışı sorun ve istekleri konuşarak işini yapmak vs. Pek çok işin var yapacak. Sosyal medya da girebiliyor işe, etkinlik planlamarı da falan filan.

@seru pm'liyorum seni scotty.
Sosyal ağlarda paylaş

para orada ama :/ alıyorsun oyunu yerelleştiriyorsun (yada mal gibi direk tercüme ediyorsun) adını da uygun bir hale getirip internet cafelerde iteliyorsun

düşük fiyatlandırma yaparak kullanıcı başı ortalama 20-30$ para kazanabiliyorsun

ben bir tek oyun içi enflasyon durumunun nasıl çözüldüğünü bilemiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

26 Yaşındayım 10 yaşından beri oyun delisiyim. Ne sigaram var ne alkolüm. Tek bağımlılığım oyun oyun oyun :D Kopamıyorum abi ne yapim :D Cs ( Adex de 2. olup para ödülü... ;) ile başladı sonra Dota, CoD, HoN, Diablo vs. vs. Hayalimde tek işim. Masa başında oturucam abi, getiricekler oyunları bakıcam onay vericem turnuvalar düzenlicem falan filan peeeeeh. Ama hayat bizi devlet hastanesine attı :D:D:D:D
Oyun oynuyorum evet ama sırdan bi oyuncu gibi değil.Profesyonel olarak. Kulaklık Roccat Kave, Mause pad Razer, Mause Logitech G1 ( üretimi yok şimdi ama Kore'den bulabilirsiniz )
Falan filan yani.Çok derin benim için .... :(
Sosyal ağlarda paylaş

Millete özeniyoz arkadaş. Bize sponsor olan yok destekleyen yok.
Elalemin oğlu turnuvalara giriyor para kazandırıyor para kazanıyor. Hem en sevdiği oyunu oynayıp hem para kazanıyosun.Düşünsene,
-ne işle meşgulsün ?
oyun oynuyorum.İşimi severek yapıyorum euheuahudhua
WCG bilmem ne dehşet organizasyonlar.Videosunu bile izleyince gaza geliyor insan.
Oyuncular takımlarının t-shirtlerini, şapkalarını giymişler yan yana oturuyolar....
Üzülüyo tabi insan.Bunca zaman turnuvalara girmişsin yılalrını vermişsin oyuna sadece 2005 de 20 tl para kazanman koyuyor insan :D Zaten turnuvaya katılmak kişi başı 10 tl idi euehuashudauh
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

profesyonel takımlar var türkiye dahilinde hwa gaming galiba mesela görmüştüm bir ara. gayet sponsorlu formalı turnuva katılımcısı bi takım.

Abi tamam şu sıralar var işte tek tük. Dark passage falan. Ama çok geriden takip ediyoruz abi. Hemde çoook.Diğer ülkelerde bu şekilde değil işte :S
Sosyal ağlarda paylaş

quatermain said:

Millete özeniyoz arkadaş. Bize sponsor olan yok destekleyen yok.
Elalemin oğlu turnuvalara giriyor para kazandırıyor para kazanıyor. Hem en sevdiği oyunu oynayıp hem para kazanıyosun.Düşünsene,
-ne işle meşgulsün ?
oyun oynuyorum.İşimi severek yapıyorum euheuahudhua
WCG bilmem ne dehşet organizasyonlar.Videosunu bile izleyince gaza geliyor insan.
Oyuncular takımlarının t-shirtlerini, şapkalarını giymişler yan yana oturuyolar....
Üzülüyo tabi insan.Bunca zaman turnuvalara girmişsin yılalrını vermişsin oyuna sadece 2005 de 20 tl para kazanman koyuyor insan :D Zaten turnuvaya katılmak kişi başı 10 tl idi euehuashudauh
100% kardasin. Fazla bile :D
Sosyal ağlarda paylaş

biz oynamıyoruz diye o oyunlar kötü olmuyor ya, bu mantaliteyi bir yana bırakmak gerek zaten şu sektörde türkiyede çalışıcaksanız. para kazandıran oyunlar sizin hayatınız boyunca oynamayacağınız internet kafe tayfasına hitap eden oyunlar. "lan oyun sektörüne girsek ne oyun oynarız beaaa hehehe" gibi bir durum yok. ürünler zaten oynamaktan zevk almayacağın şeyler. "bana oyun olsun yeter ki" diyen adam için belki ama beni mikseler oturup metin 2 oynamam veya communitysi (internet kafeci gençler) ile muhattap olmam. turnavası olsun, community management'i olsun. saygı duymadığı işi yapabilen bir adam değilim, zerre de saygı duymuyorum şu oyunlara ve oyuncu kitlelerine, para bunlar getiriyormuş ne güzel kazananına.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...