reyou Mesaj tarihi: Haziran 26, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 26, 2013 biliyorum yuzbinmilyon tane basligi var, google var su var bu var ama, patiyede baslik acmadan olmaz.. simdi uzaktan tanidigim yabanci biri 5 gun kadar istanbulda kalicak. esiyle beraber, guzel ve degisik tatlar icin mekan sordu benden. istanbulda ogrenciyken kaldigim icin anca bereket doner ve ortakoy kumpircileri aklimda kalmis dsfsdfsdf. 5 gunluk sure icerisinde Tavsiye edebileceginiz, hemde istanbula ilk kez gelecekler icin degisik lezzetler tadabilecegi nereleri olabilir? Ayrica olmazsa olmaz dediginiz top 5 aktivite ne olabilir? 5 gun cok fazla olmadigi icin en azindan akilda kalabilecek yerleri gezsinler. tl;dr istanbula ilk kez gelecek turist cift icin restoran/gezilecek mekan tavsiyeleri, top 5listesi kafidir. tesekkurler :)
hamsilipilav Mesaj tarihi: Haziran 26, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 26, 2013 arkeoloji müzesi + sultanahmet köftecisi olmak zorunda.
screwy Mesaj tarihi: Haziran 26, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 26, 2013 of uzun olacak biraz ama bakalım. simdi bogaz turu ile baslamak lazım iyidir 2 saat falan suruyo uskudar ya da kadıkoy tarafından baslayanları var. sonra kadıkoy moda bi gezilir soyle moda terasta yemek yenilebilir. Sonrası bi bebek efendime soyliyim sarıyer civarlarında sahilde cay icip balıkcıya gidilebilir. etilerde bi nusret(bunu boykotluyorduk ama cokiyi abi yapıcak bisey yok) atılabilir. sonrasında taksime gecilebilir yemekten sonra. Sultanahmet, topkapı, yerebatan turu zaten mecburi grand bazaara girmeyene turist demiyoruz. kapalı carsı da yanlarında kesin bulun silkmesinler fiyat olarak. Sultanahmet koftecisi akar bi de sultan ahmette ara sokaklarda bir suru karadeniz pidecisi var oralar da baya iyi olabiliyo simdi mekan adı hatırlamıyorum lise orda oldugu icin ezberden gidiyodum ben. beyazıt taraflarında gezildikten sonra nargile falan seviliyorsa direk tophaneye akılır tophanede nargile huplenir ama tophanede cok acayip seyler oluyor bu aralar kısmet yani. Sonracıma adalara gidilebilir bir gun buyuk adada denize girmeli bisiklete binmeli aktiviteler olabilir. Orda da deniz karsısında cok guzel lokantalar vardı ama isim hatırlamıyorum. Caddeye gidilir barlar sokagı caddebostan sahil akılır. Burdan once de bostancı caddenin girisinin oldugu yerde "Cınaraltı" mangalbası var kendin pisir kendin ye.etler de mezeler de akiyor tavsiye ederim cok fena. Beykoz - Anadolu hisarına akılıp sahilde oturup tarator sosuna yuklenilmis midye tava yenilebilir. Kanlıca tarafında cay icilir kahvaltı edilir cok acayip. Ortakoyde nargileye ve kumpire akılır. Dansetmek falan icin aklıma suan "Curcuna" geliyo bi tek cunku taksimin en ters tarafında kaldıgı icin o tarafta olay olmuyo bildigim kadarıyla fazla. Boyle. Of ozendim simdi.
reyou Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 screwy said: of uzun olacak biraz ama bakalım. cokguzel bir liste olmus valla yau, eline saglik :) ben yanlarinda olmicam, dediginiz yerleri google map te tagleyip, gondericem, hem daha rahat bulurlar. hamam konusunu unutmustum cidden de, bilinen bole tarihi guzel neresi olabilir? bide yazin adamlar havale gecirmezler dimi. aslinda sole bol palali tellaklarin ellerinden gecseler fena olmaz sdfsdf bide, bogazda turist mikmicek, balik lokantasi olarak nereleri onerebilirsiniz? araya sikistirabilirlerse adam gibi balik yesinler turkiyede.
screwy Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 balıkcı ben cok bilmyorum ama bi arkadasımın cok gittigi bi yer var. Kandilli de Suna'nın yeri adı sanırım.
DoGMeaT Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 olaya yemeksel olarak girecem ben turist kardeşimiz kesinlikle sirkeci konyalıda bir kahvaltı etsin yine o bölgenin kesinlikle ugranması gereken lokantaları sirkeci filibe köftecisi(sultanahmete binbasar tokatlar aglatır ) ayrıca mısır çarşısı pandelli kapalı çarşıda dönerci şahin usta taksimde askaroz balıkçısı (balık çorbası favorim) eğer türk mutfağını merak ediyorsa kesinlikle ugramasını onereceğim ve turistik rotalara yakın mekanlar ben istanbula gelen en gurme misafirlerimi hep buralarda ağırladım,ki gerçekten el bulli'de,aubergine de ill'de yemek yiyen adamları götürdüm buralara,hepsi ayrı ayrı hayran oldu ve teşkkür etti. son olarak fatih akdeniz caddesinden seç baklavalarına uğra , bi paket yaptır karışık , onuda hoşgeldiniz hediyesi olarak ver onlara,sana sonsuza kadar müteşekkir olsunlar(istanbuldaki tartışmasız en iyi baklava) http://www.secbaklavaistanbul.com/?page_id=18
DoGMeaT Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 bogazda balık yiyip cok cok tatmin oldugumu hatırlamıyorum ben,ama hemen yargılamayım cunku cok tecrübem olmadı gitmediğim onlarca balıkcı var adı şanı olan. benim favorim,ama tursitin tabi lokal yardım olmadan gitmesi imkansız,rumeli kavagındaki balıkçılar.
SeaGle Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 umumi tuvalet de tavsiye etseydin abi. adamlarin o kadar sey yedikten sonra tuvalete gitmeso lazim sdf
DoGMeaT Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 aynı gün yemek zorunda deüiller zaten hepsi turistlerin ugrak mekanlarına yakın olsun diye seçtim ha biz aşçı kankalar olarak aynı günde yiyoruz ama o bizim hayvanlıgımız tabi
DoGMeaT Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 süslü saksı sokağının nevizadeye yakın olan tarafında sokağın sonunda zencefilin fln oldugu sokak,istiklale paralel,tramvay deposu fln var hatta,japon kültür var,o sokagın sonu bayağıda salaç biyer ama aldanmayın görüntüye
eldar Mesaj tarihi: Haziran 29, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2013 dün gittim, güzel pişirmişlerdi hem ızgara, hem tava beğendim. Yalnız çipura ve levreğin yetiştirme olması biraz hayal kırıklığına uğrattı.
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 29, 2013 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2013 bi tur biber gazından da nasiplensinler gelmişken
Öne çıkan mesajlar