Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Şimdi arkadaşlar,

bu hafta sonu ben prag-viysana-budapeşte 3 lemesine dogru yola çıkıcam.

Alacaklarımın listesini yaptım ama bir arkadaş valizinde bile olsa yurtdışından ancak 2 şişe içki sokabiliyorsun dedi. Sınırda bavulunu açıp alırlar dedi fazlasını.

varmıdır aslı astarı. Ben 10 şişeye yakın çeşitli şeyler getirmeyi planlıyorum valizin içine güzelce yerleştirerek.

bu konuda bilgi verebilirmisiniz. Limitler sınırlar nedir
Mesaj tarihi:
nasıl 2 şişe? ben geçen sene temmuz'da 4-5 şişe alabildim. Bavulda da 5-6 şişe şarap vardı. Değiştimi o zamandan beri?

Şöyle yapabilirsin. Geldiğin ülkenin duty free'sinden ayrı al, bizim buradakinden ayrı.. Bizim buradaki sınır alkol %'leri ile alakalı. Viski vs gibi yoğunlardan alırsan seçeneklerin azalır, ama rom vs gibi şeyler alırsan sayıyı yüksek tutabilirsin..

Ben en son temmuz 2012'de gittim. O zaman bu şekilde idi..
Mesaj tarihi:
Abi bak simdi olay su,

Giderken 2 sise aliyosun bizim gumrukten,
Donerken iki sise aliyosun karsi ulke gumrugunden, ucaktan indiginde 2 sise daha aliyosun bizim gunrukten.

Capiche?
Mesaj tarihi:
Alkollü İçecekler: 1 litre Alkollü içki (%22’den fazla alkol içeren alkollü içkiler, şarap ve şampanya hariç)
Alkollü İçecekler: 2 litre Alkollü içki (%22’den az alkol içeren alkollü içkiler, şarap ve şampanya dahil)

diyor.

ne iki şişesi dostlar :)

75'lik olarak 2 tane alırsan 1 litre diye sayıyorlardı misal.. hala böyleyse sen hesapla artık :)
Mesaj tarihi:
el çantasında vs.. 2 tane olacak onu biliyorum ama önemli olan valizin içinde istedigim gibi getirip getiremeyecegim hani bagaja gidecek olan valizi kontrol ediyorlarmı içinde alkol varmı yok mu diye.

tokaji azsu, absinth, becherovka, unicum ve palinka getirmeyi planlıyorumda.
Mesaj tarihi:
Bavulda yakalanırsan riskli ama şimdiye kadar hiç bavulu çevirip bakmadılar içine Türkiye'de. Bi kaç kere oldu bavulda 3-5 şişeyle geldiğim. Bavullara genel bir güvenlik araması yapılır ama içindekine gümrük gözüyle bakmazlar. En son havaalanında bagajı alıp çıkarken vardır gümrük memurları, onlar seni bi gel birader diye çekebilirler. Bazen soru sorarlar, belki aramak isteyebilirler. Veya kendin gümrüğe gidip getirdiğim malları bildirmek istiyorum diyebilirsin.

Ama tek bir freeshop'tan alamazsın belli limitlerin üstünde.
Mesaj tarihi:
kesinlikle son çıkıştaki memurlar önemli, bir keresinde dış hatlar gelişin çıkışında 7 saat durmak zorunda kalmıştım. O adamlar bu işin kurdu olmuş artık, hop aç diyor kadının bavulu silme malboro çıkıyor.

sen 3-5 şişe sokacaksan, düzgün bir şekilde yürü geç. Bir şey olmaz.
Mesaj tarihi:
bavuldan 8 sise ciksa bile biraz dil dokersin abi koleksiyon yapiyorum falan diye gecersin
ben 21 sise bira ile girdim cesit cesit koleksiyon dedim bisey demedi
4-5 tane viski jager falan vardi
Mesaj tarihi:
benim de cok alkolle geldigim cok oldu, yalniz yakalanan arkadasim da var. dil dokup falan kurtulmustu o sanirim. sabiha gokcende gumruk memuru olmuyor haftasonlari ozellikle heheu.

bi de soyle bir durum var, abd'den ucacaksan mesela, adam bakiyor ooo tr'ye ucacaksan 2 lt alkolu gecemezsin diyor ve satmiyor.
  • Yeni Oluştur...