Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dolara borsaya neler oluyor cocuklar

Osso

Öne çıkan mesajlar

Çok büyük bir sürprizden bahsediliyor,asıl altında yatan nedeninin avrupa da 3-5 ülkenin aynı anda euro yüzünden iflas ettiklerini açıklaması ve eu nun dağılabileceğinden dolayıı gemidn önce fare misali çalkalanmanın başladığından bahsediliyor. Bu haber hiç bir yerde yok, çok ünlü bir ekonomist tanıdığım hariç :) altın v.s almayın tl si altını olan dolar alsın sadece
Sosyal ağlarda paylaş

GEd said:

fed neyden cıkıyor ben anlamadım :)

noob korumalı detay pls

abd para basıp basıp tahvil alıyordu ortalıktan, artık almayabiliriz diyor. yani beleş para gelmeyeceği için bizim gibi dandirik ülkelerdeki yatırımcılar yusuf yusuf ediyor; ama abd boşa sallıyor, bi bokun düzeleceği yok genel kanaat.
Sosyal ağlarda paylaş

merkez bankasının dolar rezervi ne kadar bilen biri aydınlatabilir mi ?

bir de ekonomi noobu olarak bende bi soru sorayım

şimdi baya yıldır benim bildiğim merkez bankası dolar rezervliyor ve alış maliyeti baya düşük

şimdi de yukardan satıyor

ee sonuçta kar etmiş olmuyor mu bir yerde de ?
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

temmuz sonuna kadar 2yi gecsin.

GOLDMAN: 6 AY SONRA 2 TL OLUR
ABD'li banka Goldman Sachs'ın raporunda doların altı ay içinde 2 lirayı aşacağı öngörüldü. Bankanın üç, altı ve 12 aylık dolar/TL tahminleri mevcut 1,85, 1,88 ve 1,90 seviyesinden sırasıyla 1,95, 2,00 ve 2,20 seviyelerine revize edildi.
Sosyal ağlarda paylaş

Karea said:

merkez bankasının dolar rezervi ne kadar bilen biri aydınlatabilir mi ?

bir de ekonomi noobu olarak bende bi soru sorayım

şimdi baya yıldır benim bildiğim merkez bankası dolar rezervliyor ve alış maliyeti baya düşük

şimdi de yukardan satıyor

ee sonuçta kar etmiş olmuyor mu bir yerde de ?

125 milyar dolar fln.

merkez bankasının kar etme gibi bir derdi olamaz. Kar amaçlı yapılan işlemler değil zaten.Merkez bankasının temel görevleri vardır onları yerine getirir normal bankalar gibi düşünme. Tl'nin istikrarı, genel faiz seviyeleri, fiyat istikrarı,ülke harcamalarını finansa etme amaçlı borçlanma vs gibi.

Bu yaptığı satışlarda Tlnin aşırı değer kaybedip hem ülkedeki fiyat istikrarını baltalamasını engellemek için hemde kur artışından etkilenilecek businessleri(ithalatçılar) korumak için.
Sosyal ağlarda paylaş

fenn said:

aquila said:

temmuz sonuna kadar 2yi gecsin.

GOLDMAN: 6 AY SONRA 2 TL OLUR
ABD'li banka Goldman Sachs'ın raporunda doların altı ay içinde 2 lirayı aşacağı öngörüldü. Bankanın üç, altı ve 12 aylık dolar/TL tahminleri mevcut 1,85, 1,88 ve 1,90 seviyesinden sırasıyla 1,95, 2,00 ve 2,20 seviyelerine revize edildi.

O kadarına izin vermezler diye düşünüyorum. Merkez bankasının elinde oynayabileceği kozlar var faiz artırımı gibi. Sepet zaten 2.40 lara fln geldi neredeyse,enflasyonu fena etkiler. Abd 10 yıllıklarda artışlar devam ederse zaten faiz arttırımı kaçınılmaz olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında yanlış bilgi olmasın 125 milyar fln deniliyo ama 125 in belli bir miktarı ROK dan geliyor. Rok ne derseniz bankalar zorunlu karşılıkları isterlerse dolar şeklinde Mb tutabiliyorlar yani 125 milyarın bir kısmı aslında bankalara ait. Oran ne kadar bakmak lazım hatırlayamadım şuan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...