Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dolara borsaya neler oluyor cocuklar


Osso

Öne çıkan mesajlar

"roket adam" said:

türkiyeyle alakası yok demek biraz saçma, zira diğer ülkelerin borsaları %2-3 değer kaybederken bizimki bugün -%6 civarında olması lazım. arada bi kırılganlık farkı var gibi sanki ama tabii ekonomist iktisatçı dostlar falan daha iyi bilirler, bilmeden yorum yapmayam.


borsada yatırımcının ağırlığı yabancıda çünkü, avrupada büyük ihtimal oran bu türkiyedeki gibi değildir. fed'in bu haberi direkt olarak yabancının adres değiştirmesine sebep oluyor haliyle borsada yabancı yatırımcısı bol olan ülkelerdeki tepki, yerel yatırımcı bulunanlara nazaran çok daha büyük olacaktır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Jim_E_Rustler said:

sabonis said:

ya da yanlış anladım galiba


Evet hocam, ben freelance çizgi roman işindeyim, yurt dısına yerleşip o parayla yaşamaya calısıcaktım, liradan alınca çevirince elde burger king kasiyer parası kalıyor oraya kıyasla, isyanım bunaydı.


o zaman doğru anlamışım, ben borsada para kaybettin sandım bi an.

%6.5 değer kaybı yahu. dediğim gibi 20bin tl ile gidiyor olsan atıyorum, 11.110 doların olacaktı, şu anda 10.416 doların var. Hani şu fark mı "kuş gibi" olmasını sağladı paranın.

ha genel olarak tl maaş alıp yurtdışında yaşama olayında büyük bir sıkıntı var o apayrı bir konu da, 1-2 ay önce ile şu an arasında bir fark yok yani onu anlatmaya çalışıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bugün merkez yine dolar sattı 1 milyara yakın ama kurun durumu ortada! Rezervler çok ama dolar satmakla olcak iş değil, FED'in inde 2014 de yavaş yavaş çıkma ihtimali artarken Tr de ve emerging marketlerde faizlerde ters orantılı bir hareket mecburen başlar bence.

Buarada Fed'in çıkış planı tabiki ordaki verilere bağlı, Bernanke'nin bu yıl sonu için işsizlikde yüzde 7 ler olursa önümüzdeki sene 6.5 lar görülür hesabı pek inandırıcı gelmiyor, enflasyondada artış yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...