Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Itemization Patch aka Loot 2.0


Tori

Öne çıkan mesajlar

E3'de lead game designer Josh Mosquiera ve dev teamdan birkaç kişi konsol release'ın dışında bir yığın açıklama yapmışlar. İlgilenenler için türkçe olarak kısaca şöyle;

http://cdn.somepage.com/diablo/news/2012/auction-house.jpg

-Bütün itemleri ve lootu yeniden düzenleyecek, oyunu overhaul edecek DLC'den hallice bir yama hazırlanıyor.

-Muhtemelen blizzcondan(kasımdan) sonra gelicek.

-Gereksiz nitelendirilen legendarylerin hepsi yeniden düzenleniyor. Bunlara örnek olarak Call of Ancients'ı süresiz hale getiren bir set bonus, karakterinizi takip ederek beyaz ve gri itemleri toplayıp size kaliteli itemler fırlatan bir goblin gibi şeyler söylenmiş.

-İtemleri account-bound hale getirecek bir upgrade sistemi düşünülüyor.

-Gold AH'deki 2 milyar limiti kaldırılacak.

-Devlerin en çok odaklandığı skiller en az kullanılanlar ve çeşitlilik adına bunlara yönelik değişiklikler gelicek.

-Bazı elite packler bosslardan daha zor. Bosslar da harcanılan zaman açısandan yeterince ödüllendirici değiller zaten. Bu aradaki denge sağlanıcak. "Boss run" olgusu geri getirilmek isteniyor.

-Diablonun konsol versiyonundaki bazı özellikler pcye de uygulanabilir.

http://diablo.somepage.com/

http://diablo.incgamers.com/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

son 2 patch baya iyiydi, iyi bir itemization gelirse sonradan pvpye de biraz ayar çekerlerse süper olur. Bu yeni gelen herif daha gelir gelmez AHnin önemini azaltacagız falan demişti. Biraz geç oldu ama hataları görüp düzeltmeye basladılar. Artık başta görmeye akılları mı yetmedi yoksa item satışından para kırmak mı istediler onu bilemem
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dev teamdan Travis Day'in geçenlerde stream'ine çıktığı adam şu. Diablo3'ün neden tekdüze kaldığını, çeşitliliğin neden olmadığını aslında iyi açıklamış.

http://www.youtube.com/watch?v=Z5QNuJ1LLtA

Şöyle birşey söylüyor:

Permanent wotbla herşeyden hızlı ve arkasında bıraktığı herşeyi de vurmadan eriten barb, stunlock wizard vb varken balansın, çeşitliliğin imkanı yok. Çünkü diğer skiller ne kadar daha fazla damage yaparlarsa yapsınlar 300 beygir barb veya tek tuşla ekranı temizleyen archon hep daha efektif. Al işte ben unbuffed 450k dps pasiflerle 550-600k dps DH yaptım ki değeri 40-50 billion falan, yine 3 saatte bir ekranı temizleyebiliyorum. Bir de üstüne "wotb ve archon kesinlikle permanent hale gelmeleri için tasarlanmadılar" diye 1. ağızdan açıklama yaparak resmen yeterince test etmediğinizi onayladınız, yani resmen oyunculara beta oynuyorsunuz siz dediniz, sıvadınız. Böyle exploit gibi buildler varken kimse lan şunu şöyle yapsam şöyle set dizsem ne zevkli olur aslında demiyor, kimse kendi karakterini unique'leştiremiyor. Bu yüzden de yapacak kasacak birşey kalmıyor.

Haklı :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

itemization ve build olayının bu şekilde ısmarlama kalıplarla başarıya ulaşmasının imkanı yok. oyun bu yüzden kötü, bu şekilde devam ederse de kötü olmaya devam edecek. path of exile'ın yarısı kadar ince bir yaklaşım olsaydı eğer o bile yeterdi ama karakteri ince ince ayarlamak yerine bu şekilde çötelenk diye skillere veya tek bir item'a sete ayarlamak ne build çeşitliliği getirir ne bir şey.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

horadric cube'u falan geri getirsinler kombinasyon yapalım, item çeşitliliği çok fazla olsun. haritalar random generate olsun. sonracıma buildlere ne yaparlar blimiyorum, d2'de de imba buildler vardı. oyun bittiği hissini vermesin, d3de en çok ona ayar oldum.

itemlerin account bound olması çok değişik bi fikir, blizz'in ah'den para kazandığını düşünürsek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mastere said:

Benim oyunla ilgili tek sorunum droplar.İyi birşey düşürcem diye vakit harcıyorsunuz ama hergün diğerinin aynısı.Harcadığınız vakte değmiyor.Atıyorum oyunu 500 saat oynıyan birinin hatrı sayılır bir gear a sahip olması gerekiyor bence.


1067 saat var bir kere 2b eden item düştü gerisi çöp bende bıraktım bu dönem.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
Ben kasmayı bıraktım aynı şeyi sürekli yapmak sıkıyor. Item ve P. Level tam anlamıyla aynı yerde kasarak amelelik işi. Daha üst m.levelde kasabilmek için iki seçenek var.

1. Şans (5 stack yap düşürecem diye uğraşta uğraş. Aylarca kes kes 1 tane bile doğru dürüst item düşmesin.)
2. Para (Gold alacak kadar salak değilim. Ayrıca tüm itemleri en iyi yaptın sonra ne olacak? Ne yapacaksın? Ceevap : başka oyun arıyacaksın. Gold alacağıma gider WoW oynamaya devam ederim diyeceğim ama. Onuda maf ettiler. Herkes tüm raidleri görsün herkes tierli item giyebilsin namına 25 lik raidleri 10 raide indirdiler. Üstüne bebe işi yaptılar. SCV nin önünden geçmeyen insanlar. Illidanın ağzını burunu kırdılar. Oyunun hiçbir eğlencesi kalmadı.)

Diablo 3 den insanlar neden sıkılıyor. WoW da herşey max level olunca başlıyor ve oyunun zevki burada başlıyorken (BG, Raid, Dugeoni Arena). Diablo 3 de oyun 1-60 arasında zevki oluyor. 60 Lvl olunca amele işi ve sıradanlaşıyor. Hep aynı yerde farm başka bir şey değil.

Diablo 3 belli bir yerden sonra sıradanlaşıyor. Hep aynı şeyleri yapmak sıkıcı. Bence asıl sorun bu. Guild getirilerek Dungeon, Raid tarzı bir şeyler getirilmeli. İtem ihtiyacı dungeon ve Raidlerle sağlanmalı. Battleground getirilerek oyuncular için zevkli anlar hazırlanmalı. PvP itemler buradan elde edilmeli.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

rocker_tr said:

Diablo 3 belli bir yerden sonra sıradanlaşıyor. Hep aynı şeyleri yapmak sıkıcı. Bence asıl sorun bu. Guild getirilerek Dungeon, Raid tarzı bir şeyler getirilmeli. İtem ihtiyacı dungeon ve Raidlerle sağlanmalı. Battleground getirilerek oyuncular için zevkli anlar hazırlanmalı. PvP itemler buradan elde edilmeli.


Şu bahsettiğin paragraf zaten theme-park mmorpg yapısını anlatıyor. En başta hata ediyorsun, Diablo mmorpg değil.

Raid, guild vs. arıyorsan mmo oynayacaksın. Diablo (vb. tüm a-rpg / hack'n slash türleri) sana sadece farming ve daha iyi loot vaad eder. Olay zaten dön dolaş aynı yerlerde, aynı bosslarla uğraşman. Sen bu türün temel yapısını sevmemişsin. Co-op bile aslında ekstraya giriyor bu oyunlar için. Raid/Battleground istiyosan tonla mmo var, gir birine yap.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...