Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kisisellestirilmis aramalar

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Basinizi agritmaya devam ediyorum, gelin istediginiz yorumu yapin ama sunu da okuyun: http://dontbubble.us/

Korkunc bir sey bence, Google kullanirken surekli ayni seyleri bulup duruyordum zaten hep, cidden daha fazla ve farkli yonden bilgiye erisiyorum artik kolayca.

DuckDuckGo cogu Linux dagiriminda default arama motoru olarak gelmeye basladi bu arada.
Sosyal ağlarda paylaş

site otomatikman turkce acildi bu da bahsettigin filtrelemeye benzer birsey. laptop kazakistandan alindi, bulundugum yer kazakistan neden turkce aciliyor arkadas siteler ya cunku arama gecmisine gore aciyor degil mi geldim geleli anlam veremiyordum. niye turkce. zaten ceviri igrenc bakim dedim turkceden hicbirsey anlamadim google cevirisi galiba.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Turk IP'siyle girdim simdi tarayici Turkce yapip. Ingilizce cikti.

e bu isin mantigi ne o zaman? kazak isp var burada dogal olarak beeline rus merkezli. windows rusca, tarayiciya emin olamadim ama turkce indirmiyorum ingilizce cikmasi lazim niye turkce cikiyor memlekete geldim geleli. simdiki bilgisayar ingilizce tarayici turkce indirilmis isyerinde.

ben turkiyedeyken bu dil olayinin isp ile yani benim ipm ile alaksi oldugunu saniyordum ama degilmis sanirim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Su var:

DuckDuckGo %95 yeterli bana ama bazen aradigimi bulamiyorum, bu dugumda arama yerine !g yaziyorum, tekrar ariyorum, Google'da ariyor.

Yani Google'den tamamen kurtulmanin mumkun olmadigini biliyorum ama minimuma indirmek gerek boyle trackong seylerini.

Su var bir de: http://donttrack.us/
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Seru said:

GERGE said:

Turk IP'siyle girdim simdi tarayici Turkce yapip. Ingilizce cikti.

e bu isin mantigi ne o zaman? kazak isp var burada dogal olarak beeline rus merkezli. windows rusca, tarayiciya emin olamadim ama turkce indirmiyorum ingilizce cikmasi lazim niye turkce cikiyor memlekete geldim geleli. simdiki bilgisayar ingilizce tarayici turkce indirilmis isyerinde.

ben turkiyedeyken bu dil olayinin isp ile yani benim ipm ile alaksi oldugunu saniyordum ama degilmis sanirim.

Sorun bir sende sanirim abi, sitete baska tarayicilarda da baktim, Ingilizce hep.
Sosyal ağlarda paylaş

evdeki browser'da türkçeymiş rezil olduk. fakat olay browser'ın dili değil, firefox için >seçenekler>içerik>diller kısmında içeriğin görüntülenmesi dil olayı var orada türkçe seçili gelmiş sanırım onu default yaptım şimdi. demek ki işyerindeki makina da böyle türkçe chrome var orada veya orada google account ile alakalı türkçe geliyor olabilir bilemiyorum. neyse sorunu çözdük gerge vesile olduğun için de sağol.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Ayni mantikla hicbir seye guvenmeyeceksin. Tum kaynaklarda; yayinlamis kaynak kodlarindan, Wikipedia'ya, Washington Post'a, Google'a, Search Engine Land'a DuckDuckGo'nun kisisel verileri kaydetmedigi ve kisisel verilere gore aramayi ozellestirmedigi yaziyor. Ayrica Amerika'da yasalar cok sert bu konuda, sitesinin her yerinde kaydetmiyorum diyip de kaydettigi ortaya cikarsa adamlardan kan alirlar. SIte 4 yil once acildi, eger kayit alsaydi ortaya cikardi, kac kisi kontrol etmistir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...