Rotweiler Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Şimdi paypal'den dolar bozdururken aklıma geldi. Belli bir formül uygulanıyor tabii. Atıyorum: Bir ülkedeki paranın değeri diğer bir ülkede "0" olunca ne oluyor? Tarihte böyle bir şey yaşanmış mı? Yani burada o ülke diğer ülkeyi tanımıyor mu oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 kuveyt dinari bi ara en degerli para birimlerinden biriydi sonra sifirlanmisti degeri diye biliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 döviz kuru karşılıklı çalşır birinde 0 ise karşısındakinde de 0 dır gerçekte böyle çalışmaz tabi her para biriminin bir başka para biriminde karlışığı elbet vardır ama 0 değildir tamamen o para birimine olan talep ve bunun doğrudan etkileyicisi olarak ticaret hacmiyle alakalıdır. bir ülkeyle ne kadar ticaret yaparsan onun para birmine o kadar ihtiyaç duyarsın günümüzde manipulatif kur hareketleri de olduğundan kur belirleyicilerin ne kadarı paradan para kazanmadan ne kadarı ticaret hacminden belirleniyor bunu tespit edemeyiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 meşruiyetini kaybeden devletlerin sıfırlanabilir gayet? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Ben de onu soruyorum işte. Bazı devletler birbirini hem ticari hem diplomatik tanımıyorlar ya. İşte o zaman ne oluyor? Ayrıca ticaret yaptığında tek taraflı para kullanıyorsun. Karşı tarafın parası cinsinden ticaret yapmak zorunda değilsin, o domestic kısmı ilgilendirir. Genelde ben şimdi Afghanistana da ticaret yapıyorum, ama hep dolar üzerinden. Oradaki acentelerin kendi dolaşımlarındaki maaliyetleri kendilerini ilgilendiriyor. edik: imlâ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 yok lan o kadar da olmaz herhal hanş olur da standart sapmadır o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Rotweiler said: Ben de onu soruyorum işte. Bazı devletler birbirini hem ticari hem diplomatik tanımıyorlar ya. İşte o zaman ne oluyor? Ayrıca ticaret yaptığında tek taraflı para kullanıyorsun. Karşı tarafın parası cinsinden ticaret yapmak zorunda değilsin, o domestic kısmı ilgilendirir. Genelde ben şimdi Afghanistana da ticaret yapıyorum, ama hep dolar üzerinden. Oradaki acentelerin kendi dolaşımlarındaki maaliyetleri kendilerini ilgilendiriyor. edik: imlâ para kullanmana bile gerek yok iran yapiyor iste adamlara okuz gibi ambargo gecirdiler adamlar petrol u altin karsiligi satmaya basladilar iran parasinin gectigi baska ulke var mi mesela ?, cidden soruyorum bunu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 bir ülkenin parasının değerinin 0 olması, o ülkeden kimsenin bir kutu kibrit bile almak istememesi ile mümkün olur. pratikte bir anlamı yoktur, her bokun bir alıcısı vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 huun yanlış açıdan bakıyorsun. Bir ülkenin parasının diğer bir ülkedeki değerinden bahsediyorum. Kısacası commerce. İç değeri değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 pratikte sık yasanan bir durum "ostirigotya dinarı almıyoruz" sıradan bir cümle. teknik olarak sıfır olması cok mümkün değil. o kadar değer kaybedebilen o kadar cücük kalmıs bi parayla oynayıp para kazanıcak birileri vardır az cok her ülkede, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 bkz: zimbabwe doları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 bir ülkenin malını başka bir ülkede kimse istemiyorsa... anlaşılır olurmuş demek istediğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Cuce said: pratikte sık yasanan bir durum "ostirigotya dinarı almıyoruz" sıradan bir cümle. bankalar vs almayabilir konvertibl para değilse; ama öyle dandik ülkelerle ticaret yapanların kendi aralarında para takasladığı ikincil piyasalar var. birimiz papua yeni gine, diğerimiz de samoa adaları ile ticaret yapıyor olalım ve elimizde bu ülkelerin paraları olsa, sonra ben senin ticaret yaptığın ülkede sen de benim ticaret yaptığım ülkede bişeler yapmak istesek, bir masaya oturup elimizdeki paraları takaslayabiliriz. o ülkenin parasının talep görmediği anlamına gelmez bankada, döviz büfesinde ya da otelde zartta zurtta değiştirilmemesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 çapraz kur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Cuce said: pratikte sık yasanan bir durum "ostirigotya dinarı almıyoruz" sıradan bir cümle. , 3 yıl sonra patlayacak ostirigotya ben diyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 huun said: Cuce said: pratikte sık yasanan bir durum "ostirigotya dinarı almıyoruz" sıradan bir cümle. bankalar vs almayabilir konvertibl para değilse; ama öyle dandik ülkelerle ticaret yapanların kendi aralarında para takasladığı ikincil piyasalar var. birimiz papua yeni gine, diğerimiz de samoa adaları ile ticaret yapıyor olalım ve elimizde bu ülkelerin paraları olsa, sonra ben senin ticaret yaptığın ülkede sen de benim ticaret yaptığım ülkede bişeler yapmak istesek, bir masaya oturup elimizdeki paraları takaslayabiliriz. o ülkenin parasının talep görmediği anlamına gelmez bankada, döviz büfesinde ya da otelde zartta zurtta değiştirilmemesi. Abi öyle ülkeler geçerli olan parayı kullanıyorlar genelde misal hakolandin parası bonibon diyelim ve diğer ülkelere göre değeri yok denecek kadar az bonibon kullanmak yerine dolar kullanıyorlar para olarak bi değeri olsa da kimse kullanmadığı için aslında değeri 0 diyebiliriz dış ticarette. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jedi Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Noyzura Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 gün gelicek para sadece koleksyoncularda kalıcak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warhero Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Universal Credits mi kullancaz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bliksem Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Karea said: kuveyt dinari bi ara en degerli para birimlerinden biriydi sonra sifirlanmisti degeri diye biliyorum kuveyt dinarı hala dünyanın en degerli para birimi bu arada. 1 KWD = $3.5 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Litminov Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Konuyla alakasız olacak ama Zimbabwe'nin kullandığı para birimi kendi ülkesinde bile neredeyse değersiz.. Halk çoğunlukla takas yapıyormuş para kullanmak yerine.. En son haberlerden biri de Zimbabwe'de memur maaşları ödendikten sonra devlet bankasında sadece 217 dolar kalması.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar