Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir ülkenin parasının diğer bir ülkedeki değeri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Şimdi paypal'den dolar bozdururken aklıma geldi. Belli bir formül uygulanıyor tabii.

Atıyorum: Bir ülkedeki paranın değeri diğer bir ülkede "0" olunca ne oluyor? Tarihte böyle bir şey yaşanmış mı? Yani burada o ülke diğer ülkeyi tanımıyor mu oluyor?
Mesaj tarihi:
döviz kuru karşılıklı çalşır

birinde 0 ise karşısındakinde de 0 dır

gerçekte böyle çalışmaz tabi her para biriminin bir başka para biriminde karlışığı elbet vardır ama 0 değildir

tamamen o para birimine olan talep ve bunun doğrudan etkileyicisi olarak ticaret hacmiyle alakalıdır. bir ülkeyle ne kadar ticaret yaparsan onun para birmine o kadar ihtiyaç duyarsın

günümüzde manipulatif kur hareketleri de olduğundan kur belirleyicilerin ne kadarı paradan para kazanmadan ne kadarı ticaret hacminden belirleniyor bunu tespit edemeyiz
Mesaj tarihi:
Ben de onu soruyorum işte.
Bazı devletler birbirini hem ticari hem diplomatik tanımıyorlar ya.
İşte o zaman ne oluyor? Ayrıca ticaret yaptığında tek taraflı para kullanıyorsun. Karşı tarafın parası cinsinden ticaret yapmak zorunda değilsin, o domestic kısmı ilgilendirir. Genelde ben şimdi Afghanistana da ticaret yapıyorum, ama hep dolar üzerinden. Oradaki acentelerin kendi dolaşımlarındaki maaliyetleri kendilerini ilgilendiriyor.

edik: imlâ
Mesaj tarihi:
Rotweiler said:

Ben de onu soruyorum işte.
Bazı devletler birbirini hem ticari hem diplomatik tanımıyorlar ya.
İşte o zaman ne oluyor? Ayrıca ticaret yaptığında tek taraflı para kullanıyorsun. Karşı tarafın parası cinsinden ticaret yapmak zorunda değilsin, o domestic kısmı ilgilendirir. Genelde ben şimdi Afghanistana da ticaret yapıyorum, ama hep dolar üzerinden. Oradaki acentelerin kendi dolaşımlarındaki maaliyetleri kendilerini ilgilendiriyor.

edik: imlâ

para kullanmana bile gerek yok

iran yapiyor iste
adamlara okuz gibi ambargo gecirdiler
adamlar petrol u altin karsiligi satmaya basladilar

iran parasinin gectigi baska ulke var mi mesela ?, cidden soruyorum bunu ?
Mesaj tarihi:
bir ülkenin parasının değerinin 0 olması, o ülkeden kimsenin bir kutu kibrit bile almak istememesi ile mümkün olur. pratikte bir anlamı yoktur, her bokun bir alıcısı vardır.
Mesaj tarihi:
pratikte sık yasanan bir durum
"ostirigotya dinarı almıyoruz" sıradan bir cümle.

teknik olarak sıfır olması cok mümkün değil. o kadar değer kaybedebilen o kadar cücük kalmıs bi parayla oynayıp para kazanıcak birileri vardır az cok her ülkede,
Mesaj tarihi:
Cuce said:

bankalar vs almayabilir konvertibl para değilse; ama öyle dandik ülkelerle ticaret yapanların kendi aralarında para takasladığı ikincil piyasalar var. birimiz papua yeni gine, diğerimiz de samoa adaları ile ticaret yapıyor olalım ve elimizde bu ülkelerin paraları olsa, sonra ben senin ticaret yaptığın ülkede sen de benim ticaret yaptığım ülkede bişeler yapmak istesek, bir masaya oturup elimizdeki paraları takaslayabiliriz. o ülkenin parasının talep görmediği anlamına gelmez bankada, döviz büfesinde ya da otelde zartta zurtta değiştirilmemesi.
Mesaj tarihi:
huun said:

Cuce said:

bankalar vs almayabilir konvertibl para değilse; ama öyle dandik ülkelerle ticaret yapanların kendi aralarında para takasladığı ikincil piyasalar var. birimiz papua yeni gine, diğerimiz de samoa adaları ile ticaret yapıyor olalım ve elimizde bu ülkelerin paraları olsa, sonra ben senin ticaret yaptığın ülkede sen de benim ticaret yaptığım ülkede bişeler yapmak istesek, bir masaya oturup elimizdeki paraları takaslayabiliriz. o ülkenin parasının talep görmediği anlamına gelmez bankada, döviz büfesinde ya da otelde zartta zurtta değiştirilmemesi.

Abi öyle ülkeler geçerli olan parayı kullanıyorlar genelde misal hakolandin parası bonibon diyelim ve diğer ülkelere göre değeri yok denecek kadar az bonibon kullanmak yerine dolar kullanıyorlar para olarak bi değeri olsa da kimse kullanmadığı için aslında değeri 0 diyebiliriz dış ticarette.
Mesaj tarihi:
Karea said:

kuveyt dinari

bi ara en degerli para birimlerinden biriydi
sonra
sifirlanmisti degeri diye biliyorum

kuveyt dinarı hala dünyanın en degerli para birimi bu arada.

1 KWD = $3.5
Mesaj tarihi:
Konuyla alakasız olacak ama Zimbabwe'nin kullandığı para birimi kendi ülkesinde bile neredeyse değersiz.. Halk çoğunlukla takas yapıyormuş para kullanmak yerine.. En son haberlerden biri de Zimbabwe'de memur maaşları ödendikten sonra devlet bankasında sadece 217 dolar kalması..
  • Yeni Oluştur...