Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yedek subaylık sınavları kalkmış

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
kaynak

artık aranan şartlarda sınav şartı kaldırılmış

ee ne olacak şimdi diplomayı verince yedek mi yoksa kısa dönemmi gideceğimize onlarmı karar verecek

Belki ben yedek olmak istemiyorum işim gücüm var 5 ay yapıp gidecem ?

Realist devlet anlayışının bir ürünü olarak görüyorum ben bu uygulamayı
Mesaj tarihi:
Zaten senin seçimine bağlı değildi.

Sınavı şu yüzden kaldırdılar; Sınavın olacağı gün gidip aile hekiminden bile alacağın rapor senin sınava girmeni engelliyordu. Yani böylece bir sonraki celb dönemine kalıyordu işlemlerin. Bu sayede yıllarca askerden kaçıyorlardı. Bunu engellemek için sınavı kaldırdılar.
Mesaj tarihi:
eee harbi nasıl belirlenecek peki yeni alımlar?

ben sinema mezunuyum mesela, askeriye de televizyon başına mı verecekler, vcd'mi değiştireceğim beni yedek subay olarak alırlarsa?

yoksa tamamen tercihe mi kalıyor?

Gerçi mesela sınava ilk gün girip, yedek subaylık yazanların hepsi çıkıyor diyorlardı. harbi harbi yedek olmayan 3-4 arkadaş aynısını yaptı ve sinema mezunu olmalarına rağmen hepsine çıktı.

o olayın bir aslı var mıdır?
Mesaj tarihi:
benim bildiğim gereklilik üzerine karar veriliyor, spesifik (mesela doktor) bir eğitimin var ise ve bu yönde ihtiyaç var ise sana kimse sormuyor "kardeş sen kısa dönem mi istersin yedek subay mı" diye. direkt olarak seni yedek subay diye yazıp, kabul ediyorlar. birkaç arkadaşım bu şekilde 12 ay yaptı isteklerinin aksine.
Mesaj tarihi:
bazı mühendislik fakültesi mezunları ve tıp fakültesi mezunları 12 ay yedek subay yapıyor kimse sormuyor 5 ay yapmak ister misin diye..

onun dışında geriye kalan 12 ay yedek subayların çoğu ihtiyaç olan yerlere random çıkan adaylar.
Mesaj tarihi:
doktor veterinerlik diş hekimliği gibi sağlık sektörü mezunları uzun dönem yapıyor. Geri kalanlar tamamen ihtiyaç olarak seçiliyor sizin isteğinizle olan birşey değil o sınav tamamen göstermelik zaten sizin gideceğiniz yerler hepsi belli siz daha başvuru yaptığınız anda. Nereden biliyorsun diyecekseniz kayıt kabul bizden soruluyordu nisan celbinin askerleri sınava girdikleri gün belliydi.
Mesaj tarihi:
birinci elden bilgim yok. sadece bir arkadaşım yoklama kaçağı oldu 2 sene sonunda fakat yeni celp döneminde lisans sonrası tecil 3 seneye çıkarıldığı için kasım 2013'e kadar uzatılmıştır işte yoklama kçağı değilsiniz diye kağıt geldi.
Mesaj tarihi:
SeaGle said:

Lisanstan sonra 2 yil mi tecil hakkimiz var?

bu donem için tecilimi kaldırttım. ondan once 2sene tecil edilmişti askerlik. 4 senelik bölümlerde 2 sene tecil diye biliyorum acıkcası.
Mesaj tarihi:
ben kısa dönem yaptım her türlü mühendis vardı kısa döneme gelen ama gittiğim yerde yedek subay işletme mezunu vardı mesela.fiziksel sağlık raporun önemli en ufak sorun için bile (ne yazdıklarını unuttum kusurlu yazıyolardı sanırım) not düşülüyor.
Mesaj tarihi:

celp dönemleri değişmiş Asal'ın sitesini incelemekte fayda var. Aralık celbi Kasım'a alınmış.
http://www.asal.msb.gov.tr/

kısa dönemde hangi grup gideceğimizi seçebiliyor muyuz acaba? gerçi kısa dönem çıkacağını bilmiyorsun ki seçebilesin.

• Yeni Oluştur...