Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yedek subaylık sınavları kalkmış


Katibim

Öne çıkan mesajlar

Zaten senin seçimine bağlı değildi.

Sınavı şu yüzden kaldırdılar; Sınavın olacağı gün gidip aile hekiminden bile alacağın rapor senin sınava girmeni engelliyordu. Yani böylece bir sonraki celb dönemine kalıyordu işlemlerin. Bu sayede yıllarca askerden kaçıyorlardı. Bunu engellemek için sınavı kaldırdılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eee harbi nasıl belirlenecek peki yeni alımlar?

ben sinema mezunuyum mesela, askeriye de televizyon başına mı verecekler, vcd'mi değiştireceğim beni yedek subay olarak alırlarsa?

yoksa tamamen tercihe mi kalıyor?



Gerçi mesela sınava ilk gün girip, yedek subaylık yazanların hepsi çıkıyor diyorlardı. harbi harbi yedek olmayan 3-4 arkadaş aynısını yaptı ve sinema mezunu olmalarına rağmen hepsine çıktı.

o olayın bir aslı var mıdır?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim bildiğim gereklilik üzerine karar veriliyor, spesifik (mesela doktor) bir eğitimin var ise ve bu yönde ihtiyaç var ise sana kimse sormuyor "kardeş sen kısa dönem mi istersin yedek subay mı" diye. direkt olarak seni yedek subay diye yazıp, kabul ediyorlar. birkaç arkadaşım bu şekilde 12 ay yaptı isteklerinin aksine.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

doktor veterinerlik diş hekimliği gibi sağlık sektörü mezunları uzun dönem yapıyor. Geri kalanlar tamamen ihtiyaç olarak seçiliyor sizin isteğinizle olan birşey değil o sınav tamamen göstermelik zaten sizin gideceğiniz yerler hepsi belli siz daha başvuru yaptığınız anda. Nereden biliyorsun diyecekseniz kayıt kabul bizden soruluyordu nisan celbinin askerleri sınava girdikleri gün belliydi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...