Katibim Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 kaynak artık aranan şartlarda sınav şartı kaldırılmış ee ne olacak şimdi diplomayı verince yedek mi yoksa kısa dönemmi gideceğimize onlarmı karar verecek Belki ben yedek olmak istemiyorum işim gücüm var 5 ay yapıp gidecem ? Realist devlet anlayışının bir ürünü olarak görüyorum ben bu uygulamayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 sınavın bir işe yaramadığını anladılar sonunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Zaten senin seçimine bağlı değildi. Sınavı şu yüzden kaldırdılar; Sınavın olacağı gün gidip aile hekiminden bile alacağın rapor senin sınava girmeni engelliyordu. Yani böylece bir sonraki celb dönemine kalıyordu işlemlerin. Bu sayede yıllarca askerden kaçıyorlardı. Bunu engellemek için sınavı kaldırdılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Hali saha maci yaptirsinlar sinav yerine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 bug değil o sınava girmeyince kısa dönem gidiyordun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sixoms Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 bug o. tecilinin bittiği celp döneminde sınav tarihlerinde rapor alarak sürekli bir dönem erteleyebiliyordun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 eee harbi nasıl belirlenecek peki yeni alımlar? ben sinema mezunuyum mesela, askeriye de televizyon başına mı verecekler, vcd'mi değiştireceğim beni yedek subay olarak alırlarsa? yoksa tamamen tercihe mi kalıyor? Gerçi mesela sınava ilk gün girip, yedek subaylık yazanların hepsi çıkıyor diyorlardı. harbi harbi yedek olmayan 3-4 arkadaş aynısını yaptı ve sinema mezunu olmalarına rağmen hepsine çıktı. o olayın bir aslı var mıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 askere gitmek için başvuru sırasında sorarlar büyük ihtimal, onun dışında gene random atanır herkes. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 benim bildiğim gereklilik üzerine karar veriliyor, spesifik (mesela doktor) bir eğitimin var ise ve bu yönde ihtiyaç var ise sana kimse sormuyor "kardeş sen kısa dönem mi istersin yedek subay mı" diye. direkt olarak seni yedek subay diye yazıp, kabul ediyorlar. birkaç arkadaşım bu şekilde 12 ay yaptı isteklerinin aksine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JestersTear Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 bazı mühendislik fakültesi mezunları ve tıp fakültesi mezunları 12 ay yedek subay yapıyor kimse sormuyor 5 ay yapmak ister misin diye.. onun dışında geriye kalan 12 ay yedek subayların çoğu ihtiyaç olan yerlere random çıkan adaylar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 doktor veterinerlik diş hekimliği gibi sağlık sektörü mezunları uzun dönem yapıyor. Geri kalanlar tamamen ihtiyaç olarak seçiliyor sizin isteğinizle olan birşey değil o sınav tamamen göstermelik zaten sizin gideceğiniz yerler hepsi belli siz daha başvuru yaptığınız anda. Nereden biliyorsun diyecekseniz kayıt kabul bizden soruluyordu nisan celbinin askerleri sınava girdikleri gün belliydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sixoms Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 yeni sistem hakkında bilgiler burada: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Haziran 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2013 Lisanstan sonra 2 yil mi tecil hakkimiz var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Haziran 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2013 3'e çıktı okul bittikten sonra. edit ve not: 5 sene tecilim geldi 2018'e kadar kafam rahat. gideceklere Allah sabır selamet versin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Haziran 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2013 Oha 3 yil iyiymis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Haziran 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2013 birinci elden bilgim yok. sadece bir arkadaşım yoklama kaçağı oldu 2 sene sonunda fakat yeni celp döneminde lisans sonrası tecil 3 seneye çıkarıldığı için kasım 2013'e kadar uzatılmıştır işte yoklama kçağı değilsiniz diye kağıt geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EVIL_DeaD Mesaj tarihi: Haziran 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2013 SeaGle said: Lisanstan sonra 2 yil mi tecil hakkimiz var? bu donem için tecilimi kaldırttım. ondan once 2sene tecil edilmişti askerlik. 4 senelik bölümlerde 2 sene tecil diye biliyorum acıkcası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Haziran 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2013 3 yıl ne ara oldu lan sallamayın. ya da kaynak gosterin. 4 yıllık lisans sonrası 2 yıl, yuksek lisans sonrası 1 yıl daha seklindeydi en son. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EVIL_DeaD Mesaj tarihi: Haziran 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2013 okudugun lisasın süresinin yarısı diye biliyorum ben. doktorlar falan 6 okudugu için onlarda 3 yıl tecil olması gerek mesela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osuran_boga Mesaj tarihi: Haziran 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2013 ben kısa dönem yaptım her türlü mühendis vardı kısa döneme gelen ama gittiğim yerde yedek subay işletme mezunu vardı mesela.fiziksel sağlık raporun önemli en ufak sorun için bile (ne yazdıklarını unuttum kusurlu yazıyolardı sanırım) not düşülüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trans Mesaj tarihi: Haziran 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2013 şu 3 yıl muhabbetinin kaynağı var mıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Haziran 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2013 2 yıl tecil lisans için, dohturlaa 3 yıl olabilir bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Haziran 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2013 2 yıllık tecilin sonunda yüksek lisansa başlayıp daha da erteleyebiliyor muyuz askerliği hala net cevap alamadım okullar da birbirini tutmuyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Haziran 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2013 tecil bitmeden girersen yl uzuyo işte ama tecil tarihini geçerse sorun çıkabilir sonuçta yl kayıt olurken belge isteyecekler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SPectre88 Mesaj tarihi: Haziran 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2013 celp dönemleri değişmiş Asal'ın sitesini incelemekte fayda var. Aralık celbi Kasım'a alınmış. http://www.asal.msb.gov.tr/ kısa dönemde hangi grup gideceğimizi seçebiliyor muyuz acaba? gerçi kısa dönem çıkacağını bilmiyorsun ki seçebilesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar