Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye deki "sex ve gender" hakkında ne söyleyebilirsiniz


pontipati919

Öne çıkan mesajlar

said:
Biyolojik cinsiyet anne karnında oluşur; toplumsal cinsiyet ise doğduktan sonra. Toplum içinde "kızlar şöyle olur, erkekler böyle olur" gibi aşılamalar toplumsal cinsiyeti öğretir. Kızlarla erkeklerin farklı uzunluklarda saç uzatmaları, pantolon ve eteklik giyme, kulağa küpe takma ya da takmama, saçı tokalama ya da tokalamama gibi farklılaşmalar toplumsal cinsiyet ile uyumlu duruma gelme davranışları olarak değerlendirilebilir. Bütün bu olgularda biyolojik cinsiyet değişmez, ancak toplumsal cinsiyet ortaya çıkar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanın içinde bulunduğu çevre direkt etkili toplumsal cinsiyette, küpe takma, saç uzatma, görüşler, fikirler vs.

Özentilik halk arasında ama bunun adı, küpe takmadım ben hiç mesela ama saç uzattım, gördükten sonra kendi görüşüyle modifiye ediyor insanlar. Kısa saçlı güzel kızlar da var mesela, uzun saçlı yakışıklı erkekler de var.

Ama bakımlı uzun saç daha güzel.






Olmadı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cok kasıntı ve faşist bir toplumuz. Toplum cinsiyeti bilimsel olarak ispatlanmış şekilde feminen (bknz hofstede ve trompenaars çalışmaları)

toplum cinsiyeti feminen olmasıan ragmen ataerkil bir yapımız var buda mindfuckın kralını yaşatıyor. Çok duygusalız ancak baskıcı bir toplum oldugumuz için herkes kendşnş frenlemeye çalışıyor, basınc artıp artıp bole patlıyor arada işte, basıncı alabilicek valflerimiz yok ve icad edecek gibide durmuyoruz.

vatan=ana
devlet=baba

Herşeyi bilen, herşeyi goren ve yonetmesi istenen bir "Devlet baba" kultumuz var, bu devlet baba anamız olan vatana nahoş şeyler yapmaktan ve onun çocuklarını dove dove yetiştirmekten her donemde zevk alıyor. Devlet baba hala bizim için en iyisini bilenin kendisi oldugunu iddea ediyor ve "beğenmiyorsan bu çatı altında yaşama" yaklaşımı hakim.

Otoriter devlet babaya haddini ve sınırlarını bildirdigimiz zaman herşey çok super olucak ancak once babadan her dayak yiyince asker dayıya kaçma veya teyzeye sığınma alışkanlığını bırakıp ruştumuzu ispat etmemiz lazım

koşe yazısı gibi yazdım ulan, yozdili atıp beni alsınlar haber yayın
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...