Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hearts Of Iron (bir kaç soru)


EagleEye

Öne çıkan mesajlar

Şimdi ben Türkiye ile oynuyorum, arkadaşta Almanya
1- Ally olduk tabi.Şu halkı etkileme olayıyla Türkiye'yi faşizme kaydırdı Almanya.Şu an tamamen faşizmde gösterge ama hala liberal yönetim var, bu nedendir?
2- Savaşta değilken orduların organization yarıya iniyor, bu nedendir?
3- Irak'ı annexledim ve iran taraflarındaki topraklarıda ele geçirdim ingiltere ve fransadan.Yani petrol sorunum yok.Ama rubber yok hiç elimde.Rubber sorununu halletmek için tavsiyeleriniz?
4- Almanya'ya nasıl petrol yardımı yapabilirim?Denizden konvoyla imkansız her yer ingiliz donanması kaynıyor, ayrıca aramızda sınır yok hiç, balkanlara girmedik henüz.
5- Balkanlara girersek Rusya savaşa girermi hemen? ehe
6- Bu oyunda Atatürk sonsuza kadar yaşıyormu?1940 a girdik ölmedi hala hehe

Ayrıca Türkiye ve Almanya için tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim :)[signature][hline]Konya Rock Platformu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eh hoi ı mutli yapmak baya kasr valla size kolay gele.


o liberal olayını fln salla o öle 2 satırlık yazı yani,onme deel ve puppet etmedikçede deişmiyodu



müttefikerline petrol yardımı yapmanın bir yol yoktur bildiim kadarıyla.ama koskaca almanyanında senin petrolune muhtac olmaması lazım.

organzisayonun düşmesinin ÇOOOK nedeni olabilüüü,supply yoktur yada b bölgenin üstüne tıkla özellklerinde infastructure gib ibşi olcak o değer 34 den düşükse o bölede yol fln kötü olduundan orgu düşer.dah bisürü nedeni arda öeh yani


ingilizleri akdenizden atmak zordur,italyayı alına yanınıza gibraltarı alın,sonra suez,böylece akdenizde gemilerni supply edemicek,o geieltakılır ole bi süre sonra orgları düşer,ayrıca easyde fln oynamadıkça bide sabır küpü olmadıkca almanya donanma yapamaz,naval bomber takılın siz o ii.


rubber kimsede yok,brezilyada fln var mesela onarlı eannex et ama kaasar eheheh,sen oili convert edebiliosun otomatiktan,teknolojiler de var oili rubbera convert etmeni daha başarılı hale getirefcek.eve evet



öneri demişsni:

1939 lara kadar fln düntya savaşını başlatmyaın döverler sizi,almanya yuk suedhaland fln gelişsin büyüsn.

savaş başlarsa norveçi alsın almanya hayvan gib steel var,isveç de ii ama kasar.

bide şey rusyaya ii bak 2 günde datacak seni.savaşa grimeyin o herif zorlamadan.stalin öpeüyo 400 divisionuyla.


patch i yükleyin.

oyunda atatürk ölmüyoe.

fransaya belçika ve hollanda yı geçi dal adamların bi magiot line die bişi var cünkü almanyayla sınırında oooeh yani.



afriakyı alın abi italyanlarıda ally yapın


paratrooper yapmayan inekdir.süper ibşi

bol bol transport yap sonra konvoydu fln işe yarıo


bol bol süt iç akıllıo lursun boyun uzar ooh mis



aha sorun varsa pm[signature][hline]dandirk bi playlisitim
bir iki dostum
biraz umudum
bide uykum var

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

birincisi, türkiye ile oynama. bazısı güzelmiş filan diyor da hem demokrasi hem sınırlı gelişme imkanları. hoi büyük ülkelerin pazu şişirme oyunu, eu2'deki gibi liechtenstein'ı alıp denk olamıyorsun süper güçlere. ha almanya'nın yardımıyla etrafı ele geçirsen bir derece belki ama rubber yetmemiş işte.. industry yetiyorsa conversion techlerini geliştir ki petrolden lastik yapabil verimli olarak..

ikincisi organization hareket ederken azalıyor olması gerek, ya da belki supply neyim birşey yetmedi. ordu bütçesi ayarı vardı sanırım unuttum şimdi..

üçüncüsü almanya'nın akdeniz'e kıyısı varsa akdeniz'deki bir limandan taşıyabilirsin..

dördüncüsü hayır girmez sanıyorum eğer polonya'yı paylaştıysa almanya ama eninde sonunda rusya'nın size saldıracağı belli bir tarih var, 1942 idi sanırım. ille ki saldırıyor ve şunu söylemem lazım ki savunma savaşı imkansız gibi rusya'ya karşı. siz önceden saldırıp ural dağlarına kadar varmalısınız. ben 1.06 yamasında normal/normal olarak 1942 mayısta savaş açtım, eylül'de magnitogorsk'a girmiştim. :) savaş başladığında rusya'nın 450 tümeni vardı, (motorize ve mekanize dahil) ekim'de barış masasına 70 tümenle oturdular, bendeyse 120 tümen vardı baştan sona.. 8-) (ama savaşın sonunda petrol, kömür filan kalmamıştı 50 mekanize 24 tank tümeni sağolsun ehe) almanya advanced medium tank'larla hatları yarıp mekanize birliklerle takip edecek, çevrilen düşmanın supply yokluğu nedeniyle org'u azalınca mekanize birlikler bunları vuracak ve imha edecek. bir seferde 30-40 tümen yoketmek mümkün bu şekilde, paris kuşatmasında 80 tümen imha etmiştim gerçi.. :)

urban territory'ye sahip şehirlere düşmanın org'u sıfıra filan düşmeden kesinlikle saldırmayın, akıl durduracak bir penalty var. ne uçak ne tank, hiçbir şey para etmedi..

ulaşımı güç dağlık bölgelere ilk adımı atmada paraşütçülerin çok faydası oluyor, almanya yapabiliyorsa kullansın. kafkasya ve ural dağlarında çok işe yarıyor..

beşincisi valla ölmüyor galiba, ancak özel eventler değiştiriyor sanırım head of state'i. influence olayına gelince, demokrasilerde seçim olması gerek önce. faşist parrti iktidara gelecek, bir sonraki seçimlerde rejim değiştirme seçeneği çıkıyor sanırım. türkiye emiyor sonuç olarak.. :-p

ben almanya oynadım hayli, birkaç tavsiye daha arkadaşına:

- dağcı birlikler çok işe yarıyor, düz infantry yapacağına bunları yapsın. norveç'i almışsa rusya sınırına bunlardan yığsın. ben 18 tane koydum, 60 tane rus birliği yığıldı kaldı, saldırmaya bile cesaret edemediler..

- almanya hard armora sahip olmayan (tank ve mekanize hariç herşey) hiçbir birliğini saldırı savaşına sokmasın. bunlar ancak savunma ya da cephe doldurma maksadıyla kullanılabilir. manpower çok görünür baştan ama rusya ile savaşa girince oluk oluk akıyor, ben dikkatli oynadığımdan sıkıntıya düşmedim ama yabancılar çok düşüyormuş, uyarıyorlar..

- almanya deniz kuvveti olarak denizaltılara abanmalı. denizaltı ve transport dışında birşey lazım değil ama denizaltılar da dandik olmamalı. ben 39'da savaşa başlarken bir düzine electro sub hazırlamış oluyorum, 40'ın sonuna gelmeden ingiliz donanmasından eser kalmıyor.. :)

- v1/v2 yapmasın boş yere.. ama strategic bomber'ları tavsiye ederim supply sıkıntısı çekmiyorsa. özellikle ingiliz anakarasını sürekli bombalarsanız adamların endüstriyel kapasitesi dibe vuruyor ve öyle kalıyor zira deli kömür yatakları var. rusya ise o kadar kolay değil bombalanması, tatmin edici sonuç alamadım..

- cebelitarık ve mısır'ı ele geçirebilirseniz müttefiklerin canına okumuş olursunuz ve akdeniz gölünüz haline gelir, çok rahatlarsınız benden söylemesi. en azından italya'nın kuzey afrika'da çökmesine izin vermeyin, heryerine çıkarma yapıyorlar sonra birden ilave bir cephe oluşuyor yok yere..

- almanya düşmanın stratejik bombardımanına ve nuke atmasına (43'ten sonra atmaya başlıyor amerika filan, düştüğü yerde herşeyi sıfırlıyor ve düzelmiyor asla, iğrenç) müsaade etmemeli, düşman bombardıman uçaklarının rotalarına dörder interceptor grupları tutsun. düşman bir yerde yığılırsa 12'lik bir grup ile yoketmeye çalışsın birikmiş uçakları. uygun ayarlarsa uçak kaybetmeden tonla uçak parçalar..

- almanya'nın en önemli techleri resource conversion techleridir. yapılmamışsa hepsi hemen birinci öncelikle yapılsın..

- super heavy tank'leri geliştirmeye çalışmasın boş yere, ben yanılıp yaptım çok pişman oldum. uzay gemisi daha az petrol harcar ve infantry'den yavaş filan akıl alacak gibi değil.. advanced medium sanırım en iyi fiyat/performansa sahip ve hızlı..

- amerika ile savaşa başlamadan rusya'yı halletemeye bakın, herifler normandiya'ya feci abanıyorlar. orada güç bulundurmanız gerekecek sahilde..

- en çok çıkartma yapılan yerlerde kıyıda adam dursun ve coastal fortress en azından 3 filan yapın. tank filan çıkmazsa tek infantry'yi bile alamıyorlar. çıkartma savaşı esnasında bombalayın uçaklarla herifleri. eğer kıyıyı tutarlarsa geri püskürtmek çok zor olur, herifler onlarca tümen çıkarıyorlar sonra.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tavsiyeler için sağolun ama bizim oyun şu an 1940 a geldiği için çoğunu uygulamak için geç kaldık heheh
savaşa yanlış hatırlamıyorsam 38 de ırağa girerek başladık hehe
arkadaş orda fransayı almaya kasarken ben ırağı kuşattım iranı falanda aldım almışken afrika sınırına kadar geldim hehe
arkadaş ordu basmaktan ziyade tech kastığı için abartı sayıda birliği yok, bu yüzden fransaya giremedi hala.baya stratejik hesaplar yaparak giriyoruz oraya hehe.defansı yarmıştı en son
sonra ben sıkılıp bulgaristana savaş açtım adamlar sağlam çıktı lol
tech olaraktan zaten paso almanyadan aldım land warfare doctorine nerdeyse full yani, son aşamalar kaldı sadece.
arkadaş v2 falan yaptı ayrıca en son ilk tigerını çıkarıp girmişti fransaya onunla
italya henüz savaşa girmedi ama amerika girdi ve hala fransayı kuşatamadık
şimdi balkanlardan sınırları bağlamak niyetindeyiz
romanya ruslarla müttefik zaten onlara dokunmuyoruz
ingiltere benim için pek problem olmuyor arada çıkartma falan yapıyor, döküyorum denize izmirden çanakkaleden hehe
ama en son mersine çıktılar baya sağlam bi şekilde, atmaya çalışıyorum
kuzey afrikaya girmek istemiyorum çünkü paso çöl ve çok verimsiz topraklar
ama akdenizin kontrolü açısından gireceğim sanırım bulgaristanla işimi bitirdikten sonra
Ayrıca Türkiye evet minor kalıyor biraz ama yinede oynamak zevkli yani tavsiye ederim(singleda belki zevkli olmaz ama multide Almanya ile beraber zevkli oluyor)

Ayrıca şu organizasyon olayı yönetim şekliyle ilgiliymiş.demokrasiyle yönetilen ülkelerde org. 1/2 oranında azalıyormuş daha az kaynak harcanması açısından
savaş başlayınca fulleniyor yavaş yavaş

Ayrıca benim çılgınca planlarım arasında persiaya girip tibete ulaşmak var eheha.ama yapmam herhalde şimdilik gözümü balkanlara dikmiş durumdayım

(ha bi soru daha: Mesela bulgaristana saldırıyorum varnaya tanklarla ve motorized birliklerle, yenilipte geri dönerken out of oil yazıyor birliklerde.72000 civarı petrolüm var ve her gün 170 falan geliyor.neden olurki bu?savaşırken falan etkisi oluyormu?)
[signature][hline]Konya Rock Platformu

[Bu mesaj EagleEye tarafından 31 Ağustos 2004 12:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye ile single oynayıp romanya,bulgaristan,yunanistan ve sanırım ırak yada iran'ı alabilmiştik sadece.
Onda da ben oynamıyordum yani.
Bu arada fikri tuttum ben.
Acaba diyorum, Rusya'yı faşik yönetime geçirip Almanya ile müttefik yaparak süper güç oluşturabiliyor muyuz multide?Hehahaha.[signature][hline]All this pain is an illusion
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

en kral bi general bile supply line kesilince bombardıman ile yerlebir ediliyor kısa sürede bunu unutma hehe

berline kadar yardırmıştı benim rus, line ı bi kestiler
adam lvl 9 falandı galiba, alman ucakları bitirdi isini, ama öldüremediler orası ayrı hehe.sonra artçı kuvvetlerim tekrar line ı açtı ve kurtardım, deli ünite ve zaman gitti ama..[signature][hline]Prawler, 29 Ağustos 2004 20:17 tarihinde demiş ki:
Bu konuda diyecek birşeyim kalmadı
Yapacak birşey de..
Tek gecelik ilişkilerin adamı olacam sanırım sadece
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyun 1-2 yıllık ama süper, (paradox oyunları arasında combat'ı en tatmin edici ve gerçekçi olanı ama ekonomi ve diplomasisi en zayıf) indirme olayı size kalmış, yorum yok o konuda.. :-p

"Acaba diyorum, Rusya'yı faşik yönetime geçirip Almanya ile müttefik yaparak süper güç oluşturabiliyor muyuz multide?"

event var, o dediğin single'da bile oluyor %5 ihtimalle.. :-p

eagle italya kendi katılmaz, almanya ittifaka davet etmeli girene kadar. ama belli bir tarihten önce kabul etmiyor sanırım ya da savaşın gidişatına göre. mesela ben fransa'yı yardırmadan önce kimseyi ikna edememiştim slovakya hariç.. japonya'yı da davet edin gerçi daha zor ikna etmek. japonları şimdiden teche boğun ki çinlileri zütüp atsınlar, sonra rusya onlara girişip zengin topraklar kapıyor..

japonya oynamak da çok keyifli biraz zorlu olsa da, çin'i 2-3 yılda zaptetmiştim single'da bir sefer.. :) (bir yerimden ter aktı ehe)

kuzey afrika'ya girmen gerekmez ama süveyş'i alabiliyorsan çok önemli bir avantajınız olur. almanya da cebelitarık'ı alsın mümkünse..

yapay zeka hep belli yerlere çıkartma yapıyor, oraları mimleyip sürekli 1-2 tümen bulundur ve costal fortress'ini arttır. adamlar bir kere karaya çıktı mı geri atamıyorsun kolay, atarsan dsa pahalıya patlıyor.. (rommel'in "düşmanı sahilde ezemezsek bir daha geri püskürtemeyiz" sözünü andım kaç kere oynarken)

petrol harcayan birimler yenilirse geri dönerken hep öyle oluyor, nedenini ya bilmiyorum ya unuttum.. :-p

esasen bu oyunun multisini çevirmek lazım bir ara, sırf pvp, öyle bizim yaptığımız eu2 partilerindeki gibi harita boyamaya benzemiyor..[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what?

The Terminator: Fuck you, asshole.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aha 1939da almanlar sscb ile saldrımazlık paktı imzalarken rusya almanyaya müttefiklik önerebiliyorr,çooook az bir şans.ama sscb sadece pc tarafından yonetiliyorsa bu olay olabilir.bir oyuncu sscb ile oynarken almanyaya müttefiklik öneremiyorr.

hatta şöle bişi vardı bi sscb ile amnaya o pakt ile müttefik olursa müttefik olduunuzu gösteren event kutusunda"let the world thremble" yazıyordu.

geerçektende oyle lyor rusya daıtıcı güc.[signature][hline]dandirk bi playlisitim
bir iki dostum
biraz umudum
bide uykum var
bide üzerine aşık oldum,
buyur burdan yak

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim o oyunda Fransa'yı almamız baya gecikince bok oldu oyun ehoho,Zaten ilk oynayışımdı benim öle deneme amaçlı oynamıştık.Şimdi yeni bi oyuna başladık.Bu kez ben İtalya'yı aldım.Arkadaş 36daydı sanırım polonyayı annexledi Rusya'yla saldırmazlık paktını imzaladı.Sonra İspanya'da iç savaş çıktı tabi faşistleri destekledik(hehehh).Ardından ben bi save alıp yugoslavyayı yokladım, balkanlara girdim diye tüm millte bana daldı loadladık :P
Şu sıra akdenizi nasıl zaptetsem diye planlar yapmaktayım.Submarine techlerine abandım son 1 yıldır.Yeni model bi submarine çıkardım(2 model vardı bu 3. sü)
Almanya'danda naval warfare techlerini alıyorum.Hesaplarıma göre savaş başlamadan önce 40 tane yeni model denizaltım olacak heheh.Bi o kadarda donanmam var zaten, herhalde akdenizi alırım rahatça.İtalya için tavsiyeleriniz varsa çekinmeyin yani söyleyin :)[signature][hline]Konya Rock Platformu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

italya ya yrdım edilssin.biriniz asker bassın sürekliki afrikayda gerilemeyin italyayla oynarken.asker asker asker,donamada önemli tabi ama donanma derken zor diye kalma

bu arda afrikada zaferin anahtarı paratrooperdır.aman derim.[signature][hline]dandirk bi playlisitim
bir iki dostum
biraz umudum
bide uykum var
bide üzerine aşık oldum,
buyur burdan yak

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Singleda Almanya'yla bi oynayayım dedimde
Herhalde polonyaya girip 2 yıl boyunca annexleyemeyen bi ben varımdır ehooh
sonunda alliedlar savaş açtı ben daha ordu yapamadan doğru dürüst lol
Bana Almanya için taktik verirmisiniz
Özellikle coal hariç tüm kaynaklarım bitiyor
world markettende bişey gelmiyor çözemedim bi türlü
450 coal verip 150 rubber alıyorum yinede gelmiyor
hadi rubber markette her zaman olmuyorda steel bile alamıyorum yaw
300 coal verip 100 steel alıyorum
daha doğrusu alamıyorum gelmiyor
ve 99999 tane var world markette
Ayrıca techlerle ilgili falan biraz taktik istiyorum Almanya için
Ama özellikle şu resource olayından bi bahsedin heh[signature][hline]Konya Rock Platformu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Almanlarla rusların birleştiği bi event var %5 ihtimalinde falan geliyordu sanırım
Kabul edersen ruslarla ally oluyosun hehe
Yada diplomasi kasıp alakasız bi ülkeyi komünist yada faşist yapabiliyosun hehe
Mesela paradox forumlarında biri ruslara amerikayı komünist yapıp ally olmuş sonra japonyayı istila etmiş eha
kafana göre takılabiliyosun yani[signature][hline]Konya Rock Platformu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eagle bak makale gibi almanya tavsiyeleri var yukarda.. :-p

ben şahsen 1939 eylül'ündeki evente kadar bekliyorum, önceden savaş çıkarmıyorum. birebir tarihe uygun oynamaya çalışıyorum (bana bu acayip keyif veriyor valla) ve gayet de güzel gidiyor. çek cumhuriyeti, avusturya filan katılıyor hem daha daha güçlenmiş oluyor almanya. kendin işgal edersen o bölgeden aldığın resler yarıya filan düşüyor. (yeni yamada gelen olay) bu yüzden barışçıl yollarla (diploannex filan) alınabildiği kadar yer alınması gerek.. almanya'ya müttefik olacak ülkeleri de doğrudan annex yerine ally yapıp, tech verip ordularının kumandasını almayı tercih ediyorum..

almanya'nın ekonomi olayı şudur usta: ilk 3-4 yıl sadece 5 altında industry'si olan eyaletlerinin ind'ini 5'e getir upgrade olarak. öbürlerine dokunma zira upgrade ind output'u düşürür hep. res olayı için: industrial tree'deki conversion tech'leri en önemli tech'lerdir almanya için. her zaman birinci priority'de olsun onlara giden yollar, kökle olabildiğince erken. kömür dediğin olay oil de rubber da getiriyor conversion ile..

oyun başlar başlamaz dünyadaki rubber stoğunu erit ne kadar kömür önermek gerekiyorsa gereksin. daha sonra almayacaksın zaten. birkaç ayda tükeniyor ama 90000'e vurdurmuş olursun. oil de al hatta o da 99999'e vursun mümkünse. sonra çeliğe aban, onu da 99999'e vurdur. rubber 0'a gelene kadar yıllar geçecek zaten, olay conversion'lara kadar zaman kazanmak. savaşın çıktığı gün bütün ticareti durdur (çelik hariç, fazla kömürü her zaman çelik almaya harca; 500 kömüre 50 çelik falan gelecek ambargo yüzünden ama o 50 çelik bile önemli)çünkü deli gibi penalty geliyor zaten. ic'ye %15 veren bakanını uzuun yıllar boyunca kolla, koru. idamını isteyen event çıkarsa load et.. :-p (bütün oyunlarımda oldu bu neredeyse lol)

lüksemburg'u diploannex'le al res'leri iyi. fransa'dan norveç'i yut güzel çelik var. (oslo'ya tank çıkarayım derken madara olma herif bütün kuvvetini oraya yığıyor) fransa işgaliyle vichy hükümeti kurulup senin puppet'ın olacak, kuklanın kaynakları senin kaynakların demek. gerizekalı vichy herhalde bütün transportlarını geberttirdiğinden afrika ve madagaskar'da deli gibi çelik ve rubber birikiyor, sen transport'larla taşı bunları. süper bir ekstra kaynak olacak. ancak kuzey afrika'dan doğrudan almanya'ya bir hat kuramayacaksın sanırım (en azından yugoslavya ve yunanistan'a akana kadar) çünkü mütttefikler canına okuyor konvoyun, üzülme. marsilya'ya götür, zira kukla kullanmadığı bütün res'leri sana bağışlıyor hergün..

paradox forumlarından faq oku her zaman ayrıca.. ;)

ekonomi tavsiyesi de verdik artık yeter herhalde.. :-p[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what?

The Terminator: Fuck you, asshole.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

süper tavsiye:kimle oynasan oyna:paratrooper.tek gecerim

yıl 1943,rusya savaş fln açömıo,acamaz,baya kasr ahahahah id yok japonya ally oomuo o harcıom bi ally olsak süepr olcak,afiekada fransızlar azdı güney afriakdan gelioalr kszaye doğpru belçika ve güney afrieaklı tümnelre birlerşmiş,benim orda bitek 3 marine tümenim var,ingilzer puupetim oldu ama ne donama nede hava gücnü bıraktı adamalr bea.donanmamı yarıya indirdiler uboot fln kaladı sonra baya asker yapamyı kesim yine donama içn

7-8 navval bomberım vardıda olar kurtardı valla.

light bombner ve lngrange fighet oalyına hiç giremedim girmemde ama feci mutlirole hstsyım,şeirlemi fln kormak içininterseptır kullanıom ooh mis

balkanalr hep müütefiğim rusyayala savaşa girsem 3-4 yerde cephe açımaya kapsitem var

amerikalıalr hindistanda carpısyorum çok azılı çıktı admalr valla.tüm paraşütcüler orda ühü.[signature][hline]dandirk bi playlisitim
bir iki dostum
biraz umudum
bide uykum var
bide üzerine aşık oldum,
buyur burdan yak

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sağol sam ekonomi olayını çözdüm sonunda hehe
Ben polonyayla 2 yıl savaşta kaldığım için o sırada world marketten bişi gelmiyomuş ambargo yemişim sanırım
Şimdi baştan başladım deidğin gibi rubbera abandım
Sadece çelik sorun oluyor ama fransayı alana kadar yeter herhalde
Techlerle ilgili hala sorunum var yalnız
Armoredda advanced medium tankı açmak için uğraşıyorum
Aynı zamanda industry ve electronic gidiyorum(ne var ne yok techliyorum bu ikisinde hehe)
land ve land warfare techliyorum
Az bişeyde air techledim
Ama yıl 39 oldu bende hala fransa işgaline yetecek birim yok sanki hehe
Ayrıca ingiliz ve fransızların bombardıman uçaklarını kesecek birliklerde yok
Neyse bakalım savaşa girelim bi nolcak :)[signature][hline]Konya Rock Platformu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eagle bak 1939 ocak dedi mi araştırmalara giden bütçeyi sıfırla ve sırf ordu üretimine akıt herşeyi. hatta birkaç ay önceden de başlayabilirsin. 18 tane tank tümeni (9 rommel'e 9 guderian'a) ile önce polonya'yı sonra fransa'yı ezersin. esasen bunlar rusya savaşı hariç herşeye yeter, zaten iyi ilerletmişsen techleri o aşamada sana denk adam olmayacak. uçak, donanma da yaparsın şöyle bir düzine interceptor ve bir düzine electro submarine filan. (electro sub için kılı kırk yarıp kastırmak gerekiyor 39 başına tech'in hazır olması ve savaş başlamadan denize indirilmesi için ehe) ne yap et düşmanın topraklarını bombalamasına izin verme, 1 yıl geriye load etmek zorunda kalmıştım ilk savaşımda. herifler birkaç haftada yokediyor endüstri gücünü hava savunman yoksa..

valla arkadaşlar dediğim gibi hoi paradox oyunları arasında vurdu kırdı açısından en gerçekçi ve tatminkar olanı ama süper mantıklı diplomasi ve ekonomi beklemeyin. hoi 2 yolda, ondan beklentilerimiz büyük ama.. :)[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what?

The Terminator: Fuck you, asshole.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...