Esh Mesaj tarihi: Haziran 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2013 akp olmaz bkp olur. yalayan çok ne de olsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2013 ckpyi bilmem ama dkp taslar sopalar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2013 cukulatalar, puskevitler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 arcane said: ...özgürlükçü değil ampul liberalisiniz. malesef düz liberaller de sizleri kendilerinden sanıyor, yılanlı kalkan altında toplanmaya çağırıyorlar. o yukarıda yazdığım haklar elden giderken sus pus oturuyordunuz. kiminiz zaten direkt takunyacı. sizin desteğinizle bu hale gelindi. arkamızda olmayın. gölge yapmamanız yeterli olur. arkeyncim, bak ne zamandır tartışmıyoruz, işte bu yüzden tartışmıyoruz. hadi daha bir önceki mesajımda takılmama rağmen yine liberal olarak belirledin beni eyvallah, ama niye insanları "kendimden" sayma çabam olduğuna inanmak istiyorsun akıl sır erdiremiyorum. düşünebilen eğitimli adamsın, niye bu kadar dara sokuyorsun kendini? insanların düşünceleri vardır, bazıları benimkilere uyar, bazıları uymaz. samle aynı düşündüğüm pek çok konu var bildiğim kadarıyla, seninle de aynı şekilde düşündüğüm konular var. bazı tartışmalarda senin "tarafında" oldum geçmişte, bazılarında samin; çünkü nick veya nick sahibinin bağlı olduğu görüş değil beni bağlayan, mesajın içeriği. eaglela tartışılmayacağı kalmış geçmişten aklımda, şu topicteki tutumu da zaten destekliyor bu izlenimi, ama senin tartışılmaması gereken bir insan haline gelmiş olmanı kabullenmek zor geliyordu bana eskiden, hala öyle geliyor neyse, bu ksıım nostaljiden, yoksa şu abuk yaklaşımla muhatap olunmaz affına sığınarak. referandumu tartışırken "evet diyenler haksız" diyordun, ben de haklı olduğuma inanıyordum, tartıştık, sonuca ulaşamadık. bugün "evet diyenler haksızdı" diyorsun, ben de hala o zaman haklı olduğuma inanıyorum, yine tartışsak yine sonuca ulaşamayacağız. yalnız şu "haklılığım kanıtlandı" ukalalığından vazgeçmeniz lazım, az beride fize de söylediğim gibi referandumdan hayır çıksaydı daha iyi bir noktada olacağımız garanti değildi. ben kendi fikirlerim inançlarım doğrultusunda yaptım tercihimi, pişman da değilim. hoş, olabilirdim de; o zaman da şu "now suck it up" tutumu eblek bir tutum olurdu sufinin gayet güzel ifade ettiği gibi. ama yine söylüyorum; yarın yapılsın aynı referandum, benim oyum yine aynı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 axedice said: Başörtülü kızın yazısı gerçekse güzelmiş de, unitynin kimliğini doğrulayabildik mi? Yoksa eskileri hatırlayıp unitye laf çakan biri de olabilir. Taksimde tayyip istifa sloganları atılırken akp gittiğinde kim gelsin diye konuşuyorduk bi ara. Cevap bulamadık. Bu da böyle bir anımdır. Unity kendi geldi yazdi, fake degil yani. Yazdi gitti bu arada, bakmiyor bile buraya. Haliyle alinti falan yalan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 "Evet dedim ama hayir desem simdikinden daha mi iyi olacakti"lar baya komik ya. Madem AKP zihniyetine degil de, iyi/olumlu gordugunuz seye oy verdiniz, neden icinde olumsuz/kotu seyler varken yaptiniz bunu ? Madem olay fikir zikirden ziyade yapilanin iyi olmasi, neden ilk seferde "HAYIR YANLISLAR VAR BUNDA, DUZELTIN BUNU OYLE EVET DICEZ!" demediniz ? Kilif uyduruyorsunuz resmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kami Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 O referandum yüzünden çok insanın canı yandı. En son Tayyip halk kitlesine sarınca aklı başına geldi çoğu kişinin. Çünkü çomağın ucu size de dokundu artık. Ama sıra size gelmeden önce çok kişiye geldi. Halk durağına varmadan ne duraklarda mola verdi AKP, bugün bu kadar güçlü olmalarının başka bir sebebi de bu. Buna ses çıkarmaya çalışan çok kişi de vardı ancak hiçbirini dinlemediniz. Ve ses çıkarmaya çalışan bir çok kişi de aynı bugün olacakları öngörmeyi başarabilmişti. Tabi bir zamanlar bu öngörülerde bulunanlarla dalga geçmek modaydı. Ekonomi eyiye gidiyeciler de unutulmamalı tabi, olaya sadece ekonomik açıdan bakanlar; veya ülke stabil kalsın, para kaybetmeyelim diye oyunu AKP'ye zimmetleyen makarnacıların üst versiyonları. Gerçekten tarafsız düşünebilen biri Tayyip'in nereye gittiğini; ilk ortaya çıkış zamanlarında olmasa bile, referanduma varmadan birkaç sene öncesinden itibaren görebilirdi en azından. Bir insan oy verirken sadece kendi düşüncelerini düşünmemeli. Demokratik bir ülkede yaşıyorsak vereceği oyun başkalarına nasıl yansıyacağını da düşünmeli. Bencillik ettiniz. Ve şuanda hala AKP'yi destekleyenler de aynı bencilliği yapmaya devam ediyorlar. Yine de insanları bu yüzden yadırgamak ve özür dilenmesini beklemek saçma. Ki dilesen de çokta umrundaydı sanki insanların. Bu arada direk olarak konudaki şahıslar için yazmadım bu mesajımı, yanlış anlaşılmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 di, kime diyoruz? nasıl diyoruz? bir de bizi dinliyorlar mı? referandum geldi, evet var, hayır var. üçüncü seçenek yok. teraziye koyup tartıyorsun. "şunlara evet, bunlara hayır" gibi bir seçenek yoktu pusulada hatırladığım. kami, bir kere şunu algılamak lazım: nihayetinde biz partileri, içindeki kişileri, seçildikten sonra tam olarak ne yapacaklarını tayin edemiyoruz. geçmiş icraata, vaatlere, konuşmalara bakıyoruz, tartıya koyup bir karara varıyoruz. ha yoksa ben de %0.10 alan partiye oy verdim daha önce, öyle de yapmak mümkün ama tek bir milletvekili bile içeri sokulamayan bir sistemde neye iyi geliyor orası belirsiz. şimdi eski tartışmalara girmek istemiyorum da, bencillikten dem vurabilecek cidden az insan var forumda. çok kişi sadece ve sadece kendi yaşam tarzı tehdit altına girecek diye akp'yi istemiyordu, hala bugün protestolara niye katıldığını anlatan çok kişi bunu söylüyor. eh, herkesin yaşam tarzı farklı, yaşamdaki öncelikleri farklı. eskiden de başkasının yaşam tarzı baskı altındayken sallamıyordu o insanların çoğu. zaten o şekilde her seçimde oyları arttı ama aynı insanlar bunu da analiz edemedi, duvara toslayıp toslayıp önlerine bakmadılar "neye çarpıyoruz biz" diye. bu insanlar geçmişte oy verirken beni düşünmediyse, nasıl benden böyle bir talepleri olabilir? ekonomiyi de kaale almayan insanları gördükçe tüylerim ürperiyor, akıl var, mantık var. yaşam tarzı deniyor, sosyal hizmetler deniyor, refah düzeyi deniyor. bütün bunlar neyle oluyor? güçlü ekonomiyle. eğitim, sağlık, altyapı, savunma, bunların hepsi parayla. fakirlikte ne demokrasi, ne hak ve özgürlükler tam olur arkadaşlar. insanların gelir derdinde olduğu bütün ülkeleri inceleyin bakın, bakalım kaç tanesinde medeni denebilecek yaşam standartları, kültürel ve sosyal birikim oluşabilmiş. kısacası atatürk'ün hedef koyduğu medeniyet seviyesi için en temel taşlardan birisi ekonomi. "olmasa da olur ya" denebilecek birşey değil. işte yine tartıya koydum, ölçtüm, benim tartımda tayyip'in zararı fazla gelmeye başladı. şimdi bundan sonra, seçime kadar ne değişimler olacak, yeni isimler çıkacak mı, (düşük ihtimal) kim ne yapacak ve diyecek bakacağım, tekrar karar vereceğim. benim seçmenlikten anladığım bu çünkü, ülkemin ve kendimin ortak önceliklerini (birebir aynı olamaz asla ortalamasını alarak bir bakıma) en iyi kapsayabilecek bir partiye oy atmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 Gelen gideni aratmasın da... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 Abi bu ticaret degil ki tartasin ? Iyi kotu karisik seye hayir diyeceksin. Iyisine evet diyeceksin. Referandumun gostermelik oldugu, secmeni kullandigi apacikti zaten, bilmiyor muydunuz si bunu o zamanlar? Diyorsun ki dinledik once yine kararimizi verdik, yine soruyorum su noktada, bu yonetimin bu rejimin ne mal oldugu ta o zamandan belli degil miydi ? Gayet belliydi. Gayet acik etmislerdi niyetlerini referandum zamani. E hic mi gelmedi akliniza "bu adamlarin her isinden bi bit yenigi cikiyor, kesin bi pislik var" diye ? Cikip da gelmedi desen pek inandirici gelmez dogrusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 Valla ben tartıyorum, anayasa referandumu sonuçta, baldurs'da 18/99 gelene kadar roll atmıyoruz. Hergün gelen birsey değil. Değişmeden kalınca daha kötü olacaksa mecburen yetmez ama evet gibi bir durum doğuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 Sam said: referandum geldi, evet var, hayır var. üçüncü seçenek yok. teraziye koyup tartıyorsun. "şunlara evet, bunlara hayır" gibi bir seçenek yoktu pusulada hatırladığım. Bu tam tayyip demokrasisi yalnız. Eylem yapıp ses duyurup "yetmeyen" kısımları da ekleyin demek yerine yea bu gelmiş bi değişiklik lazım o zaman kabledelim. Yetmiyorsa hayır demen lazımdı sam onu anlatmaya çalışıyor insanlar, yetmemesine rağmen evet diyince olaylar bu raddeye geldi. Bu arada 18/99 değil 18/00. Arada +1 at/+1 dam var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 burada üç tane varsayımın var: - eylem yapabileceğim - sesimi duyurabileceğim - bunun kabul göreceği üçü de geçerli koşullar değil. e-devlet.org'dan webform doldurup bitecek birşey olsa yapardım da aksi halde gerçekliği olmayan bir önerme, benim için. bana sunulan eli oynadım, pişman değilim. 18/99 hile yapmışım gibi değil de şansım yaver gitmiş gibi hissettiriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 Cık, orda tek varsayım var. Yetmez o yüzden hayır deseydiniz yenisi gelecekti, halka küsüp komple vazgeçecek halleri yoktu. Yetmez ama evet diyince ceketimi assam seçilirin yeni bir versyonunu gördük. Bu arada direnmenin tek yolu meydanlara inip gaz yemek değil. Eğer çeşitli nedenlerden dolayı eylemlere doğrudan katılamıyorsanız manevi olarak da insanları destekleyebilirsiniz. Klavye bordo berelisi olmanın ötesinde yapılabilecek yardımlar da var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 axedice said: Cık, orda tek varsayım var. Yetmez o yüzden hayır deseydiniz yenisi gelecekti, halka küsüp komple vazgeçecek halleri yoktu. Yetmez ama evet diyince ceketimi assam seçilirin yeni bir versyonunu gördük. abi şunu yazmaya geldim sex dice özetlemiş bu kafa zaten tatlı su liboşluğu yetmez ama evet mantalitesi yetmiyosa yettirceksin gidiceksin oy vermesen bile ak parti bürosuna ben evet atıcam ama şu şu şu değişmeli diceksin başbakana email atıcaksın değişmese hayır diceksin kabul olmayınca düşünücvek bu adamlar bu sizin mantık "ya seçimde oy vercek kimse yok ne chpliyim ne akp li" diyen adam mantığı 100 tane parti var oy vercek hala hoşuna gitmiyosa parti kurmak bağımsız aday olmak serbest yetmez ama evet dye bi mantık yok sırf başörtüsü üniversiteye girsin diye akpye yancılık yapan mhp kafası bu sırf kömğr dağıtılsın diye akpye oy veren bdpli zihniyeti bu yetmez ama ewvet diye bi mantık olmaz abi o ne Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 axe, bir kere anlatımın sanki bütün sonuç ben o şekilde hareket etsem değişecekti gibi duruyor ama asıl mesele o değil yazdığında. anayasa değişikliği için referandum çıkması için 27 yıl beklemiş bir ülkeyiz, stabilite ve politik iradenin kafi derecede yoğunlaşmasının standart olduğu bir ülke değiliz. nitekim o anayasa değişikliği şansı önümüze gelebildiyse 'akp'ye verilmiş hatalı oylar' sayesinde oldu. chp & mhp koalisyonuyla öyle bir fırsat asla çıkmazdı. "dur ya bunu geri gönderelim düzeltip yine getirirler" bence gerçekçi bir yaklaşım değildi o aşamada. bone, abi kusura bakma da hayatımı politikaya adama gibi bir arzum yok. başbakana e-mail sen kastın mı? akp bürosuna gidip "böyle böyle" dedin mi? seni geçtim, burada hayır verenlerden kaç kişi bunu yaptı? dediğim gibi bana verilen eli oynadığım için pişman değilim, seçmen olarak siz ne yaptıysanız ben de onu yaptım. oy kullandım. bunun için de kimseye karşı boynum bükük değil, olamaz da. yazının son kısmı da kusura bakma ama follofoş abi heh. he ya evet barnakladım da kömür aldım agam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 abi senin boynunun bükük olmaması milyonların belini kırdı kırmaya devam ediyor herifler size kaşıkla verdi kepçeyle aldı, yediğiniz kazıkla bizi de yanınızda götürdünüz teşekkür ederim valla yani çok iyi oldu "yetmez ama evet" kadar etkin bir yıkım aracı görmemiştim, belki TOMA. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 hayır anayasa kötüydü zaten daha da kötü oldu daha iyi olduğuna dair bir durum yok, öyle bir gerçek yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 yetmez ama evet senin suçun değil. zira cok akıllıca bir hamleydi. askere karşı operasyon için radikal solcular , sosyalist gruplar ve liberalleri bir arada topladılar. Askere karşı olan herkes birleşti. üzerine de referandumu seçim propogandasi gibi yaptılar. Yine içeriğe değil, g.tüme benzeyen suratlara oy verdi insanlar. evet senin birey olarak hiçbir katsayın yok. olamaz da. Ama Franco'nun bile yaş hadinden yargılanamadığı bir dünyada, Kenan Evren'i yargılayacağız yalanını yutup da evet dediysen, kalplerdeki kaymak olmuşsun demektir. Evet Dışarıdan hala cornetto görünüyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 abicim eğer email atmadıysan gidip büroya konuşmadıysan szin yüzünüzden oldu bunnar bunnarı başımıza siz çıkardınız dediğimizde valla abi pardon biz yaptık bi bok yedik diyip susmanız gerekiyo onu anlatmaya çalışıyorum yetmez ama evet diye mantık olmaz işe girerken gel haftada 40 gün çalışma ssk var servis var yemek var ama maaş 50 tl diyince yetmez ama evet diye giriyo musun işe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 üzgünüm yetmez ama evet ile su delilere tranlara güc kazandırmanın doğp bı yanı yok. "cok bekledik o yüzden ilk gelen dfeğişikliğe evet dedik" gibi bir savunma yok. evet dedik ne oldu? yetmezierin hangisi konu oldu? bunu gec evet dediğiniz şeylerinn hangısı yaptılar? peki evet dedirttiklerinin kıcına bağladıkları kabağı hepsini yapmadılarmı? geciniz. bu kadar saf olmaya hakkınız yok eğer savunmanız saflıksa. hayır sam insanlar yanlsı oy verdiği için boynu bükük gezebilir. dünyada milyonlarcası belki milyarı gezdide halada geziyo. cok normal bişey bu. gurur yapıyodur aksini söyliyen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 aha cücede faşist çıktı fasfasfasdfasdfc aslında teorik olarak normal cüceler dediğin oligarşik yönetim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 BonePART said: gel haftada 40 gün çalışma ssk var servis var yemek var ama maaş 50 tl diyince yetmez ama evet diye giriyo musun işe hiç işin olmamasından iyidir diyerek giriyo, dolayısıyla mantık dogru. ama ikitelli sanayide maaşın 50 lira bile olduğu yalanını yutarak giriyo, sonra aa ssk primlerim ödenmemiş diye ailesinden özür diliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 yooo bi yandan ülkenin gelecğei için diyip diyaar yandan saflığımıza geldi demek nedir yani. üzgünüm yok öle bişey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hakliyim Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 durun daha almadılarki kepçeyle Daha başkan olacak RTE O zaman her tarafımız dolacak irili ufaklı faşistliklerle, bide o zaman cıkıp denir OLSUN BOYNUMUZ DİK diye Takiyye yaptıklarını anlamadıysanız , bu kadar öngörü yoksunuysanız , zaten bilinçli oyveren değil gibisiniz kusura bakmayın . Helede ekonomiyi bahane etmeyin lütfen , kömür için oy satanlardan farkınız olsun , yoksa siz tayyibin sihirli değnekle bu ülkenin ekonomisini düzeltebileceğini düşünüyorsanız daha nice komik sandık başı boyun dikliklikleri geçireeceksiniz bence :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar