Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mesaj: #1ücretli olarak mekanik titreşim sorusu çözdürebileceğim birisi varmı acaba?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
50 tl arkadaşlar..çözenin hesabına anında gönderilecektir.çözemezsem okulum uzayacak....
ilgililer mail adreslerini yollasın mail atayım....yardımcı olunuz lütfen
sorunun linki : http://www62.zippyshare.com/v/55661740/file.html
Mesaj tarihi:
m/2 disk şeklindeki kütle dönüyor mu şimdi onu net anlayamadım? üzerine teta yazmışsın ama yarıçapı ya da kütlesel atalet momenti verilmeden soru çözülmez. kasnaklar için verilen Ip atalet momenti disk içinde mi geçerli?
Mesaj tarihi:

Cevap gelmedi ama ben m/2'nin sadece ötelendiği hal için sistemin y koordinatına indirgenmiş eşdeğer hali için genel çözümü yazdım aşağı yukarı doğru olması lazım.( 2 finalim var hızlıdan çözdüm hiç bir şey bulamazsan en azından elinde bir şey olur ama çözüm aşağı yukarı doğrudur dediğim gibi) sadece değerleri yerine koyucaksın. Eğer m/2 dönüyorsa ve yarıçapı kasnağın büyük yarıçapı R'ye eşitse Tsis kinetik enerji ifadesine 1/2*(m/2)*(R^2)*(fi/2)^2 gibi bir terim daha eklenicek sanırım ( emin değilim)(fi şekilde belirttiğim dönme açısı). b şıkkında sorduğu kararlı sistem cevabı tam ne bilmiyorum ama sistemin kararlı olma halini yazdım, ondan bahsediyor olabilir direk. c şıkkı açık zaten, sönümsüz sistem için büyütme oranını yazdım, d şıkkında rezonans halinde genlikler sonsuza gidiyor sönüm olmadığı için onunda matematiksel kısa bir açıklamasını yazdım. umarım işine yarar

Edit : mes* x iki nokta + kes*x= 0 yazmışım. x'ler y olucak düzeltirsin.

• Yeni Oluştur...