serhatgoken Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2013 50 tl arkadaşlar..çözenin hesabına anında gönderilecektir.çözemezsem okulum uzayacak.... ilgililer mail adreslerini yollasın mail atayım....yardımcı olunuz lütfen sorunun linki : http://www62.zippyshare.com/v/55661740/file.html
L_Zero Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2013 sor buymuş dursun burada herkes tıklayıp bakmaz;
Emmioglu Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2013 Bence ücretli olarak yazmasaydın yardımcı olacak birilerini daha rahat bulurdun. Kimsenin 50 liraya tamah ediceğini zannetmiyorum.
Predator Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2013 m/2 disk şeklindeki kütle dönüyor mu şimdi onu net anlayamadım? üzerine teta yazmışsın ama yarıçapı ya da kütlesel atalet momenti verilmeden soru çözülmez. kasnaklar için verilen Ip atalet momenti disk içinde mi geçerli?
Predator Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2013 Cevap gelmedi ama ben m/2'nin sadece ötelendiği hal için sistemin y koordinatına indirgenmiş eşdeğer hali için genel çözümü yazdım aşağı yukarı doğru olması lazım.( 2 finalim var hızlıdan çözdüm hiç bir şey bulamazsan en azından elinde bir şey olur ama çözüm aşağı yukarı doğrudur dediğim gibi) sadece değerleri yerine koyucaksın. Eğer m/2 dönüyorsa ve yarıçapı kasnağın büyük yarıçapı R'ye eşitse Tsis kinetik enerji ifadesine 1/2*(m/2)*(R^2)*(fi/2)^2 gibi bir terim daha eklenicek sanırım ( emin değilim)(fi şekilde belirttiğim dönme açısı). b şıkkında sorduğu kararlı sistem cevabı tam ne bilmiyorum ama sistemin kararlı olma halini yazdım, ondan bahsediyor olabilir direk. c şıkkı açık zaten, sönümsüz sistem için büyütme oranını yazdım, d şıkkında rezonans halinde genlikler sonsuza gidiyor sönüm olmadığı için onunda matematiksel kısa bir açıklamasını yazdım. umarım işine yarar Edit : mes* x iki nokta + kes*x= 0 yazmışım. x'ler y olucak düzeltirsin.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2013 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2013 Kitaplarini acip, okuyup, calisip, yapamiyorsan uzasin zaten.
Öne çıkan mesajlar