Odeon Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Bugun, en az 10 gunde 1 kere yaptigim turlu yemegimi yaparken gozume foto makinesi ilisti. Cektim fotolari yaptim tutomu bende. Ilk olarak gerekli malzemeleri yazayim sonra yavastan yapilmasini anlatacagim. - 2 yemek kasigi tereyagi - Yarim cay bardagi zeytinyagi - 1 buyuk sogan - 2 kucuk veya 1 buyuk patates. - 250 gram kusbasi et - 2 patlican - 2 kabak - Taze fasulye - 4-5 yesil biber - 6-7 dis sarmisak - 2 ortaboy domates - 1 kasik domates salcasi - 1 kasik biber salcasi - tuz - karabiber - pulbiber Oncelikle soyle buyuk bir tencere aliyoruz. Icine 2 kasik tereyagini koyuyoruz. http://i40.tinypic.com/1iyh4x.jpg 1 buyuk sogani ince ince yemeklik dogruyoruz. http://i40.tinypic.com/aes3o8.jpg Dogradigimiz soganlari tereyaginin ustune yayioruz. http://i43.tinypic.com/1r89cw.jpg Patatisleri kup kup dogruyoruz http://i43.tinypic.com/35d6c5d.jpg Soganlarin ustune dosuyoruz. http://i43.tinypic.com/yjed3.jpg Patateslerin ustune kusbasi etimizi koyuyoruz. Ben burda onceden yaptigim kavurmadan kullandim. Egerki siz taze kusbasi et koyacaksaniz etinizi iyice yikayin ayri bir tencerede kisik ateste yag tuz vs eklemeden suyunu cekene kadar kavurun. Sogumaya birakin yemege eklemeden once bir su daha yikayin ve oyle koyun. Boylece yemeginizde kotu koku, tat ve renk sorunu yasamazsiniz. http://i42.tinypic.com/345ykj8.jpg Kabaklarimizi fazla buyuk olmayacak kadar buyuklukte kesiyoruz. http://i42.tinypic.com/2u76igw.jpg Etlerin uzerine ekliyoruz. http://i42.tinypic.com/2weaogn.jpg Patlicanin kabuklari inceyse alacali kesin. Benim gibi buyuk patlicanlariniz varsa butun kabugunu soyabilirsiniz. http://i40.tinypic.com/wh1sp0.jpg Patlicanlari kabaklarin ustune koyuyoruz. http://i39.tinypic.com/9ztwzm.jpg Bir avuc kadar fasulyeyi kenarlarini temizledikten sonra yikayip ikiye boluyoruz. Uzunlari uc parca yapabilirsiniz. Fasulyeler kilcikliysa onlari usenmeden temizliyoruz. http://i44.tinypic.com/1zgb702.jpg Patlicanlarin uzerine dosuyoruz. http://i43.tinypic.com/25znr6s.jpg Bu arada katlar arttikca aralardaki bosluklari kapatmak icin elimizle abartmadan bastiriyoruz. Biberlerimizi dogruyoruz ve sarmisaklari temizliyoruz ve ikiye boluyoruz. Sirasiyle ustuste koyuyoruz. http://i44.tinypic.com/2wlvyud.jpg Domateslerin kabuklarini soyup kup kup dogruyoruz. http://i44.tinypic.com/2u9rhpe.jpg en ust katimiza yerlestiriyoruz ve zeytinyagimizi ekliyoruz. http://i44.tinypic.com/2wrqn29.jpg 1er kasik domates ve biber salcamizi 1er bardak suda eritiyoruz. Bu 2 bardak suya yemegimize nekadar tuz ve karabiber koyacaksak onlari ilave ediyoruz ve yemegimize ekliyoruz. (ben cok az kimyon ile birazda kekik ilave ediyorum) http://i40.tinypic.com/5n0rr8.jpg Ustune istediginiz kadar pulbiber ekip tencerenin kapagini kapatiyoruz ve kisik ateste yemegi once yarim saat pisiriyoruz. http://i42.tinypic.com/1jqluf.jpg Yarim saat sonra elimize bir catal alip fazla baski yapmadan domatesleri eziyoruz. Catali domateslerin uzerinde gezdirmeniz yeterli. Yumusadiklari icin hemen ufalanacaklardir. http://i41.tinypic.com/2uo01sx.jpg 15 dakka daha pisirmeye devam edip yemegin altini kapatiyoruz. Biraz demlendikten sonra tepsimize bosaltiyoruz. http://i40.tinypic.com/2b1f7a.jpg Aci biber tursusu ve yogurt ile afiyetle yiyoruz X( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 eline sağlık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yildirimokur Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Hocam eti ve salçayı kavursan yemeğin daha lezzetli olur. Patlıcanında tüm kabuğunu aldığın için biraz renksiz olmuş yemek. Eline sağlık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 acayip güzel görünüyor. Eline sağlık =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odeon Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 bu yemek aslinda dahda bayirda odun atesi uzerinde yapilan bir yemek oldugundan boyle hersey cigden koyuluyor. dedigin gibi kavurup koysan daha lezzetli olabilir ama o dedigin baska bir yemek olur :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odeon Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 renk konusundada hemfikirim. patatesi fazla koymak zorunda kaldim elimde bir patlican oldugu icin. ben normalde bunu 3 patlican tek patates ve kabaksizda yapiyorum patlicanlarin lezzetti oldugu zaman. bir nevi patlican yemegi yani :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yildirimokur Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Kafana göre takıl yav, yemek senin zevk senin. Ek: Bu yemek güveçte yapılıyor. Defne yaprağı da bu yemeğin pezevengidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 eline sağlık ben yapayım bunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 pezevenk dedi ban Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 çok güzel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 pişme süreleri eşit olmadığından dolayı hepsini aynı anda atarsan hepsi suyunu bırakır ve tatları bozulur biber soğan patates patlıcan kabak et şeklinde gidersen daha lezzetli olacaktır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 çok kötü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar