Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türlü türlü tütolar


Odeon

Öne çıkan mesajlar

Bugun, en az 10 gunde 1 kere yaptigim turlu yemegimi yaparken gozume foto makinesi ilisti. Cektim fotolari yaptim tutomu bende.

Ilk olarak gerekli malzemeleri yazayim sonra yavastan yapilmasini anlatacagim.

- 2 yemek kasigi tereyagi
- Yarim cay bardagi zeytinyagi
- 1 buyuk sogan
- 2 kucuk veya 1 buyuk patates.
- 250 gram kusbasi et
- 2 patlican
- 2 kabak
- Taze fasulye
- 4-5 yesil biber
- 6-7 dis sarmisak
- 2 ortaboy domates
- 1 kasik domates salcasi
- 1 kasik biber salcasi
- tuz
- karabiber
- pulbiber


Oncelikle soyle buyuk bir tencere aliyoruz.
Icine 2 kasik tereyagini koyuyoruz.

http://i40.tinypic.com/1iyh4x.jpg

1 buyuk sogani ince ince yemeklik dogruyoruz.

http://i40.tinypic.com/aes3o8.jpg

Dogradigimiz soganlari tereyaginin ustune yayioruz.

http://i43.tinypic.com/1r89cw.jpg

Patatisleri kup kup dogruyoruz

http://i43.tinypic.com/35d6c5d.jpg

Soganlarin ustune dosuyoruz.

http://i43.tinypic.com/yjed3.jpg

Patateslerin ustune kusbasi etimizi koyuyoruz.
Ben burda onceden yaptigim kavurmadan kullandim.
Egerki siz taze kusbasi et koyacaksaniz etinizi iyice yikayin ayri bir tencerede kisik ateste yag tuz vs eklemeden suyunu cekene kadar kavurun.
Sogumaya birakin yemege eklemeden once bir su daha yikayin ve oyle koyun.
Boylece yemeginizde kotu koku, tat ve renk sorunu yasamazsiniz.

http://i42.tinypic.com/345ykj8.jpg

Kabaklarimizi fazla buyuk olmayacak kadar buyuklukte kesiyoruz.

http://i42.tinypic.com/2u76igw.jpg

Etlerin uzerine ekliyoruz.

http://i42.tinypic.com/2weaogn.jpg

Patlicanin kabuklari inceyse alacali kesin.
Benim gibi buyuk patlicanlariniz varsa butun kabugunu soyabilirsiniz.

http://i40.tinypic.com/wh1sp0.jpg

Patlicanlari kabaklarin ustune koyuyoruz.

http://i39.tinypic.com/9ztwzm.jpg

Bir avuc kadar fasulyeyi kenarlarini temizledikten sonra yikayip ikiye boluyoruz. Uzunlari uc parca yapabilirsiniz.
Fasulyeler kilcikliysa onlari usenmeden temizliyoruz.

http://i44.tinypic.com/1zgb702.jpg

Patlicanlarin uzerine dosuyoruz.

http://i43.tinypic.com/25znr6s.jpg

Bu arada katlar arttikca aralardaki bosluklari kapatmak icin
elimizle abartmadan bastiriyoruz.

Biberlerimizi dogruyoruz ve sarmisaklari temizliyoruz ve ikiye boluyoruz.
Sirasiyle ustuste koyuyoruz.

http://i44.tinypic.com/2wlvyud.jpg

Domateslerin kabuklarini soyup kup kup dogruyoruz.

http://i44.tinypic.com/2u9rhpe.jpg

en ust katimiza yerlestiriyoruz ve zeytinyagimizi ekliyoruz.

http://i44.tinypic.com/2wrqn29.jpg

1er kasik domates ve biber salcamizi 1er bardak suda eritiyoruz.
Bu 2 bardak suya yemegimize nekadar tuz ve karabiber koyacaksak onlari ilave ediyoruz ve yemegimize ekliyoruz. (ben cok az kimyon ile birazda kekik ilave ediyorum)

http://i40.tinypic.com/5n0rr8.jpg

Ustune istediginiz kadar pulbiber ekip tencerenin kapagini kapatiyoruz ve kisik ateste yemegi once yarim saat pisiriyoruz.

http://i42.tinypic.com/1jqluf.jpg

Yarim saat sonra elimize bir catal alip fazla baski yapmadan domatesleri eziyoruz. Catali domateslerin uzerinde gezdirmeniz yeterli. Yumusadiklari icin hemen ufalanacaklardir.

http://i41.tinypic.com/2uo01sx.jpg

15 dakka daha pisirmeye devam edip yemegin altini kapatiyoruz.
Biraz demlendikten sonra tepsimize bosaltiyoruz.

http://i40.tinypic.com/2b1f7a.jpg

Aci biber tursusu ve yogurt ile afiyetle yiyoruz X(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...