Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Internette anonimite, pol*sler, a*p

roket adam

Öne çıkan mesajlar

böyle şu kadar bitle şifreliyoruz, şöyle yapıyoruz muhabbetleri geldikçe aklıma şu xckd karikatürü geliyor:

http://imgs.xkcd.com/comics/security.png

256 bit AES bile gayet kırılması çook uzun sürecek, pratikte belki imkansız denebilecek bir şifreleme standardı. Benim laptopum da 256 bit Filevault ile şifreliyor diski, ama polisler gelse, aç lan şunun şifresini dese, yoksa delilleri yok etme ile yargılayacağız deseler, kaçınız şifresini vermeden kaçacaksınız?

Şifre vermenize gerek KALMAMALI, olaylar o safhaya gelmeden anonimiteyi sağlamalısınız. Cantuğ'un söyledikleri o yönden zerre güven vermedi. İsviçre, Türkiye falan, sana gelse adam kardeşim buradan terörist propagandası yapılıyor, çabukvpn sahibi de sensin. Yiyorsa verme IP'leri dese, ne diyeceksin? Kendini tehlikeye mi atacaksın?

O yüzden böyle altı boş iddialarla gelmeyin. Ya tamamen yurtdışı odaklı yaparsınız, ya da bi yolunu bulun işte.
Sosyal ağlarda paylaş

chrome said:

cantug said:

moriarty said:

yanlış mı anladım?

az önce isviçreyle uğraşır polis diyodun. şimdi başka bi konu için türkiyeye göre iş yapıyorsun. 6 ay o yüzdenmiş. e yapma, isviçreye göre yap yine?

wtf

Evet doğru anlamışsın biz tutuyoruz biz firmayız hem tr de hem yurtdışında yurtdışınada yurtiçinede uyumluyuz...

Ama bilgi almak istediklerinde isviçreye sormaları gerek sonra biz veririz...

ha olduki geldiler serverlarımızı aldılar savcı kararıyla hiçbir sistem durmaz dünyanın heryerinde merkez oluşturulabilecek ağımız var.

ki... Serverdaki bilgilere asla ulaşamazlar nerdeyse ordu düzeyinde şifreleme yapmaktayız AES256 hatta KG şifrelemeleri yapmaktayız deneysel olarakta 512 denemelerimiz var

512 deneysel mi?
1024 ile normal loglari tutuyorlar su an kim olduklarini soylemeyeyim cok alelade bir sirket

NSA den iyi yani :) 1024 ün ne olduğunu bi öğrenin
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Guvenlik istiyorsan yapabileceklerin sunlar:

Once sunu yukle: https://www.eff.org/https-everywhere
Sonra sunu yukle: http://www.opendns.com/technology/dnscrypt/
Sonra log tutmayan ya da cok az tutan bir VPN saglayici bul. Su dordunu oneriyorum ben, baska iyileri de vardir ama 3-4 yil icinde 20 kadar VPN saglayici denemisimdir, en iyileri bunlar.

[list]
[*] HideIPVPN: Bunu yillardir soyluyorum zaten, sadece 3 gun log tutuyorlar, yillardir kullanicilariyim, hic sorunum olmadi. US2 paketini oneriyorum.
[*] VPNSecure: Bunu az kullandim ama iyi epey. Servis olarak HideIPVPN'den daha pahali ama daha ustun sundugu sunucular ve ozelliklerle. 24 saat log tutuyorlar. OpenVPN paketini oneriyorum, PPTP bazi yerlerde engelli ama OpenVPN engellenemez ve SSTP gibi degil, opensource protokol.
[*] UnoTelly: Bu hem DNS veriyor, hem de VPN. DNS ile neredeyse tum film, muzik, dizi sitelerini bolgesel sunirlamalar olmadan kullanabiliyorsun (o siteler icin DNS uzerinden kendi proxy'sini calistiriyor, otekiler icin Google DNS kullaniyor), bir de yaninda VPN var US ve GB. Fiyat olarak ortalama ama hizmet olarak tek derdin guvenlik degilse, biraz da dizi, film filan izlemek icin bolgesel sinirlari asmak istiyorsan en iyi cozum. Baglanti logu tutuyorlar ama bir hafta kadar, sadece su tarihte su ip baglandi diye, detayli log yok. PPTP bir de sadece.
[*] Private Internet Access: Bu guvenligiyle unlu zaten, hic log tutmuyor. Hizli ve bir suru sunucusu var. Fiyati da iyi. En kati olani ama, sadece VPN.
[/list]
Tavsiyem ama ihtiyaclarina gore bunlardan birini secmen, daha ustun guvenlik TOR ile var sadece zaten. Ilk ikisi proxy veriyor, bu nedenle yonetici hesabinin olmadigi yerlerde de kullanip bir nebze guvenlik saglayabiliyorsun. Yani kimse saatler harcayip okul bilgisayarinda proxy arkasindan girmeye calistigin yeri ogrenmeye calismaz o gun okulda bomba filan patlamadiysa. HideIPVPN'yi al derim, her seyin en iyi ikincisini filan sunuyor, en dengelisi. 3 gun log da yeterince guvenli.

Ben tamamen UnoTelly ve HTTPS Everywhere kullaniyorum, yeterli. VPN oldugu surece DNSCrpyt gerekli degil bu arada ama bazi yerlerde kendi IP'ni kullanman gerekiyor, onun icin yuklu sadece, o anlarda acmak icin. UnoTelly bunlarin arasinda en guvensizi ama yine de yeterince guvenlik sunuyor teror orgutu icin is filan yapmiyorsan, asil secme nedenim bolgesel sinirlamalar icin gordugum en iyi cozum olmasi.

Bir de ucretsiz guvenlik ve bolgesel sinir gecme yontemleri var:

Yine HTTPS Everywhere ve DNSCrypt yuklenmeli. Ardindan Hola yuklenmeli bolgesel sinirlamalar icin ve VPN olarak da Spotflux kullanilmali. Spotflux istenirse loglari paylasir ama onlar da su tarihte baglandi logu tutuyorlar sadece, girdigin siteler yazmiyor; kanit olarak kabul gormez kolay kolay. Ucretsiz olunca bu kadar oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...