Lectre Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2013 pru git arkadaşım ihtiyacım var baya benim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Ulan aslinda yogun olmasam ben bu patideki potansiyeli oyle bir degerlendirir oyle sahane is yaparim ki.. Neyse.. Sirketi biraz daha buyutelim 2 3 departman daha acalim. Girecegim o islere de niyetim var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finklorpeyniri Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Sparkcaster said: kapitalizmi ve memleketteki kalitesizliği ayakta tutan roket gibiler işte, case study adeta başlık. yani yapabilen tanıdığına veriyor ve komisyon alıyor gayet mantıklı nesi yanlış bunun? gidip 0ne'ye vermiyodur heralde ki sistemi oturtabilmiş para kazanıyor mis gibi. şunu kurnazlık gören adam bunu yapamayan adamdır. etik olarak bir terslikte yok bu adam yeminli değil. bir skilli var pazarlamayı biliyor üzerine minimum eforla iyi para kazanıyor. kimseyi kandırmışlığı yok. kimseye 'bozuk mal' satmışlığı yok. ki kontrol ediyodur heralde çevirileri falan düzeltiyodur ben olsam öyle yapardım. 'bozuk mal' sattığı anda kendisi patlar zaten o riski alıp yürüttüğü sürece yaptığı yanlış hiçbirşey yok. öğrenci vasıfsız işçi abi. bu öğrenciliği artık anlamak lazım. build-up yaptığın bir faz sadece. birilerinin işine geliyor ki yapıyor ihtiyacı olsun olmasın zannetmiyorum roketin gidip buraya yapacaksın ZIHAHAH diyip kırbaç vurup sömürdüğünü. ben bu paraya çalışmam yapmam diyebilir. gitsin solcu kardeşleriyle çalışsın o zaman. o öğrenciye vasıfsız adama normalde o iş verilmez verilemez bir şirket tarafından ama evde spartaküz izleyeceğine hem iş öğrenmesi hemde bir yandan para kazanması kime niye batsın ki? ucuz işçi çalıştırabiliyorsan tabi ki ucuz işçi çalıştırırsın. herkesin aynı gelire sahip olması gerekmiyor. herkesin herşeyi satın alması gerekmiyor. herkesin aynı standartta çalışması gerekmiyor. o öğrenci o işe vereceği aynı saatte gidip tezgahtarlıkta yapabilir ve daha çok para kazanır muhtemelen veya garsonluk yapabilir. bunlar okumayı gerektirmeyen işler. ama o öğrencinin 'SEÇİMİ' olabilmesi önemli olan şey. ki seçmiş çeviri yapıyor neyini eleştriyorsunuz? bende yaptım çeviri hatta son 1 senedir okula yapıyorum çeviri sürekli ve beleş para almadan yapıyorum. heralde tanıdığım yakınımdaki çevremden herkes yapabilir çeviri. herkesin yaptığı işe verilecek maaşta budur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kami Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Geçen birine diğer derslerin finallerinden dolayı vaktim olmadığından Bilkent'teki lisans İngilizce derslerinde okulan textlerden birini çevirttirdim. 1950'lerden kalma saçma sapan bir makale. Şöyle bir 3000-4000 kelime vardır. Herifin çevirisini hiç anlamadığımdan oturup tekrar İngilizcesini okudum. 20-30 saat uğraştı yapabilmek için gerçekten ama 45 liranın bedeli bu olsa gerek. Bunun dışında öğrenci ayağına kölelik yapan muhtelemen beceremiyordur işi. Yapamadığın şeyi yapmaya çalışıp neden piyasayı düşürüyorsun. İş network'ü kurma tutoriali bekliyoruz :D Geçen ay bir lisenin dönem ödevini yapmıştım, test kitabı bitirdim 2 günde, aldım 500 lirayı çokta güzel oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Lectre said: pru git arkadaşım ihtiyacım var baya benim :) senin var da bizim yok mu, biz zengin miyiz :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar