bingildak Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 ben akşama gelecem abi, birileri online olursa dungeon'a gideriz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 Mortis said: zuhauah her video da biz varız ve her videoda da rezaletiz ya ahah ANNEN INC. ha birde her mmorpg de turkler olarak herkese bok atariz ya :D abi girdik hepsi noob, girdik bi sikimden anladiklari yok, bi girdik elemanla tam takir beyinsiz. 13 yasinda bebe cikti bla blabla. ping bizde 120 onlarda 30 daha uzar gider. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 herifler taktik yaptı orada. bir guildi kestik içerde, 2-3 kişi hemen all'dan diğer guilde'e haber saldılar. biz içerde farm yaparken kapıya gelip, ağacın oraya saklanmışlar toplu. bir kişi gönderdiler. bizimkilerde göçebe gibi birini görünce arkasına takıldı, mumble'da bağırdık ettik ama kimse girmediği için bir yararı olmadı tabii. çok da takmadık yani, gücüme gitmedi orada ölmek adamlar çok iyi kestiler cidden, mal gibi adamı kovaladık birden 6 kişi full giyinik üzerimize atladı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 bide abi istedigin kadar taktik olsun gordugum kadari ile adamlarin ustu basi sizlerden iyi. hic gitmedi canlari desem yeri.. dedigin olay sikinti bizde, grupca emir al yerine getir. yok.. herkes bir marvel heroes. yihaaaa.. lan noldu sonra :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 şu an kimse silklemiyor, vakti gelince gerekli aksiyon alınır. 3-5 tane bebecanı rakip olarak görmüyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 acı var mı acı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 insanlarin icinden geciliyo mu kosarak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 Madem alpha'nın sonuna geliyoruz yavaş yavaş, oyunla ilgili fikirlerimi bir yazayım dedim. Hem hiç oynamayanlara bilgi olsun hem de beraber oynadığımız insanlar ile yine bir oyun hakkında memleketi kurtarırmışcasına tartışmış oluruz. Alpha olduğu için, content zenginliği, interface, bug vs. ile ilgili şeylere girmeyeceğim. Daha 4 tane zone açık, hayvan gibi harita var bi sürü dungeon , mob, boss vs. ekleyeceklerinden şüphem yok. Öncelikle oyunun motoru, grafikleri, animasyonlar, karakter tasarımları, fontlar. çok tatlı. Yani teknik açıdan oyunun bir sıkıntısı yok, oynarken rahatsız edecek sıkıntılı pek bir şeye rastlamadım. Oyun sistemi bakımından; 1)Karakter abilityleri ve customization: Karakterlerin abilityleri ve statları sırf gear bazlı olması oyuna güzel bir farklılık katmış. Craft ettiğin itema ability ve spell seçerken cidden bir trade-off yaptığını hissediyorsun. Cooldown reduction mı alayım, yoksa increase damage mı alayım vs. Offensive abiltyler mi alayım yoksa proteciton bazlı mı gideyim gibi bir sonraki yapacağın şeyi veya gideceğin yeri düşünüp ona göre craft ediyorsun. Geniş bir ability havuzundan o anlık için sınırlı ability alabilmek hoşuma giden bir sistem benim. Bu sistemi de gear üzerinden yapmışlar, orjinal olmuş. D&D'de büyü ezberleme kafası. Ayrıca bunu istediğin şekilde kombinleyebilmek de çok güzel. 1 eline staff alıp fireball, vs. gibi büyüler seçip, dier eline istersen kitap alıp heal vs. seçmek ya da kalkan alıp shield wall vs alabilmek. bir parça caster robe giyip ona değişik büyüler alıp kafana plate geçirip yine defensive abiltiylerle birleştirme gibi. PVP ve PVE ye odaklı çok güzel buildler ve kombinasyonlar çıkabilir. Team PVP de çok güzel iş bölümü yapılabilir. Ben şu abilityi aliim sen şunu al gibisinden. Bence oyunun en başarılı olduğu kısım bu. 2) Content(PVE-PVP-Crafting&Gathering): Oyunda PVE alpha'da gördüğümüz kadarı ile sadece PVP için mevcut. Yani dungeona gir resource topla mobları kes craft için resource topla. Boss kes resource topla ve silver topla ki claim ettiğin toprağın kirasını veresin. O yüzden PVE adına pek bir şey vaadetmiyor oyun. Bu çok olumlu bir şey değil benim açımdan. PVP aksiyon ve tarz bakımından UO ya yakın yine aniden çıkan abi herifler şurayı bastı muhabbeti, ormanlar arasında koşturmacalar. PVP Skill ve kordinasyon gerektiriyor. ama Item'ın da çok büyük etkisi var tabi. Yukarıdaki PVP videolarını izleyince zaten ne demek istediğim anlaşılır. Territory claim olayı, guildin ile bir yerleri ele geçirmek buralara evleri, crafting stationları kurmak keyifli. Guildçe belli bir amacın oluyor bir şey için çalışıyorsun ve herkes buna katkıda bulunabiliyor. Bu çoğu oyunda eksik olan bir his. Guildler çoğu oyunda chat için veya o an dungeona girecek adam ile haberleşme için kullanılıoyr ama Burada böyle değil. Tamamen guild territory control üzerine kurmuşlar oyunu. Guild ne kadar ii organize ve beraber çalışırsa o kadar etkili oluyorsun. bknz Annen Inc. ^^ Crafting ve Gathering ise standart. Sadece tierlere bölünmüş. Totalde 6 tane sanırım. Bir tieri yapabilmen için o tiere veya bi düşük tierin toplama aletine sahip olman gerek ve önceki tier itemı belli bi sayıda craft etmiş olman gerek ki bi üstüne geçebilesin şeklinde progression var. Bir de her craft ettiğin itema spell ekliosun bu da senin aktif olacak abilitylerini oluşturuyor (yukarıda bahsettiğim sistem). Ama sonuç olarak her oyunda olan şu item için şu kadar şunlardan gerek sistemi. İşte buradan sonra biraz daha olumsuz yönlere değineceğim; Bu oyun Sandbox değil. UO hiç değil. Öncellikle ilk büyük hayal kırıklığı, harita sistemi. İlk oyuna girdiğinde dünya haritasına bakınca çok keyfim yerine gelmişti şehirler arasında yollar belli senin tüm haritada nerede olduunu gösteriyor vs. Open world olacak her yere yürüyeceğim sanmıştım fakat bir baktım harita zonelara ayrılmış ve aralarında küçük loadlar var. Bu da işte immersionı çok bozuyor. Zone zone olunca ne oluyor? haritalar da resource sistemi gibi tier lere bölünmüş oluyor. Örneğin ilk başladığımız Seaport zoneuna bir daha dönmedik çünkü orada hep tier 1 resourcelar var. Bu da işte sandbox sistemine aykırı ilk olay. Dikkat ederseniz oyuna ilk girince herkes ilk tooları yapabilmek için etraftan resource toplama yarışına giriyor İlk tooları toplarkadıktan sonra bir sonraki tiere koşturuyor. Sürekli bir tier atlama yarışı var. Herkes etrafta ağaç taş, maden bitki arıyor. Yani oyunda quest olmaması bir hikaye olmaması eşit değildir bu oyun Sandbox. Oyun bildiğin seni achievmeentlarla (quest de olabilirdi bu) belli bir rotaya sokuyor craft ve resource toplama üzerinden. Ha tamam ileride daha da komplexleşiyor ve belli bi yön çizmen gerekiyor. Ben crafter mı olacam yoksa ok mu kullanıcam mage mi olacam diye. E zaten bu da olmasaydı oyunda herkes her şeyi craft eder ve kullanabilir olurdu ki zatne no lifer olan adamlar bunları da yapabilecek. Bir de zone tasarımlarının level level olması. bi alt seviyeye gitmek için haritanın dier tarafından geçmen gerekmesi direkt zoneları bölmüş zaten open world olmayan haritayı iice daraltmış. Oyunda mount olmaması değişik travel mekanimazlarının olmaması bu durumu iyice keyifsiz hale getiriyor. UO'yu düşünün, bir şehirde başlardın her bölgenin havası farklıydı. Giderdin brit mezara orada kasan tipler etrafında yaşayan tipler. Sonra arkadaşın ben minocda yaşıyorum derdi onun yanına gidiyim diye haritayı açardın nerden koşarım Minoc'a diye sonra maceraya çıkardın. Yolda kaybolurdun , PKlarla karşılaşırdın. Şehire vardığında bakardın oradaki olay tamamen farklı. Herkes madenci , madeni basan pk lar, onları koruyan maviler vs. Yani yaşanan olaylardan insanların uğraştığı şeylere kadar haritaya farklı farklı dağılmış hikayeler insanlar olurdu. Cove farklı, Vesper Farklı, Bucs farklı. UO yu güzel yapan sandbox yapan olay buydu. Herkes gather craft ile uğraşmak zorunda değildi, birileri gider dungeonlara ejderha tame etmeye çalışır. Dieri gemiyle balık tutar açılır. Dieri ev yapar vendor koyar ticaret yapar. Birileri treasure hunting, dungeonlarda item avı. Etrafta pvp ve loot kovalayan gruplar vs. Şehirde RP yapan insanlar derken sandbox böyle oluyordu işte. bakıyorsun Albion Online'a. herkes elinde kazma kürek koridorlarda koşturup üst tier resource toplayayım. bunlarla bi üst seviyeye geçeyim diye kasıyor. Arada da toplanıp pvp ye giriyor. Hadi ileride siege vs. olacakmış da o da sınırlı. Ama oyun bu tier sistemi ile ve her şeyi item bazlı yapması ile oyunu çok kısıtlamış. Ha oyunu yapan firma indie. tabletler için de yapılmış oyun zaten çok komplex bir sistemi yok. yine çok net ve temiz yapmışlar adamları tebrik ediyorum. Ama yine de çok uzun soluklu olmaz gibime geliyor en azından benim açımdan. Yani bunu hep diyorum sandbox'ın en büyük elementlerinden biri PVP, Full Loot ve level olmaması. Ama bu demek değil ki sadece bunlar olunca oyun Sandbox oluyor. Mesela ben darkfall'un da Sandbox olmadığına inanan biriyim. O da bildiğin başında skill kastığın open world Counter-Strike. Mortal Online'ı yapan adamlar mesela Sandbox nedir doğru anlamışlar fakat onlar da o kadar detaya komplex şeylere girmekten oyunun en basic şeylerini toparlayamadılar ve insanları sırf amelasyona sürüklediler. Neyse benim düşüncelerim budur oyun ile ilgili. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 Birde bunu ingilizce yazıp bana gönder şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hunty Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 uff ne gussel kestiler. Tatil donusu bunu kesin oynarim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xxbar Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 Mortis; Madem alphadan sonrasını okumadım..yok abi okudum hepsini eline sağlık:)..sanırım ben bu oyunu en azından bir denerim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 arabasiz tierler arasi yaris oyunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 tek derdim o rezil map. geri kalanı idare eder, düzeltilir, geliştirilir. zone zone loadingi de kabul edebilirim ama o harita tasarımlarının koridor koridor olması onunla da kalmayıp bazı yerlerde puzzle gibi geçit aranması ne yaparlarsa yapsınlar kabul edilebilecek birşey değil. acilen onu düzeltip oyuncuya serbestlik vermeleri gerekiyor. tranparacy gelecektir muhtemelen ama 2. olarak ağaçlar kesinlikle küçülmeli. neredeyse 20 adam boyu ağaçlar arasında oynanmıyor oyun. transparacy olsa bile abartı büyükler bana kalırsa, kaldıki tasarımda bunların arası daha çok açılmalı, ormanda gezebilelim, koşabilelim yani. şu haliyle mümkün değil. haritalara bi de tema lazım. regionlarda tema yok. biri karlı olsun, diğeri çöl olsun, diğeri sonbahar teması, öbürü küller lavlar falan. olsun yani bi şeyler. ha bide allah aşkına ceplerinden para veriyorlarmış gibi o banka ve tent stash kapasitesi nedir ya. şaka gibi resmen. artması lazım. bi de şey, düzgün bi travel sistemi lazım. binek olur, recall olur uo gibi ama bi şey lazım. koyarlar büyük ihtimalle ama umarım işlevsel kullanışlı bişey olur. dur dur son olarak oyunda gather/consume ayarı çok dandik. silahın zırhın durabilitysinin 2-3 mobda yalan olması bir yana diktiğin binaları kullandıkça tamir etmen gerekiyor ve tamir etmek için ciddi efor sarfetmek gerek. yani oyunda %80 oranında gather+craft yapmak zorunda kalıyorsun. oyun içi düzgün bi market sistemi gelirse savaşıp parayla gear alma kısmı olursa daha iyi olur. 1 saat aksiyon için 2 saat gather+craft+oraya buraya yol koşma gerçekten bayar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 aslinda o koridor olayi pvp icin guzel bir heyecan. diger turlu bas dumduz kos dur kac. boylesini videodan izlemesi daha keyifli. kacma ihtimali daha zor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 guild bölgesine girişi dakikalarca aradığım oldu lanet olsun öyle işe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 guild storage yapamadigimiz icin isyan ettik aslinda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Praetorian Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 Mortis elin deymişken, kitap yazaydın bide. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JestersTear Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 Mortis'in yazısını okudum ve oyunun bi cacık olmayacağına dair sonuca vardım. Teşekkürler mortis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Praetorian Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 olcak abi kaçarı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Praetorian Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 ben çok dert etmiyorum haritanın parça parça olmasını, olmasaydı daha iyiydi tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 abi lakeshireda sabah duran çadırım şu anda yok. birisi yıkmış ve yerine yenisini koymuş. herkesin çadırı gitmiş daha doğrusu nasıl oluyorsa. bildiğin yapım aşamasında çoğu lakeshiredaki çadırların. önceden o halde değillerdi. forge, bs falan gitmiş bazı yerlerdeki. noluyo amk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 VE BÜTÜN ÇADIRLAR VEYA DİĞER BİNALAR HEP ROBY DİYE Bİ ADAMIN KİM BU ROBY ABİ ADAM 50 TANE ÇADIR VE BİNA DİKMİŞ çok sinirlendim ya bi sürü item vardı içinde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 kirayı ödediniz mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JestersTear Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 ikeadan çadır alıp dikerseniz öyle olur tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Praetorian Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 başkası claim atmış demekki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar