Sypro Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Merhaba, Şimdi birbirinden farklı lokasyonlarda, birbirinden farklı ağlarda olan bir sürü bilgisayar düşünün. Bana lazım olan bunların hepsini tek bir networke toplamak ve o network dışında kimseye cevap vermemek. Tabi cevap verdiklerimin de kim olduğunu çok iyi bilmem gerek bunu yaparken, zira aradaki iletişim için gerekli olan kaçınılmaz bir şey var: ip adresi. Sorun işte burda başlıyor. Üç beş senaryo var konuyla ilgili, vpn hepsini kapsıyor mu onu merak ediyorum. Mesela her bilgisayar tek bir internet ağına bağlı ve statik ya da dinamik bir ip ile benim sistemime sorgu gönderiyor. Statik olsa hadi yaparım bi tablo, gelen request'in ip'sinden çekerim gerekli bilgileri ama dinamik olduğu durumda bilmiyorum kim nedir. Vpn networkü içindeki ip'yi statik yapıp sorun çözülür mü mesela? Ya da bazı yerler var tek bir ip var ama üç dört farklı bilgisayar bağlı buna ve hepsine ayrı ayrı erişmem gerekiyor. Bağlı okdukları network üzerinde yetkim yok ve tanımlayıcı tek etken yine ip. Temelde zaten anlamak istediğim şey işte bu durumu vpn çözebilir mi? Saygılar sevgiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Herşeye evet ama kullanıcı olduğum için sadece nasıl olduğu konusunda yardım edemem, olduğunu biliyorum sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 ip'nin yanında bir de mac adresi yok mu?O ip'yi taşıyan protokol üzerinde mac'de taşınıyo olması lazım bonus olaraktan ki oradan istemci ayrıştırmasına gidebilirsin heralde. http://sourceforge.net/projects/wireshark/ http://nmap.org/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Mac adresi cok kolay degisebiliyor, kullanici adi ve sifre vermek daha dogru olmaz mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 GERGE said: Herşeye evet ama kullanıcı olduğum için sadece nasıl olduğu konusunda yardım edemem, olduğunu biliyorum sadece. saka misin cevap yazmak icin yaziyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cantug Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Evet işini çözer, iplere fazla takılmana gerek yok aslında. internet paylaşımsız hepsini tek bir makinaya bağladığın zaman, sende o makinaya bağlanırsın ve hepsine ulaşım sağlayabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar