Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

fritözde kuşbaşı et kızartılır mı ?


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
içi pişmez. tavaya az yağ dök orada çevire çevire kızart.

edit: pehh kuşbaşı etmiş, biftek sandım bi an. rezil etmeyin eti boşuna :)
Mesaj tarihi:
Et snitzele benzer de, hangi etten yapcan, koyun mu dana mi?

Koyunsa fritozu camdan atarsin o koku gitmez :P bi de et bi boka benzemez, danaysolur bula galetaya falan kizart.
Mesaj tarihi:
Teflon tavada ya da wok tavasinda mis gibi olur o. Ugrasma once firin sonra bilmemne diye.

Sivi tag yerine tereyagi falan kullanman daha iyi bu arada.

Hatta kokmak onemli degil onemli olan guzel yemek yemek dersen soyle ufak bi tarif de vereyim;

2-3 tane orta boy sogani dogruyosun, kisik ateste azicik yagda olduruyosun. Sonra iyice yavsadiklarinda basliyosun karistirmaya. Soganlari yakmadan karamelize ediyosun bi guzel. Sonra etleri ekliyosun ustune atesin altini acarak, istedigin gibi tuzunu baharatini koyuyosun -ki kirmizi toz biber ve biberiye olmazsa olmaz-, etler once suyunu birakacak, biraksin. Suyunu cekene kadar iyice cevire cevire pisiriyosun.

Et guzelse yeyip yemis olabilecegin en guzel kavurmalardan biri cikiyor ortaya. Bir de guzel pilav yapaniniz varsa tamamdir.

Sogani karamelize etmek uzun is bu arada. Ugrasmam dersen atla o kismi, gerisini uygula, 15dk'da hazir yemegin.
Mesaj tarihi:
di said:



Sivi tag yerine tereyagi falan kullanman daha iyi bu arada.



tereyağı lezzet bonusu 10x falan

rafine yağlar direk zehir zaten inanamıyorum bilinçsizlikten ailelerimizin bunca zaman kullanmasına.
Mesaj tarihi:
DynamicK said:

fritoze et atmayi da yasaklasak mi ne yapsak, nasil kurtarsak bu nesili?

yagsiz tavada pisir ye bari


Bosver olm yasagi falan, barbeku sezonunu ne zaman aciyosun onu soyle sen. Gecen is yerindeki Italyan eleman lafini etti kacti, mangal sayikliyoruz o gunden beri. =)
×
×
  • Yeni Oluştur...