Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bir doktorumuz Fransa'da bulunduğu sırada yaşadığı bir olayı paylaşmış

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

evet ilginç gerçekten ama gerçek. bunu hepimiz biliyoruz ki kürtler türk toplumunda çok ezildi. kendi bölgelerinde işsizlik olduğu için göç ettikleri yerde hep ayak işlerine baktılar. tıpkı almanyadaki türklerin durumu gibi. en kötü işlerde hep kürtler çalışırdı ve halen de öyle olmaya devam ediyor. ama çalıştıkları için artık çok da iyi yerlere gelmeye başladılar. haklarını aramaları kadar doğal birşey olamaz. kürt değilim ama bir sürü kürt arkadaşım var ve kötü insanlar değiller. düşünüyorum da, bir insanı aşağılamak için bile "kürtmüsün" denirdi. bunlar hiç yokmuş gibi davrananları anlayamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

abi affedin ama istanbul bahçelievler siyavuşpaşa yayla muhitlerinde 1975-80li yıllarda kürt-köpek diye bi terim vardı. hani çetintaş nerde yetiştin dediği için.

çevremde çok duydum bu lafı:

"boş inşaata geceleri kürt-köpek doluşuyor içiyor"

gibi...
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar, lütfen şaka yapılacak zaman birlikte yapalım ama ciddi olunacak zamanda da ciddi olalım. ben böyle bir şey yok demiyorum ama benim bulunduğum hiçbir ortamda kürt olduğu için kimse aşağılanmadı. kıro denilen,hitap edilen adamlar yalnız kürtler değil ki?lazlar,türkler ve her etnik kökenden oturmayı,kalkmayı,konuşmayı bilmeyen adama öyle hitap edilir.

ben 1975-80 bahçelievleri bilmem. şu an bahçelievleri bilirim. her tarafı kürt,kimseden de kürtlerle ilgili olumsuz bir şey duymuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ya zaten şu an bu hala devam ediyor diyen yok ki. diyorsa da halt ediyor. artık işler çok değişti, insanların yaklaşımları değişti. ama geçmiş olayların travması devam ediyor.

böyle büyük toplumsal olayların travmalarının birden kesilmesi diye bişey yok. malesef bi süre daha devam edecek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...