yav Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 şakirtin kalemle imana getirmesini bile geçmiş bu konu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 aslında benim örneğim de yanlış. siz bu açıdan şanssızsınız çünkü sizin döneminizde muhtemelen bu hükümetin büyük yardımlarıyla türk-kürt ayrımı had safhaya çıktı. bizim dönemimizde aynı sınıfta kim kürt,kim çerkez,kim laz bilmezdik. benim sıra arkadaşım, 4 sene birlikte oturduğum arkadaşım kürtmüş. taaaa üniversite bittikten sonra öğrendim. demek istediğim bizler türk-kürt ayrımı olmayan ortamlarda yetiştik,çalıştık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 KuddusiMavra said: -siz lisedeyken veya üniversitedeyken kürtçe konuşmak yasak mıydı? -kürtçe konuştuğu için hapse atılan bir tanıdığınız var mıydı? -bu ülkede milletvekili,mühendis,doktor,asker,general ve akla gelebilecek herhangi bir meslekte etnik köken ayırımı yapıldığını gördünüz mü? bu üçüne evet diyebilecek binlerce insan bulabilirsin başkentten sonrasında. Ben yaşamadım, yaşayamazdım zaten gölcük donanma komutanlığının orada doğup büyüdüm :D Aynı soruyu diyarbakır cezaevinin orada yaşamış birine sorarsan cevapları çok farklı olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 BabacumMostors said: açıkcası birisinin umurunda olup olmaması kısmını umursamadım, yok hâlen umursamıyorum :/oyle diyince oyle olmuyo ama uzaktan anlasiliyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 MHP'yi Diyarbakır'a soktular, BDP'yi Karadeniz'e soktular mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ovchinnikov Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 ya mevzu dayak mevzusu yada kürtler hırsız, romanlar gaspçı, lazlar şebelek, çerkeslerin kızı güzel, macırlar poğaça gibi değil. bu nefret söylemleri bizi ırkçılığa götürmekten başka bir işe yaramaz kanımca çünkü asayiş şuçları genelde sosyo-ekonomik koşullar çerçevesinde şekillendiğinden ırktan ziyade bu koşullara bakılmalı diye düşünüyorum. fakat 2013 yılında insanlar ana dilini konuşsun mu konuşmasın mı tartışması bence biraz garip. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Theridone said: Abi sırf kürt olduğum için lisede ülkücü kardeşlerimizin muştayla dayak atmışlığı var bana ne diyorsun :) Nick'ten anlamaliydik bunu. Allah'in apacisi seni. sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 sen zencisin sus abi bu açılıma bok tamayın ya ağız tadıyla kürt diyebiliyorum artık saolsunlar. çingene,kürt,tinerci. bunları kullanabilirorm "nezih değil" kelimesi yerine. yaşasın devrim! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 samaella said: KuddusiMavra said: -siz lisedeyken veya üniversitedeyken kürtçe konuşmak yasak mıydı? -kürtçe konuştuğu için hapse atılan bir tanıdığınız var mıydı? -bu ülkede milletvekili,mühendis,doktor,asker,general ve akla gelebilecek herhangi bir meslekte etnik köken ayırımı yapıldığını gördünüz mü? bu üçüne evet diyebilecek binlerce insan bulabilirsin başkentten sonrasında. Ben yaşamadım, yaşayamazdım zaten gölcük donanma komutanlığının orada doğup büyüdüm :D Aynı soruyu diyarbakır cezaevinin orada yaşamış birine sorarsan cevapları çok farklı olabilir. adıyamanlıyım....ben beni bildim bileli adıyamanda kürt kürttür,kürtçe konuşur...kimse de tutuklanmadı,tutuklanmaz. 12 eylül dönemi ile birlikteki 10 seneyi ayırıyorum arkadaşlar. öncesini ve 90 sonrasını konuşuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Nigger_of_the_sand said: MHP'yi Diyarbakır'a soktular, BDP'yi Karadeniz'e soktular mı? iki tarafın ırkçıları ve özellikle de kürtçüler son dönemde iyi çalıştılar dostum. doğruya doğru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finklorpeyniri Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 türk dizisi repliği gibi geldi bana. okurken böle bonec ses tonuyla falan okudum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Bu arada baya sikis geldi yazi bana zira Fransa olsun Ingiltere olsun, PKK sempatizanlari ile bir araya geldiginizce ve hoslarina gitmeyen bir sey soylediginizde arada gecen tek konusma "dogru konus lan amogagorum senin oldururumseniburdadlkjaldjadlk" oluyor zira Turkiye'de oldugu gibi burda da insanliktan nasiplerini pek almamis durumdalar. Hepsi degil tabi, kacip gelip medeniyeti gordukten sonra "vay babo" diye kendine geleni de var ama hangisi cogunluktadir bilemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 tartışmayı biraz başka boyuta taşıyalım...medyanın yaptığı yönlendirmeden burası da nasibini alıyor, hepimiz akıllı adamlarız(birkaç kişiyi tenzih ediyorum,onlar bilirler kendilerini). Türkiye'de şu an Kürt kökenli vatandaşların hangi sorunu var? yazabilir misiniz? Belki bilmediğim bir şey vardır, bu şekilde öğrenebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 ilk postu okudum. AHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 kürt vatandaşların pkk sorunu var en temelinde. pkk ve pkk'dan dolaylı diğer sorunlar. Ama temeli pkk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 güzel...devam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 KuddusiMavra said: bizim dönemimizde aynı sınıfta kim kürt,kim çerkez,kim laz bilmezdik. benim sıra arkadaşım, 4 sene birlikte oturduğum arkadaşım kürtmüş. taaaa üniversite bittikten sonra öğrendim. demek istediğim bizler türk-kürt ayrımı olmayan ortamlarda yetiştik,çalıştık. Hayır çetintaş, sen türklük dışında kimliklerin bastırıldığı bir ortamda yetişmişsin. Ne demek sıra arkadaşımın kürt olduğunu bilmiyorum. Nasıl bilmezsin böyle bişeyi aklım almıyor, tabi senden gizlemediyse. Aleviler nasıl karşılarındaki insanı iyice tanımadan alevi olduklarını "ağızlarından kaçırmak" istemiyorlarsa aynısı kürtler için de geçerliydi. Son zamanlarda EVET KÜRTÜM diye gaza gelen bi kitle olsa da hala kendini rahat hissetmeyen insanlar var. Ayrımcılığın gerçek anlamda olmadığı ortam etnik kökenlerin göz renginden farklı görülmediği, sorun yapılmadığı ortamdır. Gizlendiği değil. Sıra arkadaşının kürt olduğunu öğrendikten sonra onunla ilgili görüşlerinin değişmemesi seni anlatır, ama 4 sene içerisinde bunu bile öğrenemiyorsan demek ki bir sorun var orda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 KuddusiMavra said: Türkiye'de şu an Kürt kökenli vatandaşların hangi sorunu var? yazabilir misiniz? Devlet agalarina bahmiyir. Agalarina baksa bile agalari onlara bahmiyir. Doguyu soyle goz ardi ettik boyle silktik diyenler Tema'nin kurucusu olan adamin -adini hatirlayamadim bir turlu- Guney Dogu ile ilgili anilarinin oldugu video'lari bi izlesinler bi zahmet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 e bu işte, bundan kaynaklı eğitim,gelir vs vs. ha bide, ırka dayarız herşeyide, aslında insanın karakterini belirleyen şey çevre. haliyle, kendi alıştıkları lawbreaker düzenini kırmaları gerekio. Sonuç olarak adamlar "kürtüm ben" korkusu üzerine inşa ediolar bazı şeyleri, bizde tepki veriorz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 anadilde egitim yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 sorun kürtten önce bölgesel bir sorun. Oradaki bütün insanları ilgilendiren ekonomik sosyal bir sorun var. Yatırım yapılmadığı için zamanla sürekli sevişip çoğalmış olan aktif olmayan işgücü sorunu var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Yatirim yapilmadigi icin degil, agalari ya da pesmergeleri gelenleri iceri sokmadigi ya da kacirdigi icin diyelim ona. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 di said: Devlet agalarina bahmiyir. Agalarina baksa bile agalari onlara bahmiyir. Doguyu soyle goz ardi ettik boyle silktik diyenler Tema'nin kurucusu olan adamin -adini hatirlayamadim bir turlu- Guney Dogu ile ilgili anilarinin oldugu video'lari bi izlesinler bi zahmet. Hayrettin Karaca sanirsam, firsat bulunca bi izliyim. Bu arada ben daha apaciliginin baharinda olan biriyim, daha tam performansimi gosteremedim sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 kişisel yatırımda mutlak öyledir de ne biliyim devletsel olarak bişiler yapılabilirdi gibime geliyor. Doğduğumdan beri bi GAP var ne olduğunu hale bilmediğim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 KuddusiMavra said: Nigger_of_the_sand said: MHP'yi Diyarbakır'a soktular, BDP'yi Karadeniz'e soktular mı? iki tarafın ırkçıları ve özellikle de kürtçüler son dönemde iyi çalıştılar dostum. doğruya doğru. Türkiye'nin genelinde Kürt karşıtı bir yaklaşım var mı diye sorup Diyarbakır'da miting yapabilmelerini falan kanıt olarak sunmuşsun ya ona dedim ben. Diyarbakır'da yapsınlar bi zahmet zaten, Diyarbakır'da miting yapması şaşırtıcı olan parti MHP'dir ve Elazığ'dan yığdıkları adamlarla bir miting düzenlediklerinde Diyarbakır halkı hiçbir taşkınlıkta bulunmadı. Peki BDP'li milletvekilleri Karadeniz'e gitmek istediğinde ne oldu? Adıyamanlıyım orada olmaz öyle işler falan demişsin, tecrübene saygı duyarım sana yalancı diyecek halim yok ama sebeplerle sonuçları birbirine karıştırıyorsun; 80'e kadar Kürtler'e zulüm yapılmadı demişsin, (ki yanlış, cumhuriyetin ilk yıllarında gayritürklere yönelik asimilasyon projeleri vardı, Türk olmayanların sadece köle olma hakkı vardır diyen milletvekili var mecliste o sıralar.) PKK hareketi de zaten 80 zulmünün bardağı taşırması ile patlak vermiştir. 80 öncesine ait çok birşey bilmiyoruz çünkü 60larda 70lerde Türkiye'nin batısına yansımıyordu orada olan biten. Ama bu demek değildir ki birşey olmuyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar