Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC kasasini kurma yardim

Mortis

Öne çıkan mesajlar

Arkadaslar vatan internetten aldigim parcalari bugun toplamaya koyuldum 0dan okuyaraktan sakin sakin topladim yerlestirdim saat 1 de bitti 9 da baslayip. Sonra deneme amacli bi bakiim dedim calisio mu die taktim kablolari vs power tusuna bastim ama hareket yok. Anakartin uzerindeki led yesil yanio powrsupply acikken: powe tusuna basiom bi ekran karti ile kasa fano 1 saniye donuo gibi oluo ama hic ses yok duruo denedim bi kac kez olmadi. Ulan cpu yu mu baska tarafa dogru taktim fln die killandim heatsinki kaldirdim tekrar cikarip takayindie ama heat sinkin altindaki hazir gelen termal
Macun yayilmis cpun ustune yuvarlak sekilde dedim hid ellemeyim bunu iicr sicacam. Elleyemedim o yuzden. 2 power girisini tekrardan kontrol ettim
Dogru takmis miyim die soru yoktu. Denedim tekrar tik yok. Sizce sorun ne olabilir cok keyfim
Kacti. Haftasonu vatana mo gotursem diom
Da komple actin kutulri taktim kasaya vs kabul ederler mi bilmiom . Yardim lutfen
Sosyal ağlarda paylaş

chrome said:

adam şerbetini akıtmış anakartın daha ne olsun.

"kasa fanı dönüyo gibi oluyo sonra duruyo" dan anakartın şerbetini akıtmış sonucuna nasıl vardın vallaha helal.

TS'de sana dediğim şeyin aynısı oluyo heralde mortiş. bende de öle powera basınca bi dönüyo gibi olmuştu sonra durmuştu. ama bende sonra ben dokunmadan hatta kendi kendine açılmıştı ahasdkfj
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

Cpu kablosunu taktin mi? 4 pin hemen cpu nun yaninda

Cpunun fani diosan taktim abi uzerindeki heatsinkin kablosunu, ne etsem ya cok keyfim kacik dikkatli yaptim sonucta her seyi ya, acaba bole farkinda olmadan statik elektrik mi gittindiecem biseye de obkadar kolay mi yanmasi ya
Sosyal ağlarda paylaş

chrome said:

O akan sey ne abi? Ben onu acayip merak ediyorum.
abi cpu ile gelen fan altinda uc tane serit var onceden koyulmus thermal macun. Anakarti daha kasaya koymadan islemciyi koyup fani yerlestirdim. Sonradan kasayi tamamen bitirip calismayinca acaba cpuyu yanlis mi yerlestirdim die killanip faninincikardim bi baktim o macun hem cpu nun hem de fanin ustunde yayilmis yuvarlak seklinde. Ben de ellemedim macunu bozmamk icn
Sosyal ağlarda paylaş

anakarta 2 power bağlantısı olacak. onları kontrol et. ekran kartın üst kısmından power beslemesi istiyordur büyük ihtimalle. onu da kontrol et.

anakart kitağçığından single veya dual ram takarken doğru dizilim nasıl olacak bak. orada söyler tek ram varsa slot1 e, 2 ram varsa 1-3 e veya 1-2 ye gibi yazar.

işlemciyi yanlış takmamışsındır. o pinler doğru şekilde takmaya göre yapılıyor diye biliyorum. istesende yanlış yerleşmez. ama emin değilim.
Sosyal ağlarda paylaş

Anakartı besleyen güç kablosunu söküp tekrar tak.Takmasıda çıkarmasıda bayaaa zordur.Çıkarırken anakart hafif esner hatta.Üzerinde bi kancası var o kancadan tutup yavaş yavaş çekiştir.Sonra takarken yerine oturduğundan emin ol.Problemin o dur gibi.Aynısını yaşamıştım.Türkiyede ganratisi olmayan parçalardı.Arkadaş amerikadan gelirken ucuz yollu oluyo diye bütün parçaları almış.1-2 arkadaşına da parçaları kutusundan çıkartıp eşyalarının arasına koydurmuş.Eve geldi parçaları topladı arkadaşlarından.Bağladık aleti çalışmadı. :D Sadece led yanıyo.Yukarıdaki kabloyu söküp tekrar takınca düzelmişti.O arada döktüğümüz ecel terini tarif edemem.
Sosyal ağlarda paylaş

aynen o abi

bakın CPUnun hemen sağ üst çaprazındaki Mavi yere güç taktım

bir de

en alt kenarında uzun 20lik olan yere de taktım.

Ramler için bir siyah bir mavi yerler var, ilk bi ikisini de dipdipe taktım sonra ayırdım 1 boşluk bıraktım sonra tek ramle denedim o da olmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

heheh bak nasıl anladım solım

aynısından bende almıştım makıneyı kurdum wındows un butun patchlerını yaptım 1 gun calıstı aksam makıne aynı senın durumuna geldı patladı

bu board larda bı arıza var sanırım elektrık gelmiyor. Hemen faturasını al anakartı al yanına kos vatana degıstır .Hatta aynısını alma bence .

hata sende degıl anakartda
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...