Lectre Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Evet arkadaşlar, dota2deki ve neverwinter d&d'deki kasmalardan sonra bunu haketmediğime karar verdim, tamam belki cpum çok iyi olmayabilir, eyvallah ekran kartım zaten çok iyi değil ama şu dandik oyunlarda takılma yapması beni problemin kaynağının psu olabileceğini düşündürdü. şimdi psu 450w, kasa asus vento kasa üzerinde geldi cpu. specs: amd phenom 2 x4 8 gig 1700mhz geil enhance corsa ram 500 gb hdd 18.5" 16:10 asus monitör anakartım gigabyte modelini unuttum şuan ekran kartı his hd 5750 ayarlar mem clock gpu clock 780 1135te şuan. ısılar çok absürt değil. ben şimdi bu psunun bana yeterli olup olmadığını nasıl anlarım? ya da sorunun nerede olduğunu? fanların biri hafif bozuk, çalışıyor ama ses yapıyor tek sıkıntısı o gibi bilgisayarın. yiter ya. help! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 hayır 3rd party hesaplayılara güvenirsek sistemin 350 360 watt gibi bir tüketimi var. cpu loadda 80 dereceyi falan görüyor ekran kartı max 55 60a çıktı. anlamıyorum gerçekten. birde sadece neverwinter dota değil yani herhangi bir oyunda ayarları düşürsemde stabil bir şey bulamıyorum. dota ve nw için konuşursak misal minde maxtan çok kasıyor, mediumda + bir şey yok maxa göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 furmark kur çalıştır. msi kombustor da aynısı. ısılara bakman lazım ama sıcaklıktan mı oluyo onu görelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 burn-in test mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 eet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 min fps 21, max 25 kart şuan 80 derecede falan devam ediyor 84 olmuş hmm işlemci usage max işte yakana kadar devam edicek gibi ^^ sside atayım şuan şu durumda stabil kaldı en son 2 dk daha fazla zorlamayayım diye kapattım, biten bir şey gibi durmuyordu. Zaten şu en son stabil dediğim hal stabil değil hafif takılmalar vs vardı animasyonda. ssi yanlış almışım son değerler fps min: 17, max: 24 memclok 780 gpuclock 1135 92 derece, %99 load, fan speed %50 bu abi işte başkada bir şey yazmıyordu hafif takılmada var. ama direk burn-in teste tıkladım diğerlerinden biri mi ki? hoş hepsi aynı ama işte meh yetoyum. max 24 düşük değil mi ya load 0 demiş şurada ama anlamadım 99daydı atayım bunuda. fps çok düşük sanki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 ekran kartı fanını sök temizle. 65 i geçirtme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 abi tamamda kartı aldığımdan beri böyle bu? hani sonradan olmadı ki? :/ kart kötü biliyorumda ne bileyim.. bana sanki işlemcide ya da psuda bir şey varmış gibi geliyor artık nedense.. aldığımda wow oynuyordum işte ayarları max ettim bi ara 100 fps falan gördü yarım saatliğine sonra aynı terane. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 loadda falan değil bu normal ha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 esh sana dürüm ısmarlarım, çözelim şu sorunu, komple scanleyen bir program bulayım ben ne logu istiyorsan atarım :D ya bazen güncellemiyorum direk mesaj yaz diyorum kusura bakmayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 5k zor o şekilde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 yok ya post kasıyor olsam kaç tane 5klık account banlanmasın diye, açılsın diye kasardım. post önemli değil, şu sorunu çözsem bi vereyim bu postlarımıda hediye sana ^^ daha düşük bir çözünürlükte mi oynasam ki napsam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 cpu da yuksek derece gösteriyo eger idle sa o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 idle abi. amaçsızca biousu updateledim bakayım ne olacak diye bakıcam şimdi. driverları kontrol ettim driverlarda tamam. hmmm mhmhmmm. fanları mı değiştirsem ne yapsam? zaten tek fan var kasada, cpuda normal kendi blok soğutucusu var işte ne deniyorsa ona, termal macununu 2 ay önce değiştirdim. mehehmm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 onlar core sıcaklıkları abi, anormal değil idleda 70 olması? edit: gerçi 70 fazla gibi. bende de phenom2 x4 955 var cpu 42, corelar 55 civarı falan gözüküyor şu an. stok soğutucu benim de. acaba termal macunu fazla/az sürmüş falan olabilir misin? tmpin1 ve 2 ne asıl idle'da 68c, onları merak ettim ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 ya anakartla işlemciyi ikinci el aldımda ben :p 1280 800'e aldım nwnin çözünürlüğünü düzeldi gibi biraz ama ne bileyim, hayır daha 1 ay oldu söküp temizleyeli, bıktım yemin ederim ya, atıcam camdan atamıyorum meh. bu başlıktan sonra pazaralanında konuda açamıyorum aman negzl :^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 birde son soru, kasanın yan kapağını açıp kullanayım mı? kasa içinde havanın sirküle olacağı pek bir yer yok zaten asd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 kullan ama arada temizle çok doluyor yoksa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 parçaları monitörün arkasına bile monte edebilirim ^^ tamamdır o zaman öyle deneyeyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoppidik Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2013 Merhaba arkadaşlar, konudaki tüm mesajları okuma fırsatım olmadı ancak sistem için ne kadar psu gerektiğini kabaca şurdan hesaplatabilirsiniz: http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp Tabi bide bunun üzerine bize 450w diye sattıkları psu ların gerçekte 300-350watt'ı geçemediğinide göz önüne alman gerektiğini söylemek isterim. Benim senin için yaptığım kaba hesaba göre psu nun yetersiz olduğunu söyleyebilirim, ama kullandığın komponenetlerin modellerini tam bilemediğim için arada sallamayoslarda yaptım, sen daha doğrusunu hesaplatabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2013 Ben yeni psu degistirdim, herhangi ariza vb. birsey mevcut degildi, arkadasin nefesinin yetmedigine kanaat etmistim. Bendeki kart gtx 590 ve yaninda i7 islemci var (6 core). Sicaklik degerlerini bir sure monitor ettim, hic bir yerde problem bulamadim. En sonunda ne zaman cpu/gpu intensive is yapmaya baslasam black screen gelmeye basladigini farkettim ve psu yu bu yuzden degistirdim. Yani dusuk fps almak psu dan olmasa gerek, ATI de NVIDIA gibi akilli guc tuketimi yapiyordur ve load altinda daha yuksek gucu psu dan alamayinca kapaniyordur diye var sayiyorum, standarttir diye dusunuyorum. Senin derdin sicaklik artisiyla beraber ekran kartinin ve belki cpu nun kamasmasi gibi. P.S: Psu larin verimi sicaklik belli seviyeyi gectikten sonra dramatik olarak dusuyor ama yine benim fikrim, dusuk fps den ziyade kart in kendini kapatmasidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2013 590 ve i7 diyosun abi. En az 650w falan lazim ona sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2013 O ekran kartinin 60-65 dereceyi gecmemesi lazim. Cpu nun core sicakligi normalden 15-20 derece fazla. Kasayi ve tum fanlarini guzelce temizle,Geil va marka termal macun kullan. Normale doner sicakliklar, fanlarda bir sorun yoksa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2013 işte masraf etmek istemiyordumda neyse fanlarla psu değişecek gibi duruyor bu gidişle, hepinize teşekkür ederim cevaplar için :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar