4Ever Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Selam, Aşağıdaki matris deki şehirleri gezecek en kısa yolu çizmem gerekiyor. Rota: Ankara-İstanbul-Trabzon-İzmir-Antalya-Bursa-Ankara Yukarıda rotanın şehirlerini birbirlerinin mesafelerine göre dizmem gerekiyor ve toplamda bana en kısa rotayı çıkartması gerekiyor. Tabi algoritma dediysem :) bunun Excel VBA kullanarak Excel de yapacağım. Yardımlarınız gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 http://www.biology.arizona.edu/biomath/tutorials/trigonometric/graphics/trig_30_60_90.gif hipotenüs çek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 30-60-90 üçgeni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Google: "breadth first search with vb" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 hosgeldin traveling salesperson. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Solver add-in kullan, vba hic ugrasma bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Malesef VBA kullanarak yapmam gerekiyor. En son düzgün halini göstermem lazım. Aslında orada 4 5 şehir var ama normalde matrisdeki şehir sayısı çok fazla. Dedikleri gibi satıcının gezeceği şehirlerin en kısa rotadan gitmesini sağlamam gerekiyor ve en sonunda başladığı noktaya dönmesi gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 istanbul bursa izmir antalya ankara trabzon ben olsam böyle giderdim asfd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 abi ben anlamadım ya ne istendiğini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Şimdi, Bu şehirlere gitmem gerekiyor. Ama hangi sırayla gidersem daha az KM yol yapmış oluyorum onu bulmam gerekiyor. Matrise göre Ankara-İstanbul-Trabzon-İzmir-Antalya-Bursa-Ankara = 365 Km. Ankara-İstanbul-Bursa-İzmir-Trabzon-Antalya-Ankara = 345 Km. yazdığım 2 rota arasında 20KM gibi bir fark oluyor bunun gibi tüm şehirlere uğrayarak gidilebilecek en kısa yolu çıkartmalıyım. ama başlangıç ve bitiş ankara olmak zorunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 DİJKASTIRA çak gitsin ya http://en.wikipedia.org/wiki/Dijkstra%27s_algorithm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 DİJKASTIRA. Sadece 1 hedefe giden en kısa yolu bulmaya yaramıyor mu? Benim tüm şehirlerede gitmem gerekiyor ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Abi düz adam yolunu seçtim ben, her şehir için birer dijkastıra çakıp en ufağını almayı :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 e bodoz yapalım abı o zaman şehirleri harflere kodladım diyelim A ankara gerisi b c d e f diye sıraladık A - B - C - D - E - F - A boldlular aralarında değişecekler. ne edio bu 5! mi? loopa alıp hesaplattırıp minimumu çıkartsak ^^. Nedir yani 120 route var farklı, hepsini çıkartıp sonra minimumu alacak. hatta daha güzeli şu Yol değeri bizim toplam mesafemiz olsun, eğer bi önceki yol değeri şu an hesapladığından ufaksa hiç kaale alma bunu diğerine geç diyip hızlandırabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 efficiency diye bisey vardi en son. bakilmasi gereken "all-pairs shortest path" dijkstra , johnson ,flloyd falan uygulanabiliyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 shortest hamiltonian cycle diye arat iste. ama polynomial time'da cozen bir algoritma yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 http://www.slideshare.net/alonasalva/shortest-route-and-mst Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 adamin aradigi sey o degil. dijkstra, i ve j node'lari arasindaki en kisa yolu verir. aranan sey, tum node'lari iceren en kisa rotayi bulmak. tum node'lari iceren yol hamiltonian cycle demek. minimum cost hamiltonian cycle da tsp'nin tanimi zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 http://www.gokhanca.com/index.php?option=com_content&task=view&id=44&Itemid=31 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 bu da degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 fizban çok bilmiyo arkadaşlar bu programcılık işlerini, dinlemeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 bu hic degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Bunlara baktım cogu hedefe giden en kısa yolu gösteriyor. Benim yapmak istediğim rotamdaki şehirlerin sırasını değiştirmek ve toplamda en kısa yolu bulmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 tamam iste, hamiltonian cycle diyorum. travelling salesman problem diyorum. onlara bak al mesela google'layinca cikan 3. sonuc mu ne http://goo.gl/Ts8sK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 yazdım ben kanka işte oda bi algoritma sayılır brutal force tarzı. zaten 120 route var, ne kadar inneficient olunabilir ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar