Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk Polisi neden sevilmiyor

atesbenicagiriyo

Öne çıkan mesajlar

cmk 119.
Arama için hakim kararı lazım ama hakim kararı gecikecekse cumhuriyet savcısı kararı da oluyor.Savcıya da ulaşılamazsa kolluk amiri arama yetkisi verebiliyor kolluk görevlilerine.
üst baş araması için falan bu tabi , ev işyeri araması için falan hakim ya da savcının emri lazım.

polis vazife ve salahiyet kanununda da aynı şekilde hakim kararı ya da mülki amirin yazılı emriyle arama yetkisi verilebiliyor.

pvshk madde 9

Madde 9- (Değişik: 2/6/2007-5681/3 md.) Polis, tehlikenin veya suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla usûlüne göre verilmiş sulh ceza hâkiminin kararı veya bu sebeplere bağlı olarak gecikmesinde sakınca bulunan hâllerde mülkî âmirin vereceği yazılı emirle; kişilerin üstlerini, araçlarını, özel kâğıtlarını ve eşyasını arar; alınması gereken tedbirleri alır, suç delillerini koruma altına alarak 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu hükümlerine göre gerekli işlemleri yapar. Arama talep yazısında, arama için makul sebeplerin oluştuğunun gerekçeleriyle birlikte gösterilmesi gerekir. Arama kararında veya emrinde;
a) Aramanın sebebi,
b) Aramanın konusu ve kapsamı,
c) Aramanın yapılacağı yer,
ç) Aramanın yapılacağı zaman ve geçerli olacağı süre, belirtilir. Önleme araması aşağıdaki yerlerde yapılabilir:
a) 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamına giren toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yapıldığı yerde veya yakın çevresinde.
b) Özel hukuk tüzel kişileri ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları veya sendikaların genel kurul toplantılarının yapıldığı yerin yakın çevresinde.
c) Halkın topluca bulunduğu veya toplanabileceği yerlerde.
ç) Eğitim ve öğretim özgürlüğünün sağlanması için her derecede eğitim ve öğretim kurumlarının idarecilerinin talebiyle ve 20 nci maddenin ikinci fıkrasının (A) bendindeki koşula uygun olarak girilecek yüksek öğretim kurumlarının içinde, bunların yakın çevreleri ile giriş ve çıkışlarında.
d) Umumî veya umuma açık yerlerde.
e) Her türlü toplu taşıma araçlarında, seyreden taşıtlarda. Konutta, yerleşim yerinde ve kamuya açık olmayan işyerlerinde ve eklentilerinde önleme araması yapılamaz. Spor karşılaşması, miting, konser, festival, toplantı ve gösteri yürüyüşünün düzenlendiği veya aniden toplulukların oluştuğu hallerde gecikmesinde sakınca bulunan hal var sayılır. Polis, tehlikenin önlenmesi veya bertaraf edilmesi amacıyla güvenliğini sağladığı bina ve tesislere gelenlerin; herhangi bir emir veya karar olmasına bakılmaksızın, üstünü, aracını ve eşyasını teknik cihazlarla, gerektiğinde el ile kontrol etmeye ve aramaya yetkilidir. Bu yerlere girmek isteyenler kimliklerini sorulmaksızın ibraz etmek zorundadırlar. Milletlerarası anlaşmalar hükümleri saklıdır. Önleme aramasının sonucu, arama kararı veya emri veren merci veya makama bir tutanakla bildirilir

Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

oldun said:

Fistan said:

turk polisi faşist oldugu icin sevilmiyor en basta
ek olarak son derece egitimsiz bir guruh turkiyede polis oldu
ortaokul mezunlari köyden kalkip 2 yil akademi ile polis yapildi
sen bu cahil insanlara ogretmen kadar maaş verdin ustune yetki verdin
ne oldu? kendini halktan koparip sonradan gorme, elindeki gucu bir bok sanan gerizekalilar ordusu oldu
aha bu

evet bu ama yalnızca bu değil. Bu darbeden sonra olduğu, asayişi sağlamak ve halkı abstırmak için çok fazla polise ihtiyaç vardı, her isteyeni polis yaptılar, sonradan polis olmak daha zorlaştıysa da yerleşen kültürün önüne geçilemedi.

Ama son zamanlarda polisin direk faşist iktidarın sopası olma durumu var ki bu daha fena.

son zamanlarda da var ama eskiden de vardı polis devletiyiz
http://en.wikipedia.org/wiki/Police_state
Sosyal ağlarda paylaş

sağa sola gaz bombası atarak terör estiriyorlar gayet teröristler. Kendi halkına karşı gayet düşmanca tavırlar sergiliyorlar, sokak ortasında yargılama yapıp hüküm veriyorlar ve infazı gerçekleştiriyorlar kısacası düşmanlar.

neden sevmiyorlar değil sevilecek ne yapıyoruz ki diye düşünürlerse bir boka yararlar. yoksa halka karşı düşmanca tavırlar sergileyen beli silahlı çeteden farkları yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Riverwind said:

telorgu said:

Polis sendikası felan kurulacak diyorlardı, bunlar grev felan yaparsa asker gelir heralde bunları durdurmaya hehe

şöyle bir haber var
http://www.kamugundemi.com/haber-1993-polis-sendikasi-kuruculari-meslekten-atildi.html#

kimlik gösterme hususunda şuna bakmak lazım ;

polis vazife ve salahiyet kanunu madde 4

Madde 4/A-(Ek: 2/6/2007-5681/1 md.) Polis, kişileri ve araçları;
a) Bir suç veya kabahatin işlenmesini önlemek,
b) Suç işlendikten sonra kaçan faillerin yakalanmasını sağlamak, işlenen suç veya kabahatlerin faillerinin kimliklerini tespit etmek,
c) Hakkında yakalama emri ya da zorla getirme kararı verilmiş olan kişileri tespit etmek,
ç) Kişilerin hayatı, vücut bütünlüğü veya malvarlığı bakımından ya da topluma yönelik mevcut veya muhtemel bir tehlikeyi önlemek, amacıyla durdurabilir.
Durdurma yetkisinin kullanılabilmesi için polisin tecrübesine ve içinde bulunulan durumdan edindiği izlenime dayanan makul bir sebebin bulunması gerekir. Süreklilik arz edecek, fiilî durum ve keyfilik oluşturacak şekilde durdurma işlemi yapılamaz.
Polis, durdurduğu kişiye durdurma sebebini bildirir ve durdurma sebebine ilişkin sorular sorabilir; kimliğini veya bulundurulması gerekli diğer belgelerin ibraz edilmesini isteyebilir.
Durdurma süresi, durdurma sebebine esas teşkil eden işlemin gerçekleştirilmesi için zorunlu olan süreden fazla olamaz. Durdurma sebebinin ortadan kalkması halinde kişilerin ve araçların ayrılmalarına izin verilir. Polis, durdurduğu kişi üzerinde veya aracında silah veya tehlike oluşturan diğer bir eşyanın bulunduğu hususunda yeterli şüphenin varlığı halinde, kendisine veya başkalarına zarar verilmesini önlemek amacına yönelik gerekli tedbirleri alabilir.
Ancak bu amaçla kişinin üzerindeki elbisenin çıkarılması veya aracın, dışarıdan bakıldığında içerisi görünmeyen bölümlerinin açılması istenemez.
Bu Kanun ve diğer kanunların verdiği görevlerin yerine getirilmesi sırasında, polis tarafından gerekli işlemler için durdurulan kişiler ve araçlarla ilgili hükümler saklıdır. Polis, görevini yerine getirirken, kendisinin polis olduğunu belirleyen belgeyi gösterdikten sonra, kişilere kimliğini sorabilir.
Bu kişilere kimliğini ispatlamaları hususunda gerekli kolaylık gösterilir. Belgesinin bulunmaması, açıklamada bulunmaktan kaçınması veya gerçeğe aykırı beyanda bulunması dolayısıyla ya da sair surette kimliği belirlenemeyen kişi tutularak durumdan derhal Cumhuriyet savcısı haberdar edilir. Bu kişi, kimliği açık bir şekilde anlaşılıncaya kadar gözaltına alınır ve gerekirse tutuklanır.
Gözaltına ve tutuklamaya karar verme yetkisi ve usûlü bakımından 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu hükümleri uygulanır.
Kimliğinin tespiti amacıyla tutulan kişiye, kimliği tespit edildikten sonra ve talepte bulunması halinde, bu amaçla tutulduğuna ve tutulma süresine dair bir belge verilir. Kişinin kimliğinin belirlenmesi durumunda, bu nedenle gözaltına alınma veya tutuklanma haline derhal son verilir. Nüfusa kayıtlı olmadığı için kimliği tespit edilemeyen kişilerin nüfusa kayıtlarının temini için gerekli işlemler yapıldıktan sonra, 5 inci maddeye göre fotoğraf ve parmak izi tespit edilerek kayda alınır.
Kimliği tespit edilemeyen kişinin yabancı olduğunun anlaşılması halinde, 5682 sayılı Pasaport Kanunu ve 5683 sayılı Yabancıların Türkiye’de İkamet ve Seyahatleri Hakkında Kanun hükümlerine göre işlem yapılır.

keyfi uygulama yapılamaz deniliyor ama önüne de geçilemiyor o sıkıntı

Keyfi mi ? Taksimde gezerken seni şüpheli görürse kimlik sorması gayet görevi gereğidir buna gelip sen Keyfi diyemezssin ! Bir vatandaş sormuyor kimliği Polis soruyor seni korumakla hüklümlü kişi.
Sosyal ağlarda paylaş

oldun said:

aktiftablet said:

oldun said:

Fistan said:

ne oldu? kendini halktan koparip sonradan gorme, elindeki gucu bir bok sanan gerizekalilar ordusu oldu
aha bu

evet bu ama yalnızca bu değil. Bu darbeden sonra olduğu, asayişi sağlamak ve halkı abstırmak için çok fazla polise ihtiyaç vardı, her isteyeni polis yaptılar, sonradan polis olmak daha zorlaştıysa da yerleşen kültürün önüne geçilemedi.

Ama son zamanlarda polisin direk faşist iktidarın sopası olma durumu var ki bu daha fena.

son zamanlarda da var ama eskiden de vardı polis devletiyiz
http://en.wikipedia.org/wiki/Police_state

Sokaktaki halka yapılan müdahale, çifte standart, hiçbir zaman bu kadar acımasız olmamıştır sanırım.
Seçimden sonra kaybolan oyları protesto edenleri meydanlarda öldüren İran polisi geliyor aklıma, az kaldı bizim polislerin de o kıvama gelmesine
Sosyal ağlarda paylaş

cantug said:

abi çok basit olay millet işi bilmiyor eğer polis sana karşı görevini kötüye kullanıyorsa şikayet ediceksiniz Emliyet müdürü zaten adam gibi adamsa onun cezasını veriyor. Ha şikayet ettiniz bişi olmadımı... ozaman bi üst makama bildireceksiniz bunlardan korkmayın. AMA AMA !!! kendi başınıza bişi yaparsanız yok sandalye kaldırmak gibi Küfür edip bas git diyip göstemriom lan kimliğimi diyip terslik yaparsanız içip içip karşı gelirseniz polise olacaklar odur ... Ha çokmu doğru cevap veriyorlar çoğu kötü davranıyor ama Bu tarz tavırla karşılaşınca yapacakları şey karakola götürmek eğer karakola gitmeyi reddeden birisi varsa zorla götürmek kurallarda var... Etkisiz hale getirilmesi gerekir aşırı güç kullanmadan.- Zorluk çıkartan kişiyi gerekirse bayıltın diye bir ibare bile var.

Gelelim polislere nefret duyanlar ya allah aşkına sizin yapmayacağınız şeyleri başkaları yapıp dayak yinice -ooo adamı niye dövdünüz şerefsiz polis- demeyin lütfen... Biliyorum ki ve sanmıyorum burda kimse gelipte bir polis kimlik beyler diyince *banane göstermiyorum diyeceğini yada kaçacağını...

Burda hepimiz kimlik isteyen polise ha si ee desek nolur ? ya yoldaki adama desen ne olacağını sanıyorsun ?

kardeş kimlik göstermiyorum diyince, kafayı surata dayayıp, silahına sarılıp lan lunlu ve küfürlü konuşmak da var mı yönetmelikte
Sosyal ağlarda paylaş

@aktiftable
siyasi olmayan seylerde polis insan olmanın en azından sınırında sayılır eskiden siyasi olmayan konularda bile insan olamiyorlardı. siyasi konularda dedigin dogru eskiden bu kadar degildi ama onunda sebebi zaten polis degil aslında cunku siyasilerin bir biri arasında bir adap bir uslup vardı.
Sosyal ağlarda paylaş

lovecraft0Z said:

cantug said:

abi çok basit olay millet işi bilmiyor eğer polis sana karşı görevini kötüye kullanıyorsa şikayet ediceksiniz Emliyet müdürü zaten adam gibi adamsa onun cezasını veriyor. Ha şikayet ettiniz bişi olmadımı... ozaman bi üst makama bildireceksiniz bunlardan korkmayın. AMA AMA !!! kendi başınıza bişi yaparsanız yok sandalye kaldırmak gibi Küfür edip bas git diyip göstemriom lan kimliğimi diyip terslik yaparsanız içip içip karşı gelirseniz polise olacaklar odur ... Ha çokmu doğru cevap veriyorlar çoğu kötü davranıyor ama Bu tarz tavırla karşılaşınca yapacakları şey karakola götürmek eğer karakola gitmeyi reddeden birisi varsa zorla götürmek kurallarda var... Etkisiz hale getirilmesi gerekir aşırı güç kullanmadan.- Zorluk çıkartan kişiyi gerekirse bayıltın diye bir ibare bile var.

Gelelim polislere nefret duyanlar ya allah aşkına sizin yapmayacağınız şeyleri başkaları yapıp dayak yinice -ooo adamı niye dövdünüz şerefsiz polis- demeyin lütfen... Biliyorum ki ve sanmıyorum burda kimse gelipte bir polis kimlik beyler diyince *banane göstermiyorum diyeceğini yada kaçacağını...

Burda hepimiz kimlik isteyen polise ha si ee desek nolur ? ya yoldaki adama desen ne olacağını sanıyorsun ?

kardeş kimlik göstermiyorum diyince, kafayı surata dayayıp, silahına sarılıp lan lunlu ve küfürlü konuşmak da var mı yönetmelikte

Hayır yok tabiki saçmalama. Senmi yaşadın böyle bişi bölge yer şehir mahalle belirt araştırayim ?
Sosyal ağlarda paylaş

ben kendimden biliyorum hala işkenceciler. sivil polisler kadın arkadaşlarımıza yolda yürürken laf atar, fırsat bulduğu ilk anda fiziksel taciz uygular, durup dururken tüm akrabalarını elden geçiren küfürler ederler, kendilerinin yetmediği yerde bir takım insanları örgütleyip 2-3 kişi gezenlerin üzerine salarlar. en basit bir şeyde örneğin öğrenci belgesine para isteniyor, bu konuda biraz sesini çıkarmaya kalk 5 tanesi ağzına kadar girip kamerayla çeker. Siyasetle uğraşmaya yeni başlamış gençlerin evlerine telefon edilir oğlunuz terörist oluyor sahip çıkın derler. dirensen de direnmesen de müdahale ederken kesin yumruk tekme atar sonrada dalga geçer "gibi bir şey,yok bir şey yok" der tekrar vurur.

daha bir sürü örnek var özellikle çevik, tem, güvenlik şube elemanları neredeyse istisnasız aynılar. he birde yunuslar var ilk önce dövüp sonra olayı sorma adeti edinmişler onlarda az nefret edilesi değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben yaşamadım, şişli de şahit oldum geçerken, bi-iki yıl önce. neyse, genel bir sorun oldugu ortada, çok fazla örnek var, polis tede askeriyedede hak ihlalleri yüksek boyutlarda. aslında komple bir revizyon lazım, tabi tüm polislere karşı mesleki ayrımcılık ta yapmamak gerekli, o zaman eleştirdigin şeye dönüşüyosun
Sosyal ağlarda paylaş

cantug said:

lovecraft0Z said:

cantug said:

Hayır yok tabiki saçmalama. Senmi yaşadın böyle bişi bölge yer şehir mahalle belirt araştırayim ?
tmm kimlik sordugu zaman göstermek zorundasın ama once onun gostermesi gerekiyor sen goster dedin mi artislik yapma diyorlar gecicen bu işleri arada bir iki duzgun adamın olması polisleri iyi yapmıyor üzgünüm
Sosyal ağlarda paylaş

türk polisi en başta bilgisiz oldugu için sevilmiyor! arkadasın yeni hyundai i30 u var. bilirsiniz araçta gündüz ledleri var.Çevirmede polis durdurdu, hayrola dedik! polis sislerinizi gündüz yakamazsınız söndürün dedi 8-) tabi biz dumur bir vaziyette onlar sis degil gündüz farı vs.. dedik adam onlar sis degilse normal sisleri yakta görelim dedi. sonuç olarak sisleri yaktık aha bak gündüz ledi bunlar dedik yolumuza devam ettik ama polisten nefret etmem için bir sebep daha çıktı bana.
Sosyal ağlarda paylaş

gücü anca garibana, yüksek yerlerde tanıdığı olmayanlara yetiyor çünkü polisin. trafikte tartıştığı sürücüyü göz altına aldıran hakim/savcılar var bu memlekette. tek bir parmak şıklatmayla adamın anasından emdiği sürü burnundan getiriyorlar 2 günde ama kız arkadaşımın ailesine rahatsızlık veren 2 tane zibidiyi, suç üstü yapmalarına rağmen sırf başları belaya girmesin diye haklarında işlem yapmayan yine aynı adamlar.
nesini seveyim ben bunların.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

Aynen katılıyorum 4-5 kere alıntı olmuşluğum var geceleri balanarahüseyin olmama rağmen.. her ekip otosuna alındığımda dönen muhabbetlerden bir kaç kesit

"ulan kavga çıkmış la rıhtımın orda gidekmi olm diğer ekip gittiya la olsun la bi gidek görünek ; giderler 5-10dk boşu boşuna dolanırlar şekil yapar otoya biner merkeze doğru yola çıkarlar ki orda bunlar gibi 6-7 ekip arabası daha vardır 1 tane sarhoş birine küfür etti 2 tokat attı diye...."

diğer bir olay " ekip otosu merkeze doğru yola çıkar kadıköy çeşmenin ordan gecenin 4 ünde bisiklete binen kızın tekineki kız belli düşüyo kafam açılsın bari 2 pedal çevirim falan demiş kızı tutup boş boş liseli muhabbetleri yapıp aman dikkat edin falanlar çekmeler sonra eyw iyi akşamlar dedikten sonra ki bunu derken : spartacüs edasında memur arkadaş arkasından 3 adet memur az önceki kibarlıklarını bırakır birden yobaza döner öf ne sikerim be gece gece aptal aptal ergen muhabbetler, merkezde her 3dk da bir cepteki taksiti bitmemiş ayfonları cıkarıp döndürüp saate bakmalar facebook a girmeler falan amkduklarım lisede sanki.." ulan nasıl deliriyorum varya şu adamlardaki yetkiye yazık böyle memleketin a... si... diyorum her dk ama işte... haa iyiside varda kusura bakmasın o iyi polislerin ÖMRÜ TÜKENDİ BABAAAAA yok artık öyle eski babacan polisler.. şimdikilerin hepsinin eli s..knde liseli gettolar gibi takılıyolar aynı 60ların brezilyası amk
Sosyal ağlarda paylaş

kolektifinsan said:

lovecraft0Z said:

olay poliste değil sadece. olay devletin kendisi. bu kadar gücün tek bir organizasyonda toplanması sorun.

sorun devletin katil oligarşinin malı olması, yoksa devletin insalık tarihindeki yerinin silinmesine daha çok uzun zaman var

çok dümdüz marksist bir açıklama olmuş neyin ne zaman olacağına dair kesn bir öngörü olamaz. ama bana sorarsan devlet ler hiçbir zaman yokolmayacak ama başka türlü bir alternatif yaşam oluşabilir gelecekte, kendi içinde kimliksiz devletsiz mülksüz dünyanın el değmemiş köşelerinde yaşayan toplumlar
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...