Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Araba akü arızası.

fenn

Öne çıkan mesajlar

Perşembe arabayı kitlerken sinyal lambası gibi lambaları yanmıyorken dün yandı. Farlar yanıyor ama arada göz kırpıyor ama motora bi kıvılcım gitmiyor ki ses bile çıkmıyor. Ekran göstergeleri gösteriyor fakat göz kırpar şeklinde. Farları uzun süre açık bırakmadım ama onlarda göz kırpma gibi olacak diye hisettim. Dörtlülerde yanmadı böyle garip bi durum. Şu an şüpheli akü veya onu şarj eden zımbırtı
Sosyal ağlarda paylaş

Tuhafıma giden nokta far yanıyor göz kırpar şeklinde gibi, sinyal veriyor, radyo çalışıyor, göstergeler ,km falan gösteriyor ama çalıştırmaya çalıştığımda göz kırpar şeklinde göstergeler ve marş dan ses gelmiyor

Bu motorda dizele kıvılcım veren elektrik kaç amperlik ki. Lambayı yakıyorsa motoru da hayli hayli çalıştırır diye tahmin ediyorum tamirciye kadar bile olsa ama dizel olduğundan sistem biraz karmaşık sanırım

Dzielin o motorda uçları??? kızaracağından dolayı elektrikte az geldiği için bu durum olmamış olabilir mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

Kuru tip zaten, bak ustundeki delikten yesil mi siyah mi aku gostergesi?

Onu göremedim. Açtığımda yan yana çok sağlam şekilde bağlı 2 kablo var ve hiç bir küf , pas, yoktu. siyah falan göremedim. Akünün o tepesindeki plastiği kaldırınca başka bir kapakta olması lazım sanırım. O aküyü tutup kaldıracak sapa kadar gittim
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

KHaRoN said:

surdugu sure boyunca hic sarj olmayan akusunun bosalmis oldugundan olabilir mi?
olamaz
sarj olmadiysa pirpir yanip sonmez, zayif yanar

pir pir yanma değilde göstergelerde anahtarı vurduğumda gidip gelme ve anahtarı çıkarıp tekrar sokup 2 kademe döndürünce göstergelerin göstermesi ve çalıştırmaya başlayınca göstergelerin gitmesi ve zayıf göstermesi gidip gelmesi var. Araba çalışmaya başlıyor ama birşeyler eksik geliyormuş hissettim
Sosyal ağlarda paylaş

bence akunde bir sorun yok

aynisi bana olmustu:
peugeot 206
2000 model

etilerde bi cukura girdim araba 50 metre gitti sonra birden durdu
aku iflas etti zannettim ama radyo calisiyordu.
kesinlikle atesleme yapmiyordu

motorun orda bir tane darbe sensoru var
cok cukura girince motora hasar gelmemesi icin ateslemeyle ilgili her seyi kapatiyor

tam yeri nerede bilmiyorum ama kaputu kaldirinca solda ilerde bi yerlerdeydi sanki

ben usta almistim taksiyle sanayiye gidip cunku gece 3'tu saat
60 lira vermistim, sanayiden arabayla gelip darbe sensorunu 5sn'de kapatip gitti

=)
Sosyal ağlarda paylaş

fenn said:

Adres ararken garip garip sokaklara girdim ve arabayı hoplata hoplata bir hal oldum

Kesin bu şeylerden dedim ama elektriğin yol ile ne alakası var dediydim bak şimdi çözdüm gibi olayı

denmis
cukurdan atalet/darbe sensoru atmis olabilir

50m-100m gidiyosun oyle duruyo arac

yakit pompasina giden yakit kesiliyor ve atesleme unitesi yangina karsi kapatiliyor bu sensor tarafindan.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

aynen, adam gibi aku kutusunun kapagi falan yoksa pislik mislik olmustur seagle in dedigi gibi diye tahmin ediyorum. Arabasina bakmayan insan hayal etmekte gucluk cektigimden direk o sikki eliyordum asdfas

valla daha hayatimda bir kere kaputu kaldirip akunun durumu ne, hortumlarda kacak var mi, yag olan bir yer var mi, jantlar ne durumda bakmisligim yok.servise gotururum duzenli, o kadar.

bir de istanbul un cukurlarina 140 ile gire gire jantlari yamulttugumdan 20-30 bin km de bir sokturup jantlari cekiclettiriyorum, bir de rot balans, o kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...