cempostaci Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 islam ne kadar salakca bi kelime ya
nutella yerim Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Cuce said: "nutella yerim" said: çöllerle dolu bir cografyaya sıkıştıgı için ?! medeniyetin, yazının, tarihin, matematiğin, ticaretin, anlasmaların, metal işciliğinin, mimarinin, astronominin vs vs vs hepsinin cıktığı coğrafyaya sıkıstı islamiyet. o dediklerin ilk caglarda nilin etrafında kısıtlı olan ufacık bir alan, nilinde ne zaman ne bok yiyecegi belli degildi bi taşar bi kurur, hristiyanlıgın emperyal devletler sayesinde yayıldıgı avrupa ve koskoca guney ve kuzey amerikayla boy ölçüşemez
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 sadece nile kısıtlı değil ya o. asıl belki de büyük liman şehirlerine sahip olmaları avantaj. o çağda bilim liman şehirlerinden yayılıyor çünkü. ama mısırın da antik yunanistan bilimini ortadoğu vs gibi bölgelere yayma da baya önemli rolü olduğu doğru.
Biliminsani Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Müslüman olmayanlar cennete giremezler
cempostaci Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 cipetpete alasimli zemzem suyu icirmisler 8 yasinda hala kafasindan kurtulamamis
Chipetbeth Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 cempostaci said: cipetpete alasimli zemzem suyu icirmisler 8 yasinda hala kafasindan kurtulamamis Kaşınma bak belediyeye ihbar edip ,itlaf ettiririm seni
Raincloud Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Birinin arkasında hükümet var Ötekinin arkasında ise binlerce amerikan doları En iyi olan kazansın paşam.
Flassh Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 600lu yıllardan kalma çöl kuralına inanıyorsun daha ne gelişecen ya
Oguzhan06 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Adamlar atomları çarpıştırıyor biz hala türban
Quadrophenia Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Cuce said: "nutella yerim" said: çöllerle dolu bir cografyaya sıkıştıgı için ?! medeniyetin, yazının, tarihin, matematiğin, ticaretin, anlasmaların, metal işciliğinin, mimarinin, astronominin vs vs vs hepsinin cıktığı coğrafyaya sıkıstı islamiyet. Bilimin ve bilim adamının değerini bilen toplumlar şu an ilerdeler. Ülkeyi yöneten kişilerin kör cahil olduğu, halkın büyük kısmının bu insanların söylediklerini kanun kabul ettikleri İslamiyet dünyasında bunun olmasını beklemek doğru değil tabii ki.
cempostaci Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 ne zaman ruslar cecenistanlilari bombalasa israil filistini bi hos oluyorum
0ne Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 islam kafası çok başka ya, hala çözülebilmiş değil ve bence hala sırrını koruyo. Hemen herşey bilim tarafından açıklanabilirken adamların hala " Ama peygamber var, mucizesi kuran var, demekki allah'da var" gibi çocukluktan abiler ve sakallılar tarafından yıkanmış beyinler ile dolaşmaları çok saçma. Acaba "mantıklı düşünmezseniz, abilerin sakallıların dediklerini yaparsanız size cennette 72 bakire" sözü verdilerde bunlar onun için mi bu kadar kasıyo. sdfsdf Durum zaten ortada, bilim ve teknolojiyle ilerleyen devletler şimdi tüm islam alemini kukla yapmış parmağında oynatıyo, bunlarda kendini peygamberin savaşçısı zannediyo. Kill başına extra bakire var mı? ona göre bende geçebilirim. sdfsdf
cempostaci Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 su anda hangi ceketi giyiyorsun One?
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 0ne mesajı okudum evrim sürecinde geriye gittim mk. (monkey king)
0ne Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 sipeyskeyk said: 0ne mesajı okudum evrim sürecinde geriye gittim mk. (monkey king) bsg(battle star galactica)
Mc_Lovin Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 "nutella yerim" said: Cuce said: "nutella yerim" said: çöllerle dolu bir cografyaya sıkıştıgı için ?! medeniyetin, yazının, tarihin, matematiğin, ticaretin, anlasmaların, metal işciliğinin, mimarinin, astronominin vs vs vs hepsinin cıktığı coğrafyaya sıkıstı islamiyet. o dediklerin ilk caglarda nilin etrafında kısıtlı olan ufacık bir alan, nilinde ne zaman ne bok yiyecegi belli degildi bi taşar bi kurur, hristiyanlıgın emperyal devletler sayesinde yayıldıgı avrupa ve koskoca guney ve kuzey amerikayla boy ölçüşemez nutella'nın tespiti yanlış olmuş. islam'ın ortaya çıktığı arap adası özellikle bugünün hindistan ve pakistanı olarak bilinen coğrafyayla ticaret ilişkisine sahip. geçmişte dinlerin yayılmasının iki etkeninden biri olan şey ise ticaret. ilki savaş tabi. arap yarımadasında islam devleti varken en önemli ihraç malı kitap ve kağıt hint yarımadasına. zamanının bandwidthini araplar ellerinde tutuyormuş yani. tarihte daha da geriye gidecek olursak induş vadisi medeniyetiyle fırat ve dicle nehirleri arasındaki devletçiklerde de ticari ilişkiler olduğunu görebiliyoruz. insanlık tarihiyle ilgilenen insanlar varsa bu konuyla mutlaka ilgilenmişlerdir çünkü induş vadisi medeniyeti ile ilgili bilinenler çok az olduğundan ulaşılabilen her detay son derece ilginç geliyor. ergo islamın ortaya çıktığı bölge, konumu sebebiyle çevresiyle ticari bağlara sahip bir yer. zamandan bağımsız olarak buraladaki insanlar birbirlerinin oluşturdukları değerlere muhtaçlar. dinlerin yayılmasında bir vesile olan ticaret ise arap yarımadasının hiç yoksunluğunu çekmediği bir insan faaliyeti.
bck Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Black-ice said: http://i.imgur.com/XPSMXvM.jpg abi bu kubat damage'e kasan arkadas kımdır forumdan mı ? adsasda
cempostaci Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 0ne said: sipeyskeyk said: 0ne mesajı okudum evrim sürecinde geriye gittim mk. (monkey king) bsg(battle star galactica) ULAN NE KOMİK ADAMSİN YA AHAHAHAHAHA
Black-ice Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 bck said: Black-ice said: http://i.imgur.com/XPSMXvM.jpg abi bu kubat damage'e kasan arkadas kımdır forumdan mı ? adsasda fasdas ben yapmıştım onu yıllar önce bi banner fln lazımdı biyerlere. seven çıkmamıştı kubat damaja çevirip atmışım externala yollim dedim bu geceyeymiş nasib :D
Öne çıkan mesajlar