Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

BDP nin Bölünmeye Karşı Önerisi "Özerklik"

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Anayasada ırk temelli bir şey yok, "Türkiye'de yaşayana Türk denir" yazmış adam yasada. "Türkler Türkiye'de yaşar" yazmamış.

Ayırıcı olmaması bir tarafa birleştirici bir etmen. Lazsın, Kürtsün, Abazasın vs. diye ayırmıyor seni. Ama işte kafalar örümcek kafası olunca ve işinize gelmeyince anlamıyorsunuz.
Mesaj tarihi:
Chipetbeth said:

1923 de oırk temelinde bir sevlet kurar anayasasına da ismini işlersen,diğer etnik unsur 100 sene olmadan isyan bayrağını çeket

evet, herkes isyan bayragini cekti, kurtler, lazlar, cerkezler. butun olay irk.
Mesaj tarihi:
of kur papıtı al vergiyi bitsin gitsin. savaşarak üstesinden gelemedik. tek taraflı barışta olmuyor. halk desteği var çünkü. pkk denilen şey dağlarda sporla çoğalmıyor kürtler katılıyor falan olayı haklı görüp. özerklik bağımsızlık değil gerçekten.

sebebi nolursa olsun adamlar belirli haklar istiyor senelerdir. sonuç olarak ciddi sayıda insan öldü falan. iki tarafın işine gelecek mantıklı diplomatik bir seçenek elbette biryerlerde yatıyor ama apoyla görüşme dendiği anda bile türk halkının gözünden alevler çıkmaya başladığından..
Mesaj tarihi:
imamizer said:

bağımsız olalım ama siz bize bakmaya devam edin diyorlar yani.

mı?
yoksa özerklik başka bişi mi?

sömürge yapabiliriz çok net.

özerkliği tanımlamaları lazım adam gibi.
Mesaj tarihi:
özerklik bizi besleyin, koruyun demek ya.
bağımsızlık olsa bizim kafamıza bi sürü devlet çöker, açlıktan pislikten gebeririz diye cesaret edemiyorlar.
türkiye bize baksın bizi beslesin. sonrada dövlöt bize bahmiyırr
Mesaj tarihi:
Çok çakallar ya. Tam bağımsızlık istemiyorlar o zaman devlet bakmaz diye. Özerklikte istediği gibi at koşturacak ama devlette bakmaz zorunda olacak.

Bende ülkeyi bana devretsinler istiyorum ama borçları ben ödemem diyorum kabul etmiyorlar.
  • Yeni Oluştur...