chrome Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 düşünen bir yakınım var. koşulları da sağlıyor. içinizde orada olan biri var mı? ortam nasıl, koşullar nasıl bilen var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 yani düşünüyosa, çalıştığı bölüme hocaya göre degisir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 dasaaa vardı inşaatta rewendor vardı sanırım makinada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 iyi diyen de var kötü diyen de. anlamadım ben boğaziçi türkiyenin en iyisi diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 turkiyenin en iyisi olmak pek sevinilicek bi durum degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 abi yapcagı iş askerlik gibi, nerede olduguna degil komutanının kim olduguna bakıyo, bir de ekonomik olayı var, alcagı para 2150 lira civarı, o taraflarda ev tutsan bi turlu tutmasan bi turlu, yuksegı gectim bounda doktora ortalama 6-7 sene surer, o kadar sure hoca kaprisi, ekonomik zorluklar vs cekebilir mi dusunsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 aileden geliri yoksa düşünmesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 aquila said: turkiyenin en iyisi olmak pek sevinilicek bi durum degil. bu da böyle. türkiyede iyi bir üniversiteye girmek çok bişey ifade etmiyor. iyi ve uluslararası tanınırlığı olan bir hoca bulup yamancan eğer amacın akademik kariyerse. yok özel sektörse devlete şirketlere proje yapan bir hoca bulcan o da teknik üniversitelerde daha çok olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 bir de insider yorum gelirse tamam olacak gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 yapsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Neden? Maddeler halinde istiyorum. Ups durum calisir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 o zaman yapmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Ok yaydan cikti zaten aldi gazi guzel kardesim de neyle karsilasacagini bilmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 mühendislik fakültesinde çvre kimya gibi bölümler var çok güzel kızlar geliyor kesin yapsın, asılsın, bırakmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 ayrıca düşünmesi ya da koşulları sağlaması yeterli olmuyor sadece kendisi başvurmayacak o tip kadrolar, mezun olan öğrenciye, y.lisans yapan, hocanın isteği üzerine açılıyor ki boğaziçinde ar.gör kalmadı açalım da gelsinler diye kadro açmazlar zaten fazla fazla vardır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 ortam akıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Bu arada şöyle bir durum var, girdi diyelim araştırma görevlisi olarak özel bir adam değilse boun'da öğretim üyesi olması bayağı zor. Hatta mantıklı bir yaşta herhangi bir iyi üniversitede yar. doç. olması pek mümkün değil. Eğer akademisyen olarak devam etmek isterse hayatına anadoluya da gidebileceği gibi bir gerçeği bilerek başlasın. Bu gerçi kötü bir şey değil (bence bir akademisyen için bir nebze de olsa iyi bile olabilir) ama işte bazı insanlar büyük şehirleri ve isimleri bırakamıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 amelenin akedemikleştirilmiş hali asistan işte. 6 yıldır çalışıyorum üniversitede :D Yüksek veya doktoranı avrupanın 3. sınıf bir üniversitesinde yaparsan yurtiçinde çok rahat yardoc. kadrosundan işe girersin. Yurtiçi yaparsan biraz zor. Asistanlık yok bu arada bildiğim kadarıyla. Öğrenci asistanı A ve B tipi asistan var. birisi hergün geliyo burslu diğeri 2 gün geliyo burssuz para almıyo falan. Ama olayın "Araştırma" kısmı duyduğuma göre genelde olmuyor çünkü onu bunu yap diyen adam çok oluyor. Genelde böylemidir bilemem açıkcası fakat vakıf üniversiteleri böyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 boğaziçinde öğretim görevlisi olmak için en az zaten yurtdışı postdoc şartı var (eski bazı hocalar dışında) hatta tercihen yurtdışı doktora Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 @samaella, abi bilmiyorum bizde var, idari olarak asiste etmem gereken bir tane, akademik olarak asiste etmem gereken iki tane hocam var. Araştırma görevlisi olarak göreve başladığım ilk gün toplantık yaptık kiminle ne yapacağımız belirlendi. İdari işler de malum biraz angarya ama her zaman beraber yapıyoruz, "al uğraş" denmedi bana bugüne kadar hiç bir şey için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Makine müh. için konuşuyorum, araştırma görevliliğinden kasıt asistanlıksa (Research Assistant) koşulları sağlamak tek başına bir şey ifade etmiyor. Her şeyden önce iyi, konunun uyuşacağı ve kabul edecek bir hoca bularak onun onayını almak gerekiyor. Zaten kadrolar genellikle kafada adaylar belirlenip ona göre açılıyor, eğer kadro açığı varsa da hocalar gidip kendileriyle konuşanlar arasından seçmiş oluyor bile istediği adayı, sen dışarıdan başvursan da hiç düşünülmüyorsun bile. Senin konuna uygun bir hoca bulacaksın, gidip konuşacaksın, seninle çalışmaya ikna edeceksin, ancak öyle o gidip böyle böyle diye kadro açtıracak veya açıkta kadro varsa ona seni kafasında oturtacak da ancak öyle başvuracaksın. İyilik kötülük okulun kendisinden çok hocaya bağlı. Kimi hoca var sana çok destek olsa da sürekli senden bir gelişim yenilik bekliyor, kimisi de tamam sen bunu yap diyip aradan çekiliyor. Hocalar arasında biraz araştırma yapıp huylarını sularını da önceden bilmekte fayda var. Post-doc düşünüyorsanız, hele hele ileride okulda kalıp Boğaziçi öğretim görevlisi olmak gibi bir amaç varsa arada ya mastır ya doktorada yurtdışı görmüş olmak şart. Görülen okulun da belli bir seviyede olması gerekiyor. Ms ve Phd öğrencilerinde daha az seçici oluyorlar çünkü zaten öğrenci ihtiyacına göre az talep var. Ama kadro konusunda çok daha katılar. Çalışma koşulları yine hocadan hocaya değişiyor, ama sonuçta özel sektörden daha rahat, daha geniş bir ortam (ama maddi açıdan daha az tatmin edici) olduğunu kabul edebiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar