Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çanakkale'de Güneydoğu'nun Şehitleri 992 Şehit - 502si Gaziantep


yuttum

Öne çıkan mesajlar

hani belgeler demek de çok doğru sayılmaz. ermeni olduğu iddia edilen birinin çıkıp vallahi ermeni falan değilim demesine benzer bir şey hatta.
az buçuk üniversite eğitimi görmüş birisinin bir durumu tek bir bilgi/veri'ye dayanarak yorumlamaktan kaçınması gerekir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yurdunu ve mustafa kemal'i seven arkadaşlara da şu yazıyı okumalarını tavsiye ediyorum: http://www.radikal.com.tr/radikal.aspx?atype=radikaldetayv3&articleid=1129626&categoryid=42

mustafa kemal'den sonra icat edilip bu ülkeyi mahveden ideolojinin boyunduruğunda kalmak hiçbirimizin faydasına dokunmaz. az duyarlı olun.

şununla da destekleyeyim diyeceklerimi: http://www.ilyasbassoy.com/gunisigi.asp?id=210
yazı bira uzun ama şurası can alıcı:
said:
CHP’lilerin Atatürk’le empati yapmalarını istiyorum. Atatürk için “ulus” bir amaç değil, emperyalizme karşı açtığı bir siper ve daha önemlisi “muasır medeniyet seviyesine” çıkmakta kullandığı bir “araç”tı. Atatürk, gerçek amacı “aklın ve bilimin” önderliğinde uygar bir toplum yaratmak olan tipik bir aydınlanmacıydı.


yani zamanın koşullarına karşı geliştirilen yapının sonradan muktedir olanlarca aşırı yanlış bir biçimde ele alındığını anlamamız gerekir. (ki bunu da sosyolojideki oligarşinin tunç yasasıyla açkılayabiliriz. bkz. http://eksisozluk.com/entry/7355455) zamanın koşulları değiştiğinden ötürü mustafa kemal'in inkilapçılığından da feyz alarak artık bir takım inkilaplara da açık olmamız gerekirdi.

ama bunları dile getirdiğimde terör sevici yaftası yiyorum kimi patilerden. onlara da teesüf ederim tekrardan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İleri görüşlülüğüyle takdir toplayan bir lider değil midir atatürk?

Benim ileri görüşlülükten anladığım kadarıyla konjonktürel durumları aşmak için kullanılan kavramlar bir amaç olamaz. Ancak evrensel ve çağı aşan daimi ihtiyacı hissedilen kavramlar amaç olabilir, barış, refah gibi.

Ulus devlet yapısı ise 18-21.yüzyıllara ait bir kavramdan ibaret. Tıpkı imparatorluk, monarşi, feodalizm gibi dünyaya gelip birkaç yüzyıl dünya dengelerini belirleyip sonradan açmaza varınca yerini yenilerine bırakacak uzun tarihsel bir yönetim şekli.

Eğer ileri görüşlüyse Mustafa Kemal bunu varılacak son amaç değil bir araç olarak ele aldığını düşünmemiz gerekir. Eğer bizim de ileri görüşlü olmak ve nihai amaç olarak barışın refahın peşinde yer almak gibi bir derdimiz var ise.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...