NoEntarnce Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Factions war la ilgili kısa bir bilgilendirme rehber benzeri bir yazı yazabılecek varsa çok seviniriz yeni başlayanlar olarak. aradım ama bulamadım öyle bir döküman varmı bilmiyorum türkçe olarak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2013 Ben de empire'a çıkmışken buna bir göz atmak istiyorum ama nedir nasıldır bu zamana kadar hiç ilgi alanımda olmadığı için araştırmamıştım. Yapanlar var mı içimizde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2013 Valla tek başına yapılacak bir olay değil pek. Eğer ciddi anlamda para kazanmak istiyorsanız alyansla birlikte yapmak en mantıklısı. Şöyle anlatayım. Biz Nulli olarak Delve'den ayrıldığımızda bir ay kadar factiona takıldık. Tüm alyans tek factiona girdi. Herkese bir ay süre verildi. toplayabildikleri kadar faction puan toplamaları için. Bir ay sonunda, alyans topluca bir saldırı düzenledi. Bir gün kadar sürdü bu saldırı. hatta bir kaç saat diyebiliriz. Ve bizim faction için bir sürü bölge geçirdik. Faction rankı 4 veya 5'e çıkardık şimdi hatırlamıyorum. İşte bu sırada herkes faction puanıyla alabileceği kadar malzeme aldı. Gemi, data core, blueprint, mermi, modül işte ne alabiliyorsa aldı. Sonra da factiondan çıktık. Eğer alyans olarak girmezsen, bir anda rankı 4'e çıkartma şansın yok. Dolayısıyla öyle büyük paralar da kazanamazsın. Ha ince ince takılır, işte bir anomaliden kazandığın kadar para kazanırsın falan ama sıkıcı. Faction puan şöyle kazanılıyor. Plex gibi faction siteleri var düşmanın. Large, medium ve small siteler bunlar. İşte ona göre bir gemi yapıyorsun kendine. Mesela ben dramiel yapmıştım. Speed tank olduğu için içerdeki npcleri tanklıyordu. İçeri girip, düşmanın kalesine orbit atıyorsun. Bu arada npcler de sana vuruyor. Tam süreyi hatırlamıyorum ama atıyorum medium sitede 20 dakika orbit atıyorsun ve o siteyi ele geçirmiş oluyorsun. sonra sistemde başkası çıkıyor. Ele geçirdikçe faction puanın artıyor. Bir başka yol da, düşman gemilerini vurmak ama bu sana o factiona karşı standing kaybettiriyor. Kale ele geçirmek standingini azaltmıyor. Buraları tam olarak hatırlamıyorum ama öyle bir şeyler. Zaten ben çok çabuk sıkılmıştım. Bir hafta günde 2 saat falan yaptım ama yaklaşık 6-7b isk kazandım. edit: Kendini full bu işe adayan arkadaşlardan 40-50b kazananlar oldu. Tabii bunun için sermayen de olması gerek. Çünkü faction gemileri veya diğer eşyaları almak için, faction puan yanında isk da vermen gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2013 3 acc tek kasa olunca getirisi de artar diye düşünüyorum. Alınan LP bölünmüyor sonuçta değil mi? Yani misal 90k LP geliyor diyelim Tier5 ele geçirince 3 acc ile içeride olduğumda 3 x 90k gelecek yani her birine 90k geliyor mu yine? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2013 exodus anlatmış, bende bahsedeyim biraz. FW oyundaki en güzel ve en zevkli para kazanma yöntemi forumları biraz takip edip ve oyun içi grafikleri biraz okuyarak hangi factiona gireceğinize karar verin. bundan 1 sene öncesinden bahsedeyim, şu anki politik durumu bilmiyorum ama Gallente haftada 1 gün peak yaptırıyordu Minmatar 3-4 arası tutuyordu sürekli ( şimdi amarr kazanıyormuş mesela ) caldaride 3 te falan takılıyor. ne bu 1-2-3-4-5? Level gibi bişi diyelim, sistem aldıkça bu levellar artıyor. Level arttıkça, görev başına ve plex yapma başına aldığın LP ve para kazancı artarken, LP storedaki itemlar ciddi miktarda ucuzluyor. Matari lvl 5 görmüştüm ben zamanında, nerdeyse typhoon fiyatına navy typhoon alıodun. Mermi satıp baya para kırmıştım hehe. 1- Hani militia? - Kriterler - [list] [*] Alınan ödüllerin, pazardaki fiyatları ve satış hacimleri. Bu kısım çok önemli. Satmayan bi gemiden 1231121231 tane alsanız size isk olarak dönüşü yok. [*] Militanın gücü ve aktifliği. Sürekli L1,L2 de takılan militiaya girmenin pek bi anlamı yok. He bazıları organize olup haftada 1 peak yaptırırlar onu takip etmek lazım. [*] Savaşlar ne kadar keyifli? Matari tarafı daha çok vurkaç takılırken, amarr çok daha organize gelirdi. Gerçi FW solo için süper ortam ama yinede, hangi tarafta ne kadar oyuncu aktif ve organize ona dikkat etmek lazım [*] malları satacağınız market ne kadar aktif. Eğer bir alt charınız yoksa diğer hublara gidemezsiniz. [*] Eğer ki mission yapcaksanız. ( Kİ YAPIN, he hayvani standing hit yiceksiniz ama, sadece 1 stealth bomberla hayvan gibi LP kasabiliosunuz,baya da gerilimli oluo ). Karşı tarafın ewar'ı önemli. Stealth bomber olduğunuz için, painter kullanan minmatar,ecm atan caldari çirkin hedefler. Tracking distrupter atan yapan amarr da lol. Tabi öte yandan, bineceğiniz stealh bomberın cinsini karşı taraf belirleyeceğinden( dmg bonusundan dolayı ) bunuda hesap etmeniz lazmı [/list] Bütün bunlar altında caldari fw genelde ağır basar, ama işte fightlar inaktiflik ve can sıkıcılık dolu olabilir. Mission kısmını daha öncede anlatmıştık onu geçiyorum. Plex kısmı, sistem nasıl kazanılır ve savunulur. Sistemde zamana bağlı olarak herkesçe scan edilebilir plexler çıkar minor medium ve large diye ( isimleri unutmuş oabilirim ). minorlara ufak gemiler girebilio( ufak gemilerin t2 leride girio dikkat! yani frigler ve destroyerlar ) med lere cruiserlar ve bc ler largelara bs ler falan işte. Nese saldıran taraftasınız diyelim. Plexe warp ettiniz gate den geçtiniz, karşınıza karşı tarafın militiası çıkacak ve saldırıcaklar. Missionlarda çıkan cinsten. Tabi ewar var hepsinde. nese, ortada bitane bişey noktası oluo adını unuttum. onun bi menzili var, minorlarda 20km mesela. o range içinde orbitlediğin sürece timer düşüyor. minorlarda 10 dakika falan bu timer. gemileri patlatıp patlatmamanız önemli değil, ama lootları var insignia düşürüolar. bunun dışında 10 dakka sonunda patlatmasanızda gidiyorlar. Genelde hızlı bi atron fitleyip yapıodum ben, buna ninjalamak deniyor :p. girip npclerin seni vuramayacgı hızda orbit ediosun. birisi gelirse direk vınlıosun falan. Tabi siz timeri indirmeye başlayınca dıger playerlarda goruyorlar bunu, eğer düşman girerse içeri o menzile timer duruyor. ki zaten kapışıosunuz o sırada. bu plexleri yapınca lp alıyorsunuz ufak ufak. Gene güzel geliyor tabide bi missiond eil. Bu plexleri aldıkça level artıyor genel olarak ve her sistemde belirli sayıda plex çıkıyor. bu plexler bittiğinde, kocaman bi structure çıkıyor işte bol HP li, herkes onu gidip bombalayıp patlatmaya kasıo. Patlatınca sistemi almış oluyorsun. Sistemi alınca, istasyonlara docklarabiliyor, veya sistemi LP donate ederek güçlendiriosun. ( tabi güçlenince Level artıyor onu sölemeyi unuttum ) Yani Level artışı aslında LP donationlara bakıyor. Nese, aldık sistemi, ertesi gün adamlar saldırdılar nası savunucaz? aynı şekilde. gidip orbitlicez a bu kadar. hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2013 Bu arada LP bölünür. De nie 3 acc la giriosun ki?3 accı koruyamazsın ki orada hehe patlatırlar. 1 acc plex yapsın 1 acc standing kurbanı olsun mission yapsın 1 acc jitaya mal taşısın fw ile alakası olmasın missionlar HAYVAN gibi LP kaynağı onu diyim. standing uygunken l4 mission la 4-5 mission yaparak navyphoon lpsi kasabiliodun sanırım yanlış olmasın. he mission dediğim, sb ile 10 jump git, 2-3 npc patlat gel max profit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2013 Ben hepsini aynı anda kullanırım sen merak yapma :) 7 yıldır aynı anda hareket ediyor zaten 3 acc. Pvp bile yapıyordum o yüzden çok sorun olacağını sanmıyorum. Sen baya biliyorsun anlaşılan sende gel takılalım 3-5 gün :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2013 kışın belki gelirim ya =) bu aralar çooook yoğunum müdür. ya merkezde gallente militiada aktif takılan türkler var şu anda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2013 Gallente - bende o yüzden olmaz o zaten :) diğerleri + standing. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sadman Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2013 ben kaldariyi bir gün 3'ün üstünde görmedim çok ezik yav Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2013 o zaman matariyede girmen zor ki benim main matari manyağı eheheh hem zaten - standing var korsanlıktan hem amarr caldari iyice dipte sdsfs amarr bu ara iyi, amarr hep iyidir ki matari milita aktiftir çünkü . kapışıcak adam bulursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DERT3 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2013 POD kill oluyor mu FW de hiç_? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2013 Yakalarlarsa hem de nasıl. Ama buble olmadan nasıl yakalarlar bilmem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2013 lag falan olmazsa yakalanmassın ya bubble yok, insta lockerlara da denk gelmemek lazım. ama yakalarsa adam patlatır bişi kaybetmio sonuçta hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2013 Daha level 3 görevde 21k loyalty point geliyor vay anasını. Bu fw görevleri için stealth bomber kullanmak gerekiyormuş sanırm ben de jaguar + dramiel takılıyordum akşam bir de sb hazırlayım. Yalnız çok acaip para kasılır bu fw olayında 250k lp ile navy apoc var yani ortalama her 13 görevde 1 navy apoc kazanıyorsun. Ki görevler toplasan 4-5dk sürmüyor. Birde anladığım kadar ile tablo şu şekilde Amarr x Minmatar Caldari x Gallente Sol taraftakiler birbirine müttefik ve diğerleri de ortak düşman oluyor. Ben Amarr fw deyim şimdi esas düşmanım matar ama gallentede öldürebiliyorum empireda yakalarsam değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2013 aynen hatta onların sisteminede girebilirsin. mesela matari olarak bizim plexler bitince gallenteye dadanıoduk destek için =). Bu arada lvl 4 lerde show başlıyor lp konusunda. SB tavsiye ederim. Çünkü görevlerde ya battleship patlatıosun ya da cargo gemileri. Şimdi sen amarrsan, matarilere karşı olacak. Biraz sıkıntı yaratabilir dikkatli olman lazım, targetpainter kullanıcaklar çünkü, ayrıca webde kullanabilirler. SB le görev yapmanın olayı şu, görev yerine kadar cloak gidiosun. Görev yerinde pozisyon alıp, afterburnerı açıp sokuosun füzeleri. Yalnız, görev başladığı an herkese açık oluo, çok çok dikkatli olman lazım korsanlara ve karşı pilotlara karşı. Görev yerini basıp dalaşıyorlar. O yüzden, Sürekli align konumda kalmaya dikkat etmen lazım, ve accel. gateden indiğin yerden uzakta olmaya bak ki adamı scannerda gördüğün on uzayasın. tabi sürekli D-Scan atman lazım =) Gemi olarak, Matari açığına vurman lazım. O yüzden explosive dmg vereni seçmen gerek, o da hound. Fiti kolay medlere afterburner, bitane sığdırabildiğin shield extender ve yanında başka bi modül ( painter takıodum ben ) lowlarada ne takabiliosan işte. ha bu arada SB elzem deil, solo takılıp hatların arkadasında kalmak ve sıvışmak için iyi bi gemi. Girip vagaylada yapabilirsin görevleri. low sigli, hızlı güzel dps li bi gemi olsa yeter. Hemen girip çıkıosun çünkü ha bide o 250k lp lik navy apocun lp fiyatı tier 5 olursanız BAYAA düşüo. yani herkes anlaştığında donate etmeyi unutma atıyorum 10k lp donate et bi sisteme levelını yükselt getirisi çok olur. tier 1 = orjinal fiyat x4 tier 2 = ojinal fiyat x2 tier 3 = orjinal fiyat tier 4 = orjinal fiyat / 2 tier 5 = orjinal fiyat /4 baya süper oluo 4-5 olunca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2013 evet bilgiler taze, BAYA bi değişiklik olmuş onları yazayım. Şimdi 1, ofansif plexteki ödüller değişmiş. normalde ofansif plexe girince npc ler olurdu, ya kaçardın ya patlatırdın. artık sadece 1 tane npc oluyor ancak accelerator gate den indiğiniz anda nerdeyse plex yapılan yerin içindesiniz. Yani, pve den çok pvp ye dönmüş olay çok güzel olmuş. plexler tabiki bölünüyor orada bulunanlar arasında. şu anki plexler novice = sadece t1 frigler small = t1-t2 frigler ve dessieler medium = frigler,dessierler t1-t2 cruiserlar large= hepsi verdiği lp de Base LP + tier başında ( base olan t2 olarak hesaplanıo ) + 75% gibi bişi işte yani t3 te bi medium 43.5k veriyor. t2 de bu 31k falandı. ( small 35k falan t3 te ) ilk açıldığında 20 dakika sürüyor. Bu arada, dün darejedila uçarken farketmedim, plexleri onboard scannerdan scan etmek gerkeiyor öyle spawn olduklarını görüyoruz. Ek olarak, defansif plexede lp gelmiş. 0.75 * base lp * sistemin contested oranı. ne kadar contestedsa o kadar lp veriyor yani çok güzel buda. tabi baya canlanmış fw, bu akşam ben ( algos ), bi arkadaş ( rf firetail ) önce gelen bi talwarı patlattık sonra talwarla corax geldi onları patlattık sonra arkadaş gitti 2x talwar geldi beni patlattılar. ha bu arada 50k lp aldık felan =). öle güzel olmuş aferim ccp http://www.amarr-empire.net/killboard/?a=kill_detail&kll_id=313765 http://www.amarr-empire.net/killboard/?a=kill_detail&kll_id=313766 http://www.amarr-empire.net/killboard/?a=kill_detail&kll_id=313767 buda ben http://www.amarr-empire.net/killboard/?a=kill_detail&kll_id=313768 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2013 elite pvp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2013 FW ile biraz ilgili olduğu için buraya yazayım dedim. Stabber Fleet Issue fiyatları arttı baya, artmaya da devam edecek gibi. Aslında geçen haftadan da biliyordum böyle olacağını da yazmak aklıma gelmemişti hiç. Minmatar lp ile alınıyor sanırım, ilgilenen varsa para kazanır belki bir miktar da olsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2013 minmatar fw de failladığından çok lp kazanamıolar ondan artıodur, birikmiş varsa tabi süper Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2013 yok ondan artmıyor. "birileri" büyük miktarlarda alım yaptığı için artıyor asdfasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SplendidRipper Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Selam Arkadaşlar, Yukardaki yazılardan gaza gelip corp olarak FW 'ye basladık :)) Caldari adına savaştığımız içinde Tama-Old Man Star arasında takıldık. İlk kez 2 kişi çıktığımız plex'de Small Outpost ile başladık ve sanırım 15 dakika suruyordu kişi başı 3500lp kazandık. Bu benı bıraz sasırttı cunku sızın yazdıklarınızdan yola çıkarak daha fazla lp kazanacağımızı düşünüyorduk (caldari tier2 bu arada)novice'ı denedik sonra, ondanda yine kişi başı 450lp kazanabildik :)) frigate ile takıldığımız için medium'a girmek yemedi :) Sorum şu; Tier 2 olduğu halde sistemın contested yuzdesının fazla olması o sıstemde kazanılan lp'yi arttırıyormu? Siz hangi post'tan bır defada ne kadar lp alıyorsunuz? ve son olarak; Caldari olarak hangi sistemleri tavsiye edersiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sadman Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2013 Oha amarr small plexe 24k mı ne veriyor, medium 43k (t3). 2 kişi olunca gelen lp bölünüyor sanırım ama yine de o kadar düşük gelmemesi lazım. Anlam veremedim. Contensed oranı da etkilemiyor bildiğim kadarıyla. %100 olunca sistem vulnerable oluyor, gidip alabiliyosun. Onun dışında bi olayı yok. Ayrıca medium plexe girebilirisiniz gönül rahatlığıyla. Bi tane cruiser var sadece, frig ile bile 7-8 salvoda patlatılıyor çok rahat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sadman Mesaj tarihi: Haziran 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2013 suark defensive plexte contested oranı etkiliyor demiş ben hiç yapmadım onu bilgim yok da siz acaba %1 contested sistemde defensive plex yapmış olmayasınız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2013 defensive de contested etki ediyor offensivede direk tier etki ediyor. yani t3 sek eğer defensive medium yapıosak 0.75 * 43k * sistemin contested oranı gibi bi formülü var yani %50 contested sa 16k veriyor. offensivede sadece tierler önemli arkadaşlar,zaten yeterince hayvan gibi etkilio small t2 nin 7k vermesi acaip olmuş. t2 olduğundan emindiniz dimi? ve offensive di dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar