Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paticik FR Campaign, Magic v2.0b

Magic

Öne çıkan mesajlar

Kullanılacak Ekstra Kurallar Listesi, v1.0b

Unearthed Arcana
*Defense Bonus
*Armor as Damage Reduction
Alternate Threshold Levels; Constitution Based Threshold, Alternative Save; Variant.

* : Combo şeklinde. Yani ya defense bonus ya damage reduction olarak armor :). Açıklaması var Armor as Damage Reduction bölümünde.
Sosyal ağlarda paylaş

oy oy oy oy
magic yerinde olsam bi daha düşünürdüm bak... çatır çutur dökülecek millet... eğer tek save dcsi 15 olursa tabü durum değişir. hiç bi halta yaramaz bu sistem değişikliği bi noktadan sonra. öbürtürlü de fireball'a dayanacak bi allahın kulu olmaz ortamda.[signature][hline]The search for an ultimate, unifying explanation for all things is a fruitless endeavor, a step in the wrong direction. This is why, in a universe of chaos, we must constantly adapt.
- Bene Gesserit Azhar Book

[Bu mesaj Grudge tarafından 26 Ekim 2004 19:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Yok, güzel o sistem. Düşündüm ben merak etmeyin.

Grudge, tek save DC'si 15. Save tuttaramazsanızda d10 atacaksınız 10'da öleceksiniz.

Jaan, yarar o sistem merak etme sen.

Ayrıca alignment için de Torment bazlı bir sistem kullanmayı düşünüyorum. Başlangıç aligment'larınızı bileceksiniz sadece yani.

Ekstra'dan eğer isterseniz vitality & wound sistemine de geçilebilir. Sizin kararınıza bırakıyorum onu.[signature][hline]A dreamer is one who can only find his way by moonlight, and his punishment is that he sees the dawn before the rest of the world.

[Bu mesaj Magic tarafından 27 Ekim 2004 15:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

soru:
1- Defense bonus Flat Footed iken geçerli mi? flat footed acye eklenir ya da eklenmez diye bişey yazmıyo. ama madem tecrübeyle ilgisi var bence flat footedken eklenmemesi lazım acye. bi nevi dodge bonus gibi yani. ancak uncanny dodge falan alınca eklenebilir...
2- Armorun ne kadarını kullancaz ne kadarı ne olacak? armorun yarısı ac yarısı DR mi olacak? bu durumda nerdeyse hiçbi armor'un ac bonsu bi halta yaramıyo bi yerden sonra. ancak yukarda dediğim gibi defense bonus doge bonussa armor flat footed AC ye eklenebilir ki gene de bi halta yaramaz... bence ya yarı AC yarı DR olsun ama defense bonusla stacklensin ya da tamamen DR olsun armorlar.

3- şöyle bi saçmalık var. 1 level fighter(ya da cleric ya da paladin) alan bi karakter bu sisteme göre hep en yüksek AC bonusu alıyolar defense bonus olarak. o yüzden bence burdaki defense bonus sistemini diil de wheel of timedaki sistem gibi bi sistem kullanalım kullanıcaksak. bu da şöyle oluyo. 3 tane defense bonus tablosu oluyo:

2 3 4
2 3 4
2 4 5
3 4 5
3 4 6
3 5 6
4 5 7
4 6 7
4 6 8
5 6 8
5 7 9
5 7 9
6 8 10
6 8 10
6 8 11
7 9 11
7 9 12
7 10 12
8 10 13
8 10 13

saving throw bonusları gibi bu bonuslar da stackleniyo. fekat bi multiclass aldığınızda gelen AC bonusundan 2 çıkarıyosunuz.

classlara göre AC tabloları da şöyle oluyo:

ftr*, wiz, sor: kötü
Barbarian, Ranger, Cleric, Paladin:orta
Rogue, Monk: iyi

diğer classlar
Spellcaster No armor prof(archmage vs..): Kötü AC
Medium to heavy armor prof(berserker, cavalier, spellsword vs...): orta AC
Light or unarmored (agile) Combat(Bladesinger, Assassin, shadowdancer vs...): Good AC

*Fighterlar 3. levelda armor compatibility diye bi özellik alıyolar. bu özellik sayesinde armor bonusları ve Fighter class defense bonusları stackleniyo. bu sistemde Armor'un şöyle bi ciciliği var. Armorların AC bonusları tam. ayrıca gelen damage'dan AC kadar olan kısım Subdual Damage'a dönüşüyo. yani bizim oriental adventuresdaki gibi. bunun avantajı da massive damage tresholdunuzun sadece lethal damage ile zorlanabilmesinden kelli bu armor sayesinde bi miktar artmış olması.

son olarak vitality sistemi de olmasın[signature][hline]The search for an ultimate, unifying explanation for all things is a fruitless endeavor, a step in the wrong direction. This is why, in a universe of chaos, we must constantly adapt.

[Bu mesaj Grudge tarafından 27 Ekim 2004 23:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Elimiz değmişken şu session'ı da yazalım bare... :D

Efenim karakterim Faelar, oyuna Waterdeep yakınlarında bir bozkıda başladı. High forestta küçük bir elf köyü olan Reitheilleatordan tee buralara kadar gönderilmesinin nedeni Gibrald Silverblood isimli insanla buluşup onu görevi veren köyün Solonor Thelandira rahibesi Lady Jaementhe'a götürmek olan Faelar, teleport edildiği yer civarındaki buluşma noktasında gibrald'ı bulamayınca, elinde bu şahsın ismi dışında bir bilgi kırıntısı bulunmadan çaresiz Waterdeep'e doğru yola koyuldu. "Köyden indim şehire" isimli oyunu oynayan gariban elfimizin bilmediği şeyse Bu gibrald ve bir paladin olan kardeşinin başlarının bir çeşit thief's guildle, gibrald'ın kumar borçları ya da ona benzer bir nedenle belaya girmiş olduğuydu.

Görmemiş elven ranger'ımız Faelar, Waterdeep sokaklarında ürkek ürkek dolaşırken ister istemez bir miktar düşmanca bakışı da üzerine çekmeyi başardı. Elf'i çıtır lokma olarak değerlendiren bir grup uygun bir noktada sıkıştırmak için peşine takıldılar.

Bu sırada sırtındaki baltanın ne idüünü anlamaya çalışan half-ogre, tempus rahibi de waterdeep'e doğru yolalmaktaydı. Onun da sahibolduğu tek bir ipucu vardı. Roy adında bir adam, baltanın ne menem bir halt olduğunu anlayabilecek tek insanevladıydı.

Elf'in peşine takılan serserileri farkeden half-Ogre'ımız, duruma müdahale etme gereği duyunca elfle aralarında hafif bir tanışma durumu oluştu ve elf bi şekilde takipçilerini ekmeyi başarıp arayışına devam etmeye koyuldu. Bir süre sonra dostane bir yüz, bir başka wood elfle temasa geçmeyi başaran elfimiz, wood elf'i yardıma ikna ettikten sonra günün geri kalanını ve belki de geceyi geçirmek için şehir dışındaki koruluklara doğru yola koyuldu.

bu sırada benim tam olarak bilmediğim bir grup olaylar dizisinin ardından bu roy denen, ve half-ogre rahibin aradığı şahıs bir şekilde silverblood kardeşlerle bağlantıya geçmişti. ve Half-ogre da waterdeepteki çeşitli royları intimidate etmek suretiyle haraslamaktaydı.

Elf, koruluğa vardığında, kendinden önce oraya varan daha önceki serseri grubu tarafından beklendiğini farketti. hemen koruluğa dalıp izini kaybettiren elf'in şehre dönme ihtimalini değerlendiren serseri grubu adamlarından birini geriye, şehir kapılarına göndermesiyle bir karar veren Faelar, artık avcı konumunda olmanın rahatlığıyla önce haberci serseriyi sonra da orada kendisini beklemek için kamp kurmuş olan serseri takımının diğer üyelerini haklamayı uygun gördü. Faelar'ın waterdeep'e gelişinin ilk günü 7 kişinin canını alması onu oldukça rahatsız etmişti ama anşlaşılan buralarda işler böyle yürüyordu. Bu serserilerin arkadaşlarının işe daha fazla burnunu karıştırmaması için faelar, uykularında katlettiği serserileri sanki zorlu bir çatışmada ezilerek malubedilmiş gibi görünen pozisyonlara getirdikten sonra geceyi, koruluğun derinliklerinde geçirdi.

Sabah, cesetlerin bulunmasıyla olan karışıklıktan istifade koruluğu terkeden faelar, şehirde ona yardımcı olan wood elfi buldu. Aradığı kişiyle bir buluşma ayarlanmıştı. Buluşmaya giden faelar, olayını bir şekilde Gibrald'a anlatmayı başardı ve gibrald onunla şehirdeki ünlü bir handa buluşmayı kabul etti.

Derhal hana giden Faelar, kısa bir süre önce tanıştığı bir dostla aynı masayı paylaşma fırsatı da buldu. Half-Ogre tempus rahibi. karşlıklı waterdeep'e geliş amaçlarını anlatan iki elemana bir süre sonra da gibrald'dan bir not getirdiğini söyleyen bir insan katılacaktı. bu insana gibrald'ın mektubu biraz garip metodlarla ulaşmıştı tabii. Onu getiren haberci, sorcerer'ın kollarında can verince, olay bu yeni yüzün dikkatini çekti ve burnunu sokmaya karar verdi.

Gibraldla akşamüzeri, şehirdışında buluşmalarını isteyen mektubu alan Faelar, Half-ogre ve sorcerer, -her ne kadar elf olanlara bir anlam veemese de- hep beraber şehir kapılarına doğru yollandılar. Bir sure burada bekledikten sonra, yanlarına gelen bir at arabasından gibrald ve kardeşi ile beraber bir de bi şekilde onlara katılan ve half ogre’ın aramakta olduğu roy adlı şahıs indi. Gibrald ve elf derhal yola koyulmayı planlıyodu fakat gibrald’ın ağabeyi buna izin vermeye gönülsüzdü. Onlar gibrald elfle mi gidecek yoksa şehirde kalıp yargılanmayı mı bekleyecek sorusuna bir cevap ararken birşeyler olmaya başladı.

Burası biraz karışık

Once half ogre’ın sırtındaki balta, ogre’In dikkatini roy’a çekti. Akabinde de gibrald’ın taşıdığı bir kristale. Kristal roy’un da gözüne takıldı. Roy ve gibrald kristal hakkında konuşurken half ogre kristali rica etti. Ve baltanın isteği üzerine kristali baltaya dokundurdu. Birden bire garip kahkahalar atmaya başlayan ogre’ın tehlikeli olacağını hisseden gibrald ve faelar derhal ikilemeye karar vermişti ki Half ogre’ın nereden geldiği mechul yeni hızı ve gücü buna engel oldu. Faelar kaçıp gölgelerin arasına karışmayı başarsa da gibrald ogre’ın ellerine düşmüştü. Bi sure durum tartışıldıktan sonra ogre Elf’e saldırmaya kar
Sosyal ağlarda paylaş

oh be olayların yarısını anlatıp 1000 xp alabiliyorsak ne güzel ben hep bütün olan biteni anlatıyordum %1-10 xp alıyordum. Grduge hoo bütün olan biteni yazmamışsın tamam kendi gözünden olan biteni anlatmışsın anladık da biri de diğer tarafta olan bitenleri anlatsın ( anlatacak kişi ben değilim sinirim bozuk fallen yaptı gaddar dm)

ulan insan söler evil birşey hissediyon diye yok elimize aldıktan sonra söler anca...[signature][hline]NO PAIN NO GAIN ® ©
oxxx[==============>

Sosyal ağlarda paylaş

walla ben bildiğimi yazdım. başka ne olup bittiğinden haberim yok...[signature][hline]The search for an ultimate, unifying explanation for all things is a fruitless endeavor, a step in the wrong direction. This is why, in a universe of chaos, we must constantly adapt.
Sosyal ağlarda paylaş

ahanda çiziktirdim bişeyler horace-sama

Hala biraz tutukluk var. ama gene de çok kötü diil bence...[signature][hline]The search for an ultimate, unifying explanation for all things is a fruitless endeavor, a step in the wrong direction. This is why, in a universe of chaos, we must constantly adapt.

Sosyal ağlarda paylaş

Grudge, cevaplar;

1- Defense bonus'u "skill to avoiding attacks" olarak verdiği için Flat Footed iken eklenmemesi gerektiğine kanaat kıldım bende.

2- Armor'lar için bir tablo var. Tamamen DR değil. Belirli bir bonus'uda var. Tablo'da olan armor'ların hepsini kullanabilirsiniz. Tablo yok bende diyorsanız ben getireceğim onu yanımda sorun etmeyin.

3- Fighter, cleric ve paladin'in en yüksek defense bonusunu alması neden saçma ?

Vitality sistemi hakkında tek yorum seninkisi oldu. Bu durumda zaten olmayacaktı =)

Al 1,000 XP. Kendi gözünden olayı anlatan olursa o da alır 1,000 xp. Tamamen paşa gönlünüz bilir yazmak/yazmamak konusunu.

Dilbao bu Pazar gene bunu oynuyoruz anladığım kadarıyla. Axe 2 hafta yokum diyordu.[signature][hline]A dreamer is one who can only find his way by moonlight, and his punishment is that he sees the dawn before the rest of the world.
Sosyal ağlarda paylaş

beni sıkan paladin ve fighter'ın en yüksek defense bonusu alması diil, 1 level fighter ya da paladin ya da cleric alan bütün herkes en iyi defense bonus tablosunu kullanacak bütün kariyeri boyunca. ayrıca defense bonus tablolarının birbirinden tek farkı başlangıç değerleri. son olarak da kendin yazmışsın. skill to avoiding attacks. AC için dexterity'e güvenen karakterlerin attacklardan dodge etme şansını daha yüksek görüyorum. burdaki sistem sadece normalde ağır zırh giyen karakterleri madur etmemek için yapılmış. ama o problemi de benim sistemde armor compability olayıyla çözüyoruz zaten fighterda.

yani benim base defense sistemini kullanalım. üstüne armordan Full armor class (defense bonusla stacklenmiyo) + damage conversion gelsin.

son olarak benim soruma cevap vermemişsin ya da anlatamamışım derdimi. Misal Chain shirt denen zırh 2 AC veriyo 2de DR. senin defense bonus sisteminde hiç AC vermiyo demek oluyo bu. çünkü 2den aşaa base defense bonus yok ve stacklenmiyo iki bonus.[signature][hline]The search for an ultimate, unifying explanation for all things is a fruitless endeavor, a step in the wrong direction. This is why, in a universe of chaos, we must constantly adapt.
Sosyal ağlarda paylaş

Magick, pazar günü oyunda seninle konuştuğumuz 'yeniden başlama' olayı gerçekleşecek mi?
Horace, sen ve ben konuşmuştuk. Lvl 5 vs. gibi...

Saygılarımla...[signature][hline]Karanlıga bakarken dikkatli ol evlat...
Neden diyecek olursan;Sen karanlıga bakarken karanlıkta,
sana ve senin derinliklerine bakar...
Sosyal ağlarda paylaş

Evet, 12'de.

Şimdi sistem benim değil ama beğenmemin nedeni armor veya defense bonus arasında seçim yaptırmak durumunda bırakması.

Ondan kelli senin söylediğin gibi "1 level fighter alan" modeli yok. Daha öncede söylediğim gibi çalışılmayan, eğitimini almayan kişi kendi class'ı dışına çıkamaz. Multiclass/dual class mantığı benim oyunumda uğraş gerektiren bir şey.

Şimdi grudge, tekrar söyleyeyim. Ya defense bonus ya AC+DR (yani armor) olarak bir seçim yaptırıyorum. Armor'ı giyen, faydasını alır. Magical armorlarda da buna göre değerlendirme yapılacak.

Axe, istersen 1 hafta bu, 1 hafta senin oyun tarzında bir ilerleme yapabiliriz.

Unholy, 4. level olarak yapılacak. 2 level atlayacak bir durum çıkmamış ortaya :) Yarın yanımda CD'ler getireceğim. Gerekirse çıktı alırız, karakterlerini baştan yaratacak olanlar class'ını çıkarır, getirir gösterir. 12'de gelmiş olan erkenden oyuna girişini yapar :)

Bu haftaki oyun yollarda geçecek gibi. Güzel olacak, güzel....[signature][hline]A dreamer is one who can only find his way by moonlight, and his punishment is that he sees the dawn before the rest of the world.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...