Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uyku felci ve astral seyahat

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bazen uyku sersemliği halinde yatakta uzanırken tek bir noktaya odaklanarak hiçbir şey düşünmediğimde yani dinginlik halinde vücudum hissizleşmeye başlıyordu. Bu durumdan korkup hareket etmeye çalışıyordum.

Daha sonra bu durum ne kadar ilerleyecek diye merak edip birgün uyandığımda tek bir noktaya odaklanıp hiç hareket etmeden durdum vücudum hissizleşmeye başladı ve çınlama sesi duydum. Daha sonra korkup hareket etmek istedim ama hareket edemiyordum ve ses çıkaramıyordum. Uyku felci geçirmiştim. Bu durumu araştırdığımda astral seyahat diye birşey olduğunu öğrendim.

Astral seyahati ruhun bedenden çıkması olarak yorumluyorlar. Bunun bilimde ne açıklaması olduğunu araştırdım tabiki de böyle bir olay yok. Beynimizin bize oynadığı oyunlardan biri olarak yorumluyorum ben.. Astral seyahati lucid dream ile ilişkilendiriyorum hatta lucid dreamin bir parçası olarak görüyorum. Şöyle ki lucid dreamde rüyada olduğumuzu fark edebiliyoruz ve kontrol edebileceğimiz söyleniyor.

Herkes hayatında bir kere de olsa yaşamıştır bu rüyada olduğunu farketme olayını ya da rüyayı kontrol edebilme olayını.. Bugün bana yine aynı şey oldu. Yatağımda yatıyordum ve rüya gördüğümün farkındaydım. Rüyamda yine yatakta yattığımı görüyordum ve her defasında farklı olaylar görüyordum yine bir rüya gibi.. Rüyamda yatarken birden mutfakta oluyordum ve birileriyle konuşuyordum sonra geri yatağımda yatarken buluyordum kendimi. Rüyada olduğumun farkındaydım çünkü hiçbir şey hissetmiyordum.

Genelde her kalktığımda eklem yerlerimde ağrı, ağız kuruluğu, bel ağrısı olur. Bu sefer hiçbir şey hissetmiyordum. Kolumu kaldırmaya çalıştığımda yine uyku felci geçirdiğimi anladım. Rüyamda uyku felci geçirdiğimi görüyordum. Biran hırslanıp hareket etmeye çalıştım ama hareket etmek çok zor geliyordu ve hareket edemiyordum. Zorlamaya devam ettiğimde kolumun hareket ettiğini gördüm ancak daha da ağırlaştığımı ve kolumu oynatabildiğimi gördüm. Kafamı zar zor çevirip koluma baktığımda 3 kolumun olduğunu gördüm. Sağ tarafta 2 kolum vardı ve diğer kollarımı oynatamıyordum sadece 3. kolumu ağır ağır hareket ettiriyordum. Sol kolumu oynatmaya zorladığımda 4. bir kolum çıktı sanki ruhum insan bedenindeydi ve sol kolumdan bir başka kol çıktı.

Astral seyahatte istenirse nesnelerin içinden geçilebileceği söyleniyor. Elimi yatağın içine geçirmeye çalıştığımda başarısız oldum ve kendime astral seyahatte değilim dedim. Uyanmaya çalıştım ama uyanamadım. Odadan çıkmak istedim ve kalkamadım. Odadan çıkmak istiyordum ama başaramıyordum. Kendimi epey bir zorladım kalkmak için kendimi kapının önünde hayal ettim ve birden kapının önünde ayakta dikiliverdim ama çok ağırdım ve hareket edemiyordum. Ayakta bile zor duruyordum. Kapıdan adım atmaya çalıştım ama çok ağır olduğum için dizlerimin üstüne çöktüm ve yere yığılmamak için çok çabaladım. Daha sonra kendime sürekli uyan uyan demeye başladım ve uyandım.

Uyandığımda dayak yemiş gibi hissediyordum 1 saat kendime gelemedim neredeyse.. Astral seyahatin aynaya bakarak da yapılabileceği söyleniyordu. Sabahları uyku sersemi dişimi fırçalamak için aynada gözümün içine bir süre baktığımda garip bir his oluşuyor ve hissizleşmeye başlıyorum. Aynı şey gece karanlık ortamda müzik dinleyip sigara içerken de başıma geldi. Sanki nirvanaya ulaşıyormuşum gibi bir his oluşuyor o anda içimde..

Biyolojik olarak astral seyahatin doğru olmadığı kanıtlanmış. Uzmanlar beynin kendimizi görmek istediğimiz yerde olduğumuzu düşünmemizi sağladığını söylüyorlar. Burada bir haber var bununla ilgili http://magazin.milliyet.com.tr/astral-seyahat-in-sirri-cozuldu---/yasam/magazindetay/14.08.2008/978410/default.htm

Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz sizin de böyle bir deneyiminiz oldu mu hiç?
Mesaj tarihi:
teşekkür ederim limitov çok ilgilendiğim bir konu editlediğin için teşekkür ederim rahat rahat okudum .

özellikle 14-18 yaş aralığımda aşırı sık bir şekilde bu uyku felcini yaşıyordum. bu uyku felcindende kurtulmaya çalışırken alternatif boyutlara düşüyormuş gibi bir tuhaflık yaşıyordum.

biraz açarsam konuyu mesela uyku felçi geçirmeden çok ufak bir an önce kilitleneceğimi farkediyordum ama birşey yapamadan vücudum kilitleniyordu ve olduğum mekandan farklı alternatif bir boyuta düşüp orada tuhaf meceralar yaşıyordum ve sonra bedenimin çözülmesi ile birlikte kendimi tekrar bir anda bedenime geri dönmüş bir şekilde kalkıyordum. bazen günde 3*5 defa bile oluyordu bu.

dini bir yatılı okulda okuyordum o dönem bu yaşadığım olaylardan dolayı hakkımda "cinlenmiş" olarak konuşuyorlardı çünkü bedenim kitlenmişken çok tuhaf varlıklar ya da ortamlarda kendimi bulabiliyordum. Çoğu zaman savaşmam ya da kaçmam gerekti ama daha sonra zamanla anladım ki savaşmam ya da korkmam gereken bir durum yokmuş.

BU olayın altında yatan olay senin ruhsal rehberlerinin astral bedenin üzerinde upgrade çalışmaları yapmaları. büyük ruhsal değişimlerinin olduğu dönemlerde yaşanır. Astral bedenin ile fiziksel bedenin birlikte dengelenerek senin bu dünyada daha fazla enerji taşıyabilecek hale getirilmen için bir çalışma yapılır. Korkmak yerine ne kadar kendini rahat bırakıp çalışmanın iyi sürmesi için niyette bulunursan sonrasında o kadar rahat olursun ama bunun yerine durumu zorlayıp korkulara kapılırsan kalktığında kendini çok rahatsız ve bir amiliyattan çıkmış gibi hissedersin .

bu yüzden rahat bırak ve olsun ama bu konular ile ilgili kafanı rahatlatacak kitaplara yönelirsen bu süreci daha rahat geçirirsin eminin merak ettiğin çok fazla şey vardır bu yüzden kitapçılara uğrayıp dikkatini çeken konuların kitaplarını alıp okumanı öneririm.
Mesaj tarihi:
Hiç stresli bir insan değilim. Bugün uyumadan önce yemek de yememiştim. Bu sabah da başıma geliyor. Genelde hep uyku sersemiyken eğer odaklanırsam yapabiliyorum. Hergün gece 12'de yatıp sabah 7'de kalkarım. Bu olayı biraz da isteyerek yapıyorum. Mesela bir aralara lucid dreame kafayı takmıştım. Uyuduğumda istediğim rüyayı görüyordum ama kontrol edemiyordum. Bir kere 16 saat uyuduğumu hatırlıyorum lucid rüya gördüğüm için. Her uyandığımda yine gözlerimi kapatıyordum ve yine rüya görüyordum. Öyle rüyalar oluyor ki benim seçmediğim ama görmek istediğim rüyalar oluyor bilinçaltımda yer eden güzel olayları görüyorum. Ne zaman astral seyahat yapmak istesem hep uyku felciyle sonlanıyor 2-3 kere başardım onda da çok ağırlaşıyorum ve hareket edemiyorum. Bunu da günlük yaşantımda sürekli yorgun ve bitkin olmama yoruyorum.
Mesaj tarihi:
Noyzura dediklerinin aynısı oluyor bana da.. Ben 16 yaşındayken başladı bu olay ve bazen tarif edemeyeceğim boyutlarda görüyorum kendimi rüyalarda aynı olay bugün de başıma geldi. Dediklerinin hepsi harfiyen uyuyor bana bu süreçte ruhsal bir değişim gösterdiğime inanıyorum. Ancak ben çok paranoyak bir insanım ve küçüklükten beri karanlıkta ya da yalnız kaldığımda sürekli kendimi korkutacak şeyler düşünürüm. Çoğunlukla doğaüstü kavramlar oluyor düşündüklerim. Astral seyahatten de bu yüzden korkuyorum. Yine o andayken düşlediğim doğaüstü varlıkları ya da olayları görürsem diye endişeleniyorum. Birde astral seyahatteyken hareket edemeyecek kadar ağır olmamın nedeni günlük hayatta yorgun ve bitkin olmamdan dolayı mı kaynaklanıyor? Bu deneyimi yaşayan insanların yorumlarını okuyorum hepsi kuş gibi hafif ve özgür olduklarını dile getiriyorlar ancak benim için durum tam tersi..
Mesaj tarihi:

seni şu an çok iyi anlıyorum bu süreci zor geçirmiştim hatta o kadar korkutucu şeyler yaşamıştım ki en sonunda "bir daha asla paranormal şeyler üzerine tek bir şey bile düşünmicem tamamen normal biri olucam " diyerek herşeyi boşvermiştim. tam bu kararı verdiğim gün evimize bir misafir gelmişti ailemin iş çevresinden bir müşterisi ve adam biyoenerji uzmanı v.s. birşeymiş .

O bendeki anormalliği farketti eğitimi altına aldı. bu esnada 16 yaşımdaydım ama o adamda bana bir sürü şey öğretmesine rağmen bu tartıştığımız konuda beni yanlış yönlendirmişti ve "onlara" karşı savaşımı körüklemişti ve bu savaş için çok fazla şey öğrenip çok fazla pratik yapmıştımda neyse hiç birşey boşuna değilmiş.

Şu an çok büyük bir ruhani devriminin eşiğindesin. Bedenin ve ruhun eş zamanlı olarak upgrade ediliyor. kafanın daha az karışması için sana bir kitap öneriyorum bunu ve sonraki ikinci kitabını da alabilirsin. Kitaplar seni çok rahatlatıcak çünkü zihnimiz korkuya meğilli ve böyle sıradışı deneyimleri genelde hep kötüye yoruyoruz.

Mesaj tarihi:
senelerdir ara ara uyku felci dediğimiz halk arasında karabasan olarak bilenen durumla karşılaşıyorum bilmezken korkuyordum ne bu ya diye öğrenince raadlamıştım ilk başladığı zamanı hatırlamıyorum bile şöyle de bi şey var bende 1 bakmışsın 3 ayda 1 oluyor 1 bakmışsın ayda 2 oluyor düzeni de yok

yalnız başlamasıyla sona ermesi arasında kalan zaman dilimi çok sıkıntılı abi umarım şimdiye kadar yaşamayan ilerde de hiç yaşamaz hayır yönetemiyorsun da hiçbir şekilde süreci sadece başa çıkmayı öğreniyorsun ve o bile rahatsız edici ama yine de sıkıntıyı bi nebze olsa da azaltıyor

değneklerin ne hissetiğini iyi bilirim.............bisürünokta
Mesaj tarihi:
rica ederim . dediğim gibi tekrar yaşadığında sadece kendini serbest bırak. zaten yatarken hiç birşeye acelen yok. bir çeşit masaj gibi düşün sadece kendini serbest bıraktığın ve seninle ilgilenenler senin hizmetinde olan ve seni çok seven varlıklar yanına gelmiş oluyor. onların sevgisini ve senin hayrın için çalıştıklarını hissedip o sevgi içinde rahatla . sonrasında kalktığında bombastik rahatlamış hissedersin.

Seni tek yoran şey korku ve paranoyalar. bu hayattaki herşey için geçerli korku ve stress deforme eden şey insanlığımızı. tam tersi güzel duygular ise evrimimizi olumlu yönde hızlandırıp iyileştiriyor bizi. bu konuyu buraya açtığın için ben teşekkür ederim .
Mesaj tarihi:
ahanda yettim okudum konuyu.

kendi tecrübelerime dayanarak söylüyorum, astral seyahate çıktığında bedeninin engelleri veya yorgunluk derecen o boyutta birşey ifade etmiyor.

kıpırdayamadım demişsin bunun sebebi, senin olduğun durumu farkında olmayışın olabilir. farkındalık her boyutta kontrol getiriyor. bulunduğun ortamı ve boyutu farkettiğin an bir çok hayalini gerçekleştirebilirsin. cisimlerin içinde hiç bir zaman bir tarafımı geçiremedim fakat gezdim dolaştım bir çok şey yaşadım.

enteresan bir şekilde hiç bir çaba göstermeden doğduğumdan beri rüyalarımı tamamen olmasada çoğu kısmını kontrol edebildim . taa orta okulda bunun normal olmadığını arkadaşlar ile konuşurken öğrendim.

konunun üstüne düşmüşsün çok güzel bişi bu insanların çoğu bu özelliği olduğundan bir haber.
  • Yeni Oluştur...