Nessaftw Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2013 Teşekkürler (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fixmen Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2013 Nessa'ya cok uzuldum, basin sagolsun. Minikler de hayirli olsun. Bence birak seninle uyusunlar, benimki kucukken pek gelmezdi ama sonralari gelmeye basladi. Ilk basta o girilti sesinden rahatsiz olmustum ama sonralari alistim. Kedi nerde huzur buluyorsa orada uyuyor. Ozledim valla simdi keratalari =/. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Haziran 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2013 Nessy (beyaz kedim) kusuyor önce yaş mama kalıntılarıyla sarımtırak kustu sabah 6-7 civarı akabinde de tuvalete gitti ve ishal olduğunu gördüm vıcık ve kahverengiydi kan vs yoktu. Öğleden sonraysa beyaz su gibi ama katımsı bir şekilde kusmuş. 1 saat önce de ufacık tükürük gibi kabarcıklı şekilde kustu. Dün ve sabah halsizlik falan yoktu evde her zaman ki gibi koşuşturuyorlardı. Yarına kadar düzelmezse veterinere götüreceğim. Şimdi yatağında dinlenip uyuyor, endişe etmeli miyim ? Kuru mama dışında vermemi tavsiye edebileceğiniz herhangi başka bir şey var mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Haziran 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2013 @fixmen teşekkürler iyi dileklerin için daha önce görmemiştim yazını. uyku sorununu hallettik gibi arada sırada sabahları yatağa geliyorlar artık onda da ayak kısmında duruyorlar en azından içimdeki sağa sola dönüp ezer miyiz korkusu gitti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Haziran 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2013 Kusmasi sık sık oluyor mu beyaz köpük gibi olması mide suyundan gelebilir. Bir de ne yediriyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Haziran 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2013 Hayır sık olmuyor bugün toplamda sabah 6-7den beri 3 kere kusmuş. Yemek olarak Royal Canin anne sütlü yaş mamadan 1 kaşık gerisi Royal Canin BabyCat 34. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Haziran 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2013 O sutlu seyi kes 2-3 gun ishal yapan o olabilir. Baktin ki yarin da kusuyor veterinere gotur direk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragefreakyo Mesaj tarihi: Haziran 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2013 Nessaftw said: o yöntem işe yarayamaz zira evin dizaynı gereği mutfak, balkon ve banyo harici kapı yok :p hacım s.çmışın sen :) 8 10 aylık olana kadar sadece gelip tatlı tatlı uyandırmalar olur, koynuna girer falan en fazla uyanıp kızamazsın bile. 1 yaşından sonra o ne zaman izin verirse o zaman uyursun. Kaldırmak istedigi zaman kalkmak zorunda kalırsın. İzin vermezse uyuyamazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 DareJedi said: O sutlu seyi kes 2-3 gun ishal yapan o olabilir. Baktin ki yarin da kusuyor veterinere gotur direk. Kestim birazcık yoğurt ve haşlanmış tavuk göğsü verdim bir süre sorun olmadı ama gece yine kustu. Sabah ne olur ne olmaz diye veterinere götüreceğim çünkü yediğini çıkarttığı için zayıf düşecek bu şekilde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 @Ragefreakyo Yapacak bir şey yok olmadı barikat kurarız :D Eskisi gibi değiller gerçi duruldular daha önce de belirttiğim gibi. Hele sağ salim büyüsünler gerisi mühim değil, bir yolunu buluruz elbet :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 Yogurt vs kes direk alacagi tek sivi su olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2013 Bugünü abartısız veterinerde geçirdik. Kusma engelleyici iğne yapıldı akabinde dinlendikten sonra yemek yedi. Birkaç saat bekledik ve çıkış yapacaktık ki tam o esnada kustu sonra alternatif tedaviye başlandı. Röntgen çekildi ve içeride top şeklinde ve devamında sarkıt gibi ip olan bir cisim görüldü. Ben her ne kadar çok dikkat etsem de ne ara nereden bulduysa bir şeyi yemiş sıpa haliyle yaşanan sorun bu yüzden. Serum tedavisi ve o maddeyi dışkı yoluyla attırıcı tedavilere başlandı. Birkaç gün getir götür yapacağım veterinere ve umarım bu şekilde dışarı atılacak. Yoksa ameliyat yoluyla alınacakmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sunwalker Mesaj tarihi: Haziran 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2013 Nessaftw said: Bugünü abartısız veterinerde geçirdik. Kusma engelleyici iğne yapıldı akabinde dinlendikten sonra yemek yedi. Birkaç saat bekledik ve çıkış yapacaktık ki tam o esnada kustu sonra alternatif tedaviye başlandı. Röntgen çekildi ve içeride top şeklinde ve devamında sarkıt gibi ip olan bir cisim görüldü. Ben her ne kadar çok dikkat etsem de ne ara nereden bulduysa bir şeyi yemiş sıpa haliyle yaşanan sorun bu yüzden. Serum tedavisi ve o maddeyi dışkı yoluyla attırıcı tedavilere başlandı. Birkaç gün getir götür yapacağım veterinere ve umarım bu şekilde dışarı atılacak. Yoksa ameliyat yoluyla alınacakmış. hehee, kızamıyor bile insan :D geçmiş olsun, acil şifalar ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Haziran 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2013 Teşekkürler her gün veterinerde 2-3 saat geçiriyoruz artık. Yediği şey tuvalet kumlarının kristal olanlarından birkaç parçaymış. Toksik madde olduğu için mideyi berbat bir hale getiriyor ve yapışma özelliği sayesinde de kusması mümkün olmuyormuş. Bunun çözülüp atılmasına yönelik ilaçlar ve serumlar alıyor günlerdir ve her gün röntgen çekip nereye ilerlediğini gözlemliyoruz. Dün tamımına yakınının mideyi terk edip kalın ve ince bağırsak aralığında sıralandığını gözlemledik. Bugün ya da yarın bu illetten tamamen kurtuluyoruz. Kristal kumları bırakıp topaklanan kumlardan kullanmaya başladık. Böylesi zararlı bir şeyin paketlerin üzerinde hiçbir uyarı olmaksızın satılmasını aklım almıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Haziran 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2013 çok şaşırdım! ben hep kristal kum kullanıyorum. belki bebek kedi olduğu için yaptı böyle bir şey. benimkilerin yeme girişimi olmadı hiç kumu =) neler çekmiş tatlı kedicik. yaşadıkları olumsuz deneyimleri unutmuyor, şokunu kolay kolay atlatamıyorlar. bundan sonra her şeyden korkabilir, o nedenle korkmamasına çalışmak konusunda özel dikkat göstermek gerekiyor. çok geçmiş olsun! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Haziran 8, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2013 Teşekkürler. Yavru olmalarının çok etkisi var ama Lily (Tekir) sadece bir defa ağzına bu kristal kumlardan değdirdi ve akabinde burnunu uzak tutması gerektiğini hemen kavradı. Nessy ise sürekli burnu yerlerde meraklı meraklı dolandığı için çok defa burnuna yapıştırdı bu kristallerden. Zaten bu kristallerin mideye gitme hikayesi burunlarına yapışmayla başlıyor yoksa salak salak ağızlarına alıp yemiyorlar kesinlike :) Burunlarına yapışan parçayı uzak tutayım diye dillerini kullanmasıyla bu parçalar mideye gidiyor. Zira ıslak yüzeye değer değmez feci şekilde yapışma özelliğine sahipler ve feci şekilde toksik bir madde. Ufak bir pet şişenin içine 2-3 tane atarsanız anlarsınız ne dediğimi. Büyük bir kedi bile yutsa bu parçalardan aynı hastalığı yaşama şansları varmış. Yavru olmaları sadece süreci uzatıp ağırlaştırıyor. Ayrıca kristaller bizim için de zararlıymış. Dip kısımlarında yer alan o ufak toz parçaları oluyor onlar kanserojen. Başta kedilerin ve sonrasında bizim solunum yollarımızda da uzun vadede hastalıklara sebep olabilirmiş. (gözle zor gözüken parçaların solunum yoluyla ciğere gidip yapışması ve birikmesiyle) İşin özeti kristal kum daha uzun süre gidiyor ve kokuyu daha iyi hapsediyor ona laf yok lakin gerek sağlık gerekse risk yönünden son derece berbat bir seçim. Bundan sonra asla kullanmayacağım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2013 Migroslarda rahat bulursun. Mirmir kedi kumu, kristal olmayanindan al. En uzun sure gideni. Koku derdi yok, temizlemesi cok rahat. Biraz daha pahali diger kumlara gore ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 Büyümüş müyüz :) http://i.imgur.com/BVhu3EL.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 Tiplere gel :) İki kedi bakmak çok başarılı bir olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Haziran 29, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2013 Teşekkürler. Dün gece mis gibi banyo yaptırdım ikisine de. Lilly sudan nefret ediyor fakat Nessy bayılıyor su ile oynamaya ve banyo yapmaya. Epey garipsedim bu durumu. Karakteriyle mi alakalı yoksa cinsleriyle mi alakalı bilemiyorum. Nessy bembeyaz tüyleriyle pırıl pırıl parlıyor ve yumuşacık oldu. Az daha uzun tüyleri olsa kesip kesip yastık yapacağım o derece :D Ayrıca, ıslak kedi kadar çirkin bir yaratık yok. Güzeller güzeli hayvanlar su değer değmez mutasyona uğruyor resmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nordlydian Mesaj tarihi: Haziran 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2013 çok ayrı bir dünyadasınız yemin ediyorum. canım sıkıldıkça pati pet konularını okuyorum huzur buluyorum.. bu arada ufaklıklar acaip şirin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Haziran 30, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2013 Baya renkli bir dünya :D Teşekkürler Nessy ve Lilly hakkındaki güzel sözlerin için (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 senin tekirin son durumu nasıl. ben çıldırıcam ya. kağıt falan yiyor bu. kulak burun ısırıyor sevgi gösterisi için uyuyamıyorum. öteki şişko kedim bile bıktı lan devamlı üstüne atlıyor oyun oyun. hani ben bağırıyorum vur ulan şuna tokatı diye ama vurmuyor efendi. yamakasi gibi duvardan sekmeli falan zıplıyor. öteki kedi yemek yerken onu itip o yiyo ya da mama kabını ittiriyor troll. ne kadar pislik troll varsa bu kedinin içine kaçmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zipzip Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 e yavru kediden ne bekliyosun? :D ben üstünü örtüyorum tişörtle uyusun artık diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 bizim kedinin yavrularına baktım 2-3 aylık olanlara kadar böyle içine cink açmış kedi görmedim. yeğenim de sokakta tekir aldı. iki tane dişi kedi bakıyor evde. bizimkine cin kaçmış diyor yani. yavru kediden fazlası var bunda şizofren bu sdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar