Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Suyun vücutta izlediği yol?

Litminov

Öne çıkan mesajlar

Litminov said:

Neye dayanarak söylüyorsun yahu suyun dolaşımı olmadığını? Birtek kan dolaşımı mı var bu kaynaklar yalan söylüyor yani beyinde su dolaşımı diye birşey de yok? Suyun vücutta izlediği yolu ve suyun içerisindeki kalsiyum, magnezyum, sodyum gibi minerallerin nasıl emildiğini soruyorum. Herşeyi geyiğe almanın bir manası yok.

aynen bağırsakta emiliyor, hani beynine su falan gitmiyor, öyle bir sistem olsa sanayide insan yaparlardı.
Sosyal ağlarda paylaş

Litminov said:

Beyin ve sinir cerrahisi Prof. Dr. ömer faruk'un makalelerinde beyinde su dolaşımının olduğunu azlığında ve çokluğunda meydana gelebilecek olayları yazıyor.

bir o mu biliyormuş?

neden genel bir bilgi yok bu konuyla ilgili ve direk tek bir adamdan örnek verme ihtiyacı duydun o zaman?

bu proflara bakarsak disney dizilerinin her yerinde gizli gizli sex yazıyor. buyur;

Sosyal ağlarda paylaş

Lectre said:

Litminov said:

Beyin ve sinir cerrahisi Prof. Dr. ömer faruk'un makalelerinde beyinde su dolaşımının olduğunu azlığında ve çokluğunda meydana gelebilecek olayları yazıyor.

bir o mu biliyormuş?

neden genel bir bilgi yok bu konuyla ilgili ve direk tek bir adamdan örnek verme ihtiyacı duydun o zaman?

bu proflara bakarsak disney dizilerinin her yerinde gizli gizli sex yazıyor. buyur;

Araştırırken kendi bölümüyle alakalı bir makalesine denk geldim ve orada suyla alakalı birkaç paragraf yazmış onu okudum söyledim. Bulduğum kaynaktan yola çıktım kısacası. Eğer aksini iddia ediyorsan bir kaynak, makale ya da doğrusunun ne olduğunu yazarak doğruluğunu kanıtla. Ha ben daha iyi biliyorum diyorsan diyeceğim birşey yok zaten. Ayrıca konumuzla ilgisi yok ama kim bu sex yazısı olduğunu kanıtlayan proflar? Proflar böyle böyle diyor demişsin ama ben verdiğin videoda proflarla alakalı birşey göremedim. Haberde subliminal mesaj olduğunu öne sürmüş ve uzmanlardan yanıt bekliyoruz demiş ben ortada profesör doktor falan göremedim.
Sosyal ağlarda paylaş

İlkokulda neyi öğretiyorlar? Medyatik profesörden kastın ne? Kim medyatik profesör? O öyle değildir şöyledir dediğin şey hakkında ne kadar bilgilisin de böyle konuşabiliyorsun? Bu kesin kanıya nereden varabiliyorsun? Bildiğin birşey varsa bize de anlat da bilgilenelim.
Sosyal ağlarda paylaş

beyindeki su Beyin Omurilik sıvısıdır (BOS). beyinde hemisferlerin arasında bulunan boşluklar vardır (ventriküller) bu ventriküllerin koroid plexus denilen damarlardan zengin bölgeleri bulunur burdan beyin ve omurilikteki boşlukları dolduran BOS salgılanır. bunun kabaca izlediği yok lateral ventriküller(1 ve 2. ventrikül) 3. ventrikül ve 4. ventrikül (ventriküle beynin boş yerini dolduran sıvı kısımlar diyelim) buradan da 2 kanal ile subaraknoid aralık denilen beynin zarları arasına ve omurilik zarları arasına geçer BOS. ayrıca omuriliğin içindeki boşluğu döşeyen ependim hücleri de BOS salgılar. BOS kabaca kafa kemiğimiz ve omurgamız içinde dolandıktan sonra beynin en tepesinde venöz sinüsteki (toplar damar boşluğu) özel yapılar (subaraknoid granülasyonlr)tarafından emilir geri kana karışır.

vücutta bütün su dolaşımı oyle kolay özetlenemez ne merak ediyorsan sor, yardımcı olabildiğim kadar anlatırım.
Sosyal ağlarda paylaş

mardox said:

beyindeki su Beyin Omurilik sıvısıdır (BOS). beyinde hemisferlerin arasında bulunan boşluklar vardır (ventriküller) bu ventriküllerin koroid plexus denilen damarlardan zengin bölgeleri bulunur burdan beyin ve omurilikteki boşlukları dolduran BOS salgılanır. bunun kabaca izlediği yok lateral ventriküller(1 ve 2. ventrikül) 3. ventrikül ve 4. ventrikül (ventriküle beynin boş yerini dolduran sıvı kısımlar diyelim) buradan da 2 kanal ile subaraknoid aralık denilen beynin zarları arasına ve omurilik zarları arasına geçer BOS. ayrıca omuriliğin içindeki boşluğu döşeyen ependim hücleri de BOS salgılar. BOS kabaca kafa kemiğimiz ve omurgamız içinde dolandıktan sonra beynin en tepesinde venöz sinüsteki (toplar damar boşluğu) özel yapılar (subaraknoid granülasyonlr)tarafından emilir geri kana karışır.

vücutta bütün su dolaşımı oyle kolay özetlenemez ne merak ediyorsan sor, yardımcı olabildiğim kadar anlatırım.

böyle anlatında evrime dha çok inanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Litminov said:

Allah razı olsun ya merak ettiğim şey suyu içtikten sonra sırasıyla nerelerden geçiyor ve içindeki mineralleri nasıl ve hangi enzimlerle emiliyor.

enzim yok diffüzyonla veya kolaylaştırılmış diffüzyon denilen diffüzyon+hızlandıran proteinlerle sindirim sisteminden emiliyor. su ve mineraller değerliliklerine göre değişmekle beraber (mesela +2'ler çoğunlukla on iki parmak bağırsağından) bütün sindirim kanalından emilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...