liberal Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 ahmedinejad said: şu üslupla onu da hak ediyorsunuz. siz de bi bitseniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 bitirmeye çalıştılar yıllarca merak etme. bitmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 "Tatar Ramazan" said: Cuce ve Flame nikli Kurt arkadaslarin, Turk ve Turkluk diye bisey yok kalmamis erimis bitmis ama Kurtluk soyle irk boyle millet diye inatla yirtinmalari cidden manidar. Kart kurttan gelinen noktaya bak, 20 seneye ulkenin adini Kurdiye yapalim derlerse sasmam bu ureme oranlariyla da. edit: derdim irkcilik falan degil, sadece durum tespitidir. Nerenle okuyon yazıyı bilemedim ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 hadi ya basklar falan varmış ispanya'da. Ya cüce boş yazıyorsun yemin ederim. Anayasa bask var mı? yok, herhalde İspanya'da yerel yönetim Türkiye'den daha güçlü. Yerel yönetim güçlensin, özerklik artsın benim bunlarla alakam yok, destekliyorum. Sadece bunlarla Türk tanımının bir alakası yok diyorum. Türk tanımını kaldırmadan da bunlar olabilir Ben kürtler kendilerini ifade edecek diye kendi kimliğimden vazgeçmek istemiyorum. Anayasa'da Türk ifadesini koruyarak da farklı etnik topluluklar ülkede yaşayabilir örnek Fransa, örnek Almanya. Bu ülkelerde kendini çoğul kimlikten farklı tanımlayanlar Türkiye'den az değil. Buraya daha yazmayacağım, meramımı anlattım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 eldar burada bahsedilen ispanya halkları kimler? daha nasıl bahsetsin adamlar? said: İspanyol Milleti, adalet, özgürlük ve güvenlik oluşturmak ve her üyesinin refahını desteklemek için, egemenliğini kullanarak, şunları yapmak için iradesini ilan eder: Adil bir sosyal ve ekonomik düzen uyarınca, Anayasa ve kanunlar kapsamında, bir arada demokratik yaşama güvencesi vermek; Halk iradesinin bir ifadesi olarak hukukun üstünlüğünü teminat altına alan Hukuk Devletini güçlendirmek; Tüm İspanyolları ve İspanya halklarını, bunların kültür ve geleneklerini, insan haklarını, dillerini ve kurumları korumak; Herkesin hakettiği kaliteli bir yaşamı sağlamak için kültürel ve ekonomik gelişmeyi teşvik etmek; Demokratik ve ileri bir toplum oluşturmak; ve dünyanın bütün halklarıyla barışçı ilişkiler ve etkili işbirliğini güçlendirmek için İşbirliği yapmak. Bu sebeple, aşağıdaki metni Parlamento (Cortes Generales) kabul etmiş ve İspanya halkı onaylamıştır şuradaki tanım gayet güzel aslında "tüm türkleri ve türkiye halklarını, bunların kültür ve geleneklerini, insan haklarını, dillerini ve kurumlarını korumak." şunu alıp koysalar biter gider. isteyen ben türküm arkadaş der, isteyen ben türkiye halkıyım der, kültürünü dilini korur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 ahmedinejad said: eldar said: O zaman üniter devlet Almanya örneğini düşün. Orada German diyor Anayasa'da. Fransa'da french, İspanya'da Spaniard. https://yenianayasa.tbmm.gov.tr/docs/Fransa-TR(4.10.1958).pdf burada fransız anayasası var. fransız halkı veya vatandaşı ifadesi var hep. tüm fransız vatandaşları fransız'dır gibi bir madde var mı ben mi göremiyorum? E öyle çevirebilirler kendilerine göre, ben orjinalini okuyorum mesela 24. maddede demişler ki "Fransa dışında yerleşmiş Fransız vatandaşları Millet Meclisinde ve Senatoda temsil edilirler." Bakıyorum orjinaline " Les Français établis hors de France sont représentés à l’Assemblée nationale et au Sénat." Burada fransız vatandaşları demiyor, fransızlar diyor. Ama ikisi aynı şey, çünkü Fransız derken Fransa vatandaşını kastediyor herhalde frenk kökenli mi diye bakmıyor. O tanımı değiştirirsin çok istiyorsan ama yine Türk dersin, T.C. vatandaşına. Türkiye'de yaşayan halka da türk halkı dersin. Bunun ırkla, etnik kökenle alakası yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 ispanyol anayasasını diyorum ben de. fransız mevzusunda çeviride hatalar olabilir, ona iyi bakmak lazım. adamlar özerk bölgelerin bayraklarını ve dillerini bile anlatmışlar anayasada. said: 1. Devletin resmi dili kastilyancadır. Tüm İspanyolların bu dili bilme ödevi ve kullanma hakkı vardır. 2. Diğer İspanyol dilleri de, kendi Yasalarına göre, ilgili Özerk Topluluklarda resmi dildir. 3. İspanya’nın farklı dillerden oluşan zenginliği özel saygı ve koruma gösterilmesi gereken bir kültürel mirastır. Madde 4. (İspanya Bayrağı ve Özerk Toplulukların Bayrakları.) 1. İspanya’nın bayrağı üç yatay şeritten oluşur: sarı şeridin her kırmızı şeridin iki katı olduğu kırmızı, sarı ve kırmızı. 2. Yasalar Özerk Toplulukların bayrak ve sancaklarını tanıyabilir. Bu bayraklar kendi kamu binalarında ve resmi törenlerinde İspanya bayrağı ile birlikte kullanılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Nigger_of_the_sand said: Hayır ikisi farklı şey, İngilizler tutup da "İngiltere vatandaşı olan herkes İngilizdir" demiyor, İngilizi de diğer vatandaşlarla beraber British diye bir sınıfa koyuyorlar. Senin dediğin Türkiye vatandaşlarının tamamı ülkedeki etnik unsurlardan biri olarak değil atıyorum Tritish diye sınıflandırılsaydı haklı bir örnekleme olurdu. ingiltere bu konuda bize örnel olamaz zira adamların devletinin resmi adı büyük britanyanın birleşik krallığı. haliyle devletin vatandaşlarına british citizen deniyor. ingiltere vatandaşı diye bir ayrım yok zira adamlar birleşik bir krallık ve 4 milletten teşekkül olduklarını kabul ediyor en başta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Fransa dedin fransa örneği verdim. Fransa üniter devlet İspanya değil. Benim iddiam türk ifadesi anayasadan çıkmadan da farklı etnik gruplar özgürce kimliğini yaşayabilir. Yoksa tanım değişemez demiyorum, Türk dersin Türk halkı dersin. Bunları çıkarmadan da Kürtler veya x grup kendi kimliğini yaşayabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 haydaa ben anayaslarında bask varmı demişim? ispanya halkları yazıyo demişim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 türk ifadesinin anayasadan çıkmasına bence de gerek yok. tek tanım olarak kalması sıkıntı sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 @cüce oraya bir şeyler c/p lemişsin ama kusura bakma, fikrini bile anlamadım. Ben de sana buraya 2 sayfa fransızca metin kopyalıyım bakalım ne anlayacaksın. İspanya Anayasası'nın bizimkinden daha özgürlükçü ve daha özerk olmama ihtimali var mı? Bir kere yarı-federal bir ülke adamlar. Ben diyorum ki bakın adamlar bu kadar özerklik koymuşlar, baskların kendi yönetimi var. Yine de İspanyol'dan başka bir şey geçmiyor. Halklar diye İspanya'daki değişik "etnik" grupları ima etmişler. Yani Türk desek, Türk halkı desek de özerklik bile olur. Bu tanımları kaldırmak bambaşka bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Kendi teklifimi sunuyorum ispanyol anayasasını temel alarak, özerkliğe hiç bulaşmadan. said: "Türk milleti (kürtlerin buna itiraz edeceklerini sanmam, türk ve türk milleti arasındaki fark bariz), adalet, özgürlük ve güvenlik oluşturmak ve her üyesinin refahını desteklemek için, egemenliğini kullanarak, şunları yapmak için iradesini ilan eder: adil bir sosyal ve ekonomik düzen uyarınca, anayasa ve kanunlar kapsamında, bir arada demokratik yaşama güvencesi vermek; halk iradesinin bir ifadesi olarak hukukun üstünlüğünü teminat altına alan hukuk devletini güçlendirmek; tüm türkleri ve türkiye halklarını, bunların kültür ve geleneklerini, insan haklarını, dillerini ve kurumları korumak; herkesin hakettiği kaliteli bir yaşamı sağlamak için kültürel ve ekonomik gelişmeyi teşvik etmek; demokratik ve ileri bir toplum oluşturmak; ve dünyanın bütün halklarıyla barışçı ilişkiler ve etkili işbirliğini güçlendirmek için işbirliği yapmak. bu sebeple, aşağıdaki metni Türkiye Büyük Millet Meclisi kabul etmiş ve Türk milleti onaylamıştır" dil mevzusunu da 1. Devletin resmi dili Türkçedir. tüm türklerin ve türkiye halklarının bu dili bilme ödevi ve kullanma hakkı vardır. 2. Türkçe dışındaki dillerin yoğun olarak kullandığı belli bölgelerde, o bölgenin belediye meclisi kararıyla bu diller ikinci resmi dil olarak kabul edilebilir. 3. Türkiye’nın farklı dillerden oluşan zenginliği özel saygı ve koruma gösterilmesi gereken bir kültürel mirastır. " mis gibi oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bucurukunannesi Mesaj tarihi: Nisan 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2013 Kendisini Türk hisseden herkes Türk'tür. Facebook arkadaşım Yorgo Angelopoulos örnektir, enaz bir Türk kadar hatta ondan daha fazla Atatürkçüdür, bu vatan topraklarının kıymetini bilmektedir. Amerika'da 72 etnik kökenli insan yaşar, 50 milyon İrlandalı vardır (İrlanda'nın nüfusundan fazla) bir o kadar Alman vardır, italyan, Polonyalı, İngiliz, Fransız,Meksikalı, İspanyol, Rum, Ermeni, Çinli...ama sorun hepsi AMERİKALIYIZ der. Hiçbiri özerklik, ayrı bayrak şu bu istemez. Kovboy filmi sevenler bilir JOHN WAYNE vardı, efsane kovboy, google görsellerde tıklayın bu adam Amerikan vatanseverliğinin ete kemiğe bürünmüş halidir. John Wayne USA flag yazın düzinelerce resmini görürsünüz, hatta çay fincanları vardır hediyelik eşya olarak! Ama bu JOHN WAYNE İRLANDALIDIR. Frank Sinatra deseniz İtalyan göçmeniydi hatta çocukken ona 'dago' diyerek aşağılarlarmış diğerleri. İtalyanım demez Amerikalıyım der. Amerikalı olmakla gurur duyar, tabutuna da İtalyan değil Amerikan bayrağı sarılmıştır. Ekmeğini yiyip, suyunu içtiği yerlere ihanet etmemişlerdir. Kürtler ise ekmeğini yer, suyunu içer, sonra da o kaba pisler. Ekmeğini yediğin, suyunu içtiğin kaba pislemeyeceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Nisan 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2013 adamlar niye özerklik istesin zaten duruo ülkeleri bayramlarında gidiolar memlekete Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bucurukunannesi Mesaj tarihi: Nisan 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2013 Adam Yüzyıl önce evini, eşyasını satmış, savmış, gemiye binip okyanusu aşıp başka ülkeye yerleşmiş, anavatanında evi barkı mı kalmış ki, bayramda gidiyormuş:))sağol güldüm Allah da seni güldürsün:))onların evleri artık Amerika, bayramları da cadı bayramı, 14 temmuz bayramı Amerikan bayramlarını kutluyorlar:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Nisan 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2013 Myshkin said: türklük nedir diye bir soru olmaz. türklük, türklüktür. anayasadaki türk'ünanlamı nedir şeklindebir soru olabilir olursa. evet,sorunun soruluş şekli konusunda myshkin ile aynı fikirdeyim. modlar el atıp düzeltebilirse daha şık olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar