Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

boş çerçeveye 125 bin Dolar

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

@fin.
anlamayacak bir şey tabi ki yok ancak kabullenemiyorum. Bu kadar insanın aç gezdiği,işsiz gezdiği,geçinemediği bir dünyada(Türkiye'de demiyorum)sanat adına insanlarla dalga geçer gibi birilerinin bu paraları bu kadar kolay harcamalarını kabullenemiyorum. Sorun bendedir muhtemelen...
Ancak kendi adıma aşağıdaki gibi düşünüyorum:

bunun adı sanat olmamalı...bu 1.
buna bu kadar para verenden verdiği para kadar vergi alınmalı...bu 2.
o da yetmez, adama ekstra vergi konmalı...bu 3.
Sosyal ağlarda paylaş

bedri baykamın "boş çerçeve" ile duruma, "an"a yaklaşımı güzel de 125 bin dolar da verilmez hatta bu tarz işlere para verilir mi ki? sergileme konusnda sponsor fln olunulur en fazla hani satılaiblir bir "ürün" değil bu

ha sergileme için telif ödemesi de olabilir bak, zaten duvara asıp bırakmalık bir eser değil, ortada öylece dururken insanı düşündüren bir çalışma

daha önce aynalı bir sergisi vardı bu adamın o da hoşuma gitmişti
Sosyal ağlarda paylaş

eheheh

yok ya, olaya eleştirel yaklaşanlara kavramsal hmpf'lamıştım ben lol

hiçlik ve zaman sorgusu
hisli konular bunlar

BabacumMostors said:

coco said:

sanat için sanat!

hmpf.

yok ya bu toplum için sanat sırf bakıp "bu ne amk?" diye düşünürlken bile bir yerlere varılabilir
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

Xenocide said:

şu olay hakkaten saçma da, insanların "AFRÖKÖDA ÇOCOKLAR AÇLOKTON ÖLÖYÖ" savunmasını yapmak bundan bile saçma kalıyor malesef.

afrika?
çocuklar?
açlıktan ölüyor?
savunma?

peki...

Sanata ya da herhangi bir lükse harcanmayan para Afrika'daki açları doyurmaya gitmiyor ne yazık ki. Zaten bu tarz sanat eserlerine böyle paraları veren insanların büyük çoğunluğu korkunç hayır işi yapıyorlar, genellikle iyi kalpli oldukları için değil, hem iyilik yapayım hem de vergiden birazcık yırtarım diye düşündükleri için.

Ama millet Duchamp'ı taklit ediyor diyip, boş çerçeve satmak da harikaymış gerçekten, orasını çok ayrı bir kulvarda değerlendirebiliriz.
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:

Sanata ya da herhangi bir lükse harcanmayan para Afrika'daki açları doyurmaya gitmiyor ne yazık ki. Zaten bu tarz sanat eserlerine böyle paraları veren insanların büyük çoğunluğu korkunç hayır işi yapıyorlar, genellikle iyi kalpli oldukları için değil, hem iyilik yapayım hem de vergiden birazcık yırtarım diye düşündükleri için.

Ama millet Duchamp'ı taklit ediyor diyip, boş çerçeve satmak da harikaymış gerçekten, orasını çok ayrı bir kulvarda değerlendirebiliriz.

canım aynı şeyi söylüyorum seninle.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...