Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çalışmanın da bir adabı olmalı

sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

baştan tavrını koyman lazım.
siktir git deil de şu şekil olay:
asla yapmam demicen, yaparım ama.... gibisinden konuşucan.

Müşterilerde böle mesela,
"şunu şunu da isterük ( imkansız veya çok zor bişi mesela)"
"tabii yaparız ama ayrı faturalandırırız"
"kem küm ık mık"

işin en başından tavrını koydun mu sıkıntı olmaz ılerdede ısten gecmıs artık
Sosyal ağlarda paylaş

valla bizim ofisdede kerizleri öle çalıstırtıolar cocuklar sabahlıyıp duruo :P

bana 10 kere falan mesaie kal die ısrar ettiler bıdı bıdı ettiler direndim yok g.tüm agrıo, yok basım oynuyo, dedem hastenede, teyzemin ameliyatı var falan onlarda bilio tabi ama tutamıolar bu aslan parçasını
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

çok yanlıs..
baştan yapmam dicen, ki patron ona göre kafasında kursun

bana sormuslardı görüşmede mesaiye kalman gerekebilir senin için sorun olrmu, olr amg dedim gelip burda 9 saat calısıcam sonra 4-5 saat mesayi yapıcam eve gidip yatıp sonra tekrar gelip calıscam, gel derseniz gelirim ama benden bu sekilde verim alamazsınız dedim
Sosyal ağlarda paylaş

İlk adımda tabiki o sekilde sert konusmak dogru değil ama zorlama varsa cekinmemek gerek.

Gecenlerde benimde basıma geldi mesela fazladan 30 dk durmusum sorun vardı vs. onu halletim, tam gidiyorum genel müdür guvenligi yolladı gitmesin diye. Hic oralı olmadım kusura bakma isim var zaten geç kaldım bye bye dedim gittim.

İnsanları sizi somurmeye alıstırırsanız durumunuz her zaman daha kotuye gider. Calısmanın sonu yok o sınırı siz koyacaksınız.
Sosyal ağlarda paylaş

Memphis7 said:

Suark said:

çok yanlıs..
baştan yapmam dicen, ki patron ona göre kafasında kursun

bana sormuslardı görüşmede mesaiye kalman gerekebilir senin için sorun olrmu, olr amg dedim gelip burda 9 saat calısıcam sonra 4-5 saat mesayi yapıcam eve gidip yatıp sonra tekrar gelip calıscam, gel derseniz gelirim ama benden bu sekilde verim alamazsınız dedim

yok aga yani yaparım calısırm ama mesaı fln verırsenız dersen de aynı kapıya cıkıo
vermıolar cunku
Sosyal ağlarda paylaş

pascalnouman said:

cok sert cikmamak lazim sonucta izin mevzu var ama tavrı da net belirtmelisiniz atar yapın haklıysanız tırsmayın onu diyorum

İzin konusunda işverenlerin eli kolu bağlı. Adamın istediği zamanda izin vermesen ne olacakki gidecek tanıdık vs. yapıstıracak 2 haftalık raporu gidecek istedigi yere.
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:

"Yapmam" demekle, "yaparım ama verimli olmam" demek arasında fark var. "Yapmam" çok kesin ve final bir söz, işe alacağı insanın ağzından böyle bir şey çıkmasını istemez kimse.

Bu konuda benim klasik cevabım genelde isvereninde yuzunu güldürür. İşletmenin karı için belirli dönemlere fedakarlık yapılmalıdır. Takım arkadaşlarım gibi bende katkıda bulunurum. "Fakat bunu kesinlikle rutin hale getirmem" uzun lafın kısası evet kardesim ben calıskanım yeri geldiğinde calısırım extra olsa dahi fakat somurme mantıgına gecersen dur derim.
Sosyal ağlarda paylaş

Flexible working hours diye silkiyolar işte milleti.

Ben 1-2 kere gece saat 1'e kadar falan kaldım. Ertesi gün işe gelip eve yollandığımı ya da sen bugün dinlen bir şey yapma dendiğini biliyorum. Sonuçta işverenin de o dengeyi kurabiliyor olması çok önemli.
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

Mesai'ye gelmem istendiği bir gün, bir yakınımı doktora götüreceğimi söylediğimde "sana araba vurmadıkça geleceksin" denmişti. Öyle kolay değil patrona "ben gelmem hacı" demek. Hele o işten ayrılma lüksünüz yoksa o sıra

işte sizin kafada adamlar oldugu için bu patronlar böle
git at kendini arabanın önüne araba vurdu ben gelmiom de

bide öle kötü bi dodge yokmus
"bir yakınımı doktara götürecegim"
direk adamlardan girceksin
"gözleri görmeyen teyzeme kan vermem lazım" gibi..
Sosyal ağlarda paylaş

Tamamiyle olay aslında yerinin doldurulup doldurulmayacağıyla ilgili. Sen çıktığında şirket yerine yeni bir adamı çok rahat koyuyorsa dümenler patronda oluyor. O yüzden çalışılan alan neyse finans, muhasebe, pazarlama falan en iyisi olmak lazım ki dümenler çalışanda olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...