Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni oyuncu için bilgiler

Lectre

Öne çıkan mesajlar

loop said:

Peki bir adım ileri gidelim, blueprint i bulup üretime geçerken , bu BP bizim hangarımızda falan mı duruyor ?
Yani null sec e götürmek istesem, yağmalatma riski vardır değil mi ?

ilk olarak; eger kar amaci ile yapmak istiyorsa yol yakinken vazgec. Ta ki üretim, eritim skillerinin hepsi lvl5 ve marketi yalayip yutmadikca. yoksa para kaybetmen kacinilmazdir!

eger sadece meraktan ögrenmek veya yapmak istiyorsan soyle anlatayim.

Yukarida anlatilan bilgiler isiginda, ME si ve PE si saglam BPO bulunur veya laboratuarlarda calistirilir. üretim icin gerekli malzemeler bulunur.

üretmek icin 3 secenek var;

1-istasyonda uretim: BPO ve malzemeler istasyondaki hangarinda bulunur ve üretim emri hangardan verilir. istasyon el degistirse bile malzemelerine birsey olmaz. En guvenli yoldur.

2-istasyon sistemde POS üretimi: üretim yapmak istedigin istasyonda üretim slotu bulunmadigi zaman ayni sisteme POS atarak yapilir. POS a üretim icin gerekli moduller konulur.
BPO istasyonda corp hangarinda bulunur, üretim malzemeleri ise POS'da üretim modulunun icine konulur. Istasyondan POSa üretim emri verilir. BPO guvendedir ama malzemelerin POS patlarsa kaybolur!

3-Tamamen POS da üretim: BPO ve malzemeler POSda gerekli modul icine konulur ve buradan üretim emri verilir. POS patlarsa hersey kaybolur!

yukaridaki senaryolar, gerekli skillere ve standinglere sahip olman halinde gecerlidir.

ayriyetten bir not: 0.0 da üretim icin malzeme tasimak istiyorsan baskasindan yardim iste (jumpfreighteri olan biri mesela) yoksa atlayip Industrial gemiye kendim tasiyacagim dersen yem olmaktan ileri gidemessin!

saygilar&sevgiler
capt.logar

edit: dert3 benden once davranmis, ama neyse :D
Sosyal ağlarda paylaş

Trade Botlar yüzünden sıkıntılı oluyor Jita markette satışa çıkmak. Direk Bulk Trade ile toptan satmak daha karlı oluyor.

Ben 150m Para kaybetmiştim Jita satışı yüzünden. Adamlar ben 300k adet füze koyduğumda önüme 500k adet 0.01 ISK daha düşük füze satışa koyuyordu. Fiyat dip yaptı ben de zarar ettim üretim maliyetleri yüzünden.

İşlerimi yoluna koyunca bunlarla ilgili resimli güzel guide lar hazırlayacam ama şu ara diken üzerindeyim resmen. Ne oyuna bakabiliyorum ne kendime doğru dürüst zaman ayırabiliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

"Captain Logar" said:

ilk olarak; eger kar amaci ile yapmak istiyorsa yol yakinken vazgec.

saygilar&sevgiler
capt.logar

edit: dert3 benden once davranmis, ama neyse :D

İlgi için teşekkürler. Maalesef bu toplama/üretim işlerinin kar amaçlı yapılamayacağını hemen öğrendim oyunun başında ve bu hiç hoşuma gitmedi. Eve e başlarken ki amacım, daha sakin, ekonomik kariyer yapabilirim diye düşünmüştüm. Neyse, ama şu anki amacım para değil.. Kendimce bir hedef.. O yüzden bilgi için teşekkürler..

Asıl merak ettiğim, BPO 'u üretim yapılacak yere taşıma olayıydı ama bunun riskli olduğunu öğrenmiş oldum. Öte yandan, zaten alliance savaşı olduğu sürece, herhangi bir malzemeyi götürüp getirmek çok büyük sorun..
Sosyal ağlarda paylaş

genelde JF ler tek seferde 100k m3 altındaki taşıma işleri için contract almıyorlar. Topluca taşıma olayı olunca da yakıt + taşıma contract açılış (setup) ücretini alıyorlar. Bu da büyük çaplı malzemeler olunca karlı hale getiriyor diğer türlü 10k m3 e kadar carrier ile 30k m3 e kadar rorqual ile taşıma gidiş geliş jump başına ortalama 12m a falan geliyor yakıt parası.
Sosyal ağlarda paylaş

alliance jf servisleri var bizim gayet iyi. 30m3 contract taşıttığım da oldu, full jf taşıttığımda. fiyat dediğim gibi mesafeye göre 150/300/400 isk/m3 ve minimum contract 5m den başlıyor. max kargo 330k m3. colleteral da koyabiliyorsun ekstra ücret karşılığında. sadece 1 kere oldu teslimatın 1 günden fazla sürdüğü de.
Sosyal ağlarda paylaş

Oynayabilecegin en hardcore oyundur, ayni zamanda en casual :)
ne yapmak istedigine, nasil yaptigina bagli :D

en hardcore; Aktif bir 0.0 Alliancesinde FleetCommander'sindir, basini kasiyacak zaman bulamassin, her saat her dakika online olmasin 100lerce cesit adamla ugrasip organize etmek zorundasindir vs...

en casual; 1-2 empire pos'u atmissindir, BPO larini calistirip satmaktasindir. 3-5 gunde bir girip hersey olunda mi diye ugramak yeterlidir vs...
Sosyal ağlarda paylaş

Highsecde az skille (en azindan PE5) hala uretim ile kar yapilabilecek firsatlar mevcut. Yapacagin kar rakiplerine, fiyat hareketine arz talebe gore hep degisir. Jita gibi acimasiz tradebot mekaninda tabiki zor ama diger trade hublar uretim satisi icin oldukca verimli olabiliyor. Hatta uzun erimli ama yuksek kar icin daha kucuk hacimli trade hub sistemleri de denenebilir.

Uretiminden kazancin bence en kritik durumu ne uretecegine karar vermek. gerisi corap sokugu gibi gelir.
Sosyal ağlarda paylaş

https://forums.eveonline.com/default.aspx?g=posts&t=63663&find=unread
uretimciler icin tek kelime ile harika bir program. Gelistirilmesi halen devam etmektedir. Gerektiginde kisa surede patch yapilir.

Bununla karakter skillerini api ile girdiginizde, sectiginiz herhangi bir bolgenin (jita mesela) item fiyatlarini dogrudan programa ceker. Sonra baska bir sekmesinden itemlarin uretim kar oranlari, kar miktari, saatlik kazanci falani filani gorulebilir. Hala kazancli olan uretim itemlarini siradan dizince T1 pazarinda bile oldukca buyuk potansiyelin oldugu gorulebilir.

Uretim planinizi yaparsiniz, hammaddeyi temin edip ureteceginiz yere tasitirsiniz. bluprintleri firina atip uretimin bitmesini mukabil tekrar tasiyici bulup markete satisa gonderirsiniz. Istasyondan bile cikmaniza gerek yok.
Tasitma isleriniz icin en hizli hizmeti "haulers channel" ve orda verilen mailing list alabilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

DERT3 said:

Anti-bubble Covertops T3 ler ile daha rahat oluyor.alt slotlara 3 tane internia modifier lı Loki ile çok rahat taşıyabilirsin.

Covertops T3 gemileri hangileri oluyor. ?
Bir de, ilk defa yapacak birisi olarak, BP e tıkladığımızda research ve time efficiency research çıkıyor. Bunlar üretim için öncelikle yapmamız gereken şeyler olmayıp, sadece üretim zamanını düşürmek için yapılan araştırmalar mı ? Eğer öyleyse, yaptığımızda, mesela orca yı araştırdık, oyun sonuna kadar üreteceğimiz bütün orca larımı etkiliyor ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...