Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ULTRABOOK TAVSİYESİ LÜTFEN

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Merhaba arkadaşlar.

Ultrabook almak istiyorum.

Amaç: Software Development
Yan amaç: Arada 1080p - 720p film-dizi izlemek.

Kullanılacak Platformlar: Visual Studio 2012, SQL Server 2012, MS Sql Server Management Studio 2012 vb.

Bunların dışında, ar&ge için chrome, mozilla, ie vs..

Oyun oynamak gibi bir amaca hizmet etmeyecek.

Oraya buraya rahat taşınsın, ama bir yandan da 3 - 4 visual studio açıkken ve de chrome'da 15-20 tabda araştırma yapılırken alet kasmasın. Canımı sıkmasın.

Kafamdaki cihaz samsung 9 series NP900X4D-A01TR

Aletin üstünde ssd var, i5 1.7 ghz işlemci var. Ekran kartı paylaşımlı INTEL HD Graphics 4000.

1.7ghz i5'ten korkuyorum kasar mı bu dediklerimi yaparken diye. 4gb ram var bide alette, yeter mi acaba bilmiyorum. tek güvencem 128gb ssd olması.

Ultrabook önerilerinizi bekliyorum. Bütçe'de örnek olarak verdiğim samsung 9 series'dan daha fazla olmayacak.

Bir de ekran boyutu 15'' den az olmayacak.
Bir diğer en önemli özellik, klavyesi kesinlikle kaliteli olmalı, f tuşlarına fn ile erişilmemeli veya öyleyse bile bir F-Lock olayına sahip olmalı.
Mesaj tarihi:
ios ile ilgili şuanda veya yakın gelecekte hiçbir development yapmayacağım için o yola girmeyi düşünmüyorum. yoksa düşünürdüm.
üstünde windows da çalıştırırdım falan kullanışlı olurdu falan ama dediğim sebeple eliyorum mac kategorisini.
Mesaj tarihi:
bu örnek verdiğim cihazın pili 9 saat falan gidiyor. kullananlar varsa ve dediğim şeyleri yerine getirebilmede sıkıntı yaşamaz diyorlarsa bunu alabilirim.

ne biliyim macos kullanmayacaksam mac almak garip geliyo bana.
Mesaj tarihi:
Selam,

Iki tavsiyem olacak;

1 - Ekran kati paylasimli olunca en az 6 gig ram almak gerekiyor.
2 - SSD performansi inanilmaz etkiliyor. Haliyle benchmark'lara bakmadan almayin
3 - Asus almayin. =)
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
9 saat pil yalan. Normal kullanımla 4 saat kadar alıyorum ben Air ile. Bluetooth'u kapatıp parlaklığı kısıp Word Processor modunda kullanınca 5 saat filan okuyor. Parlaklığı sonuna kısıp, wifi'yi kapatıp, uykuyu engelleyip masada bırakırsan kendi halinde 9 saat olur anca.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Şunlar olsun:

SSD
Ivy Bridge
1080p pil ömrüne zarar verir sadece, 11" ya da 13" ekranlarda o kadar önemli değil. 720p olsun. 15" alıyorsan 1080p al ama 15" ultrabook'un varlık nedeni beni aşıyor.
HP olmasın, Samsung da iyi değil o kadar daha iyi olsa da. Lenovo ya da Apple al.
Mesaj tarihi:
Adi ultrabook olan ama 2-3 kg olan aletler bilginiz notebook bu arada.

1.2kg aletleri tasidiktan sonra digerleri tas tasimak gibi geliyor.
Mesaj tarihi:
ya 15'' den küçüğü de çok küçük geliyo bana development ve yanısıra bişeyler izlemek açısından.

derdim i5 1.7 4gb ram development için gereken performansı bana sağlabilecek mi?

zaten ssd olmazsa olmazım bu konuda.
Mesaj tarihi:
ben asusumdan gayet memnunum.

i7'li asus ux32vd-r4013h aldım.

internetteki fiyatlara bakma hiç, bimekste 2210TL %10 hediye çeki veriyorlar bir de... tabi asus alacaksan.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Sunu al iste: http://www.bimeks.com.tr/urun/126372/lenovo-ideapad-yoga-59-352512-w8-.aspx#photos

Boyle de ram takarsin: http://forum.notebookreview.com/ideapad-essential/700890-lenovo-ideapad-yoga-upgrade-tutorial.html

Eger PC alacaksan ilk bakialcak sey Lenovo olmali, hep diyorum bunu ama kimse bakmiyor biri demeden =(
Mesaj tarihi:
abi samsung 9 series bayıldım ben ya onu alıcam sanırım. ram'i de upgradable mış lenovo gibi :)

ama şuanda vatanda indirim yok, haftasonu vardı ama 9seri stokta yoktu. darty'de de stokta yok, bimekste pahali h.sonu vatanda 2047 liraydı. hepsiburada'da yok. teknosa'da pahalı, ucuz olsa da almazdım, teknosa'dan artık nefret ediyorum. nereye bakayım aklıma bişi gelmedi.
  • Yeni Oluştur...