Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ULTRABOOK TAVSİYESİ LÜTFEN

Kemarlos

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar.

Ultrabook almak istiyorum.

Amaç: Software Development
Yan amaç: Arada 1080p - 720p film-dizi izlemek.

Kullanılacak Platformlar: Visual Studio 2012, SQL Server 2012, MS Sql Server Management Studio 2012 vb.

Bunların dışında, ar&ge için chrome, mozilla, ie vs..

Oyun oynamak gibi bir amaca hizmet etmeyecek.

Oraya buraya rahat taşınsın, ama bir yandan da 3 - 4 visual studio açıkken ve de chrome'da 15-20 tabda araştırma yapılırken alet kasmasın. Canımı sıkmasın.

Kafamdaki cihaz samsung 9 series NP900X4D-A01TR

Aletin üstünde ssd var, i5 1.7 ghz işlemci var. Ekran kartı paylaşımlı INTEL HD Graphics 4000.

1.7ghz i5'ten korkuyorum kasar mı bu dediklerimi yaparken diye. 4gb ram var bide alette, yeter mi acaba bilmiyorum. tek güvencem 128gb ssd olması.

Ultrabook önerilerinizi bekliyorum. Bütçe'de örnek olarak verdiğim samsung 9 series'dan daha fazla olmayacak.

Bir de ekran boyutu 15'' den az olmayacak.
Bir diğer en önemli özellik, klavyesi kesinlikle kaliteli olmalı, f tuşlarına fn ile erişilmemeli veya öyleyse bile bir F-Lock olayına sahip olmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
9 saat pil yalan. Normal kullanımla 4 saat kadar alıyorum ben Air ile. Bluetooth'u kapatıp parlaklığı kısıp Word Processor modunda kullanınca 5 saat filan okuyor. Parlaklığı sonuna kısıp, wifi'yi kapatıp, uykuyu engelleyip masada bırakırsan kendi halinde 9 saat olur anca.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Şunlar olsun:

SSD
Ivy Bridge
1080p pil ömrüne zarar verir sadece, 11" ya da 13" ekranlarda o kadar önemli değil. 720p olsun. 15" alıyorsan 1080p al ama 15" ultrabook'un varlık nedeni beni aşıyor.
HP olmasın, Samsung da iyi değil o kadar daha iyi olsa da. Lenovo ya da Apple al.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Sunu al iste: http://www.bimeks.com.tr/urun/126372/lenovo-ideapad-yoga-59-352512-w8-.aspx#photos

Boyle de ram takarsin: http://forum.notebookreview.com/ideapad-essential/700890-lenovo-ideapad-yoga-upgrade-tutorial.html

Eger PC alacaksan ilk bakialcak sey Lenovo olmali, hep diyorum bunu ama kimse bakmiyor biri demeden =(
Sosyal ağlarda paylaş

abi samsung 9 series bayıldım ben ya onu alıcam sanırım. ram'i de upgradable mış lenovo gibi :)

ama şuanda vatanda indirim yok, haftasonu vardı ama 9seri stokta yoktu. darty'de de stokta yok, bimekste pahali h.sonu vatanda 2047 liraydı. hepsiburada'da yok. teknosa'da pahalı, ucuz olsa da almazdım, teknosa'dan artık nefret ediyorum. nereye bakayım aklıma bişi gelmedi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...