Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Is the Gaming Industry Crashing Again?

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

Starcraft'dan daha iyi strateji gösterebilir misin Sam ? dediğin zaman gösteririm ama burada kabul olmaz dedin.

Bu cevap starcraft benim istediğim bir rts tür oyun değil ama benim istediğim bir rts türü oyun henüz yok demek.

Olayı sen harmanlıyorsun zaten buttonsmash levelına indirerek ondan sonra her postunda olayın içinden çıkmak için 10 sene öncede böyledi bıktım bunları tartışmaktan diyorsun.

Abi resmen 1.ci belli 2.ci kim ? sorusuna verilicek cevap bile yokken piyasada startcraftı mid level, refleks ve button smash real time action izometrik bir oyun seviyesine indirdin.

Eh haliyle insanlar aggroya dpsle karşılık verince paticik hep böle oyun zevki kötü diyerek işin içinden çıkmak kolay.

Ben SC oynamıyorum arada 1-2 el bronze ligimde oyunumu atarım.

Ama turnuvaları düzenli takip ederek bile şu oyunda oynamadan bile stratejilere müdhala edicek düzeyde bilgim var.

Aynen bir spor müsabakasında olduğu gibi işte kimse profesyönel futbolcu değildir ama her zaman kafasında taktik strateji ve über futbol bilgisi vardır..

SC'de işte bu kadar strateji oyunu, oynamaya gerek duymadan bile oyun hakkında yorum yapabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

ya bıktım çünkü hakikaten bıkılmayacak gibi değil. kelimesine kelimesine konuşulanlar aynı. yani belli zaten şurada bu konunun sc'ye laf değdi diye haçlı seferine dönüşmesinden.

benim var verecek cevabım, da cevabı verince ne olacağını adım adım biliyorum. 10 kişi daha gelecek, tek tek söylenecekler:

"o oyunları BÜTÜN BİR ÜLKE TV'DEN izlemiyor"
"o oyunlar bir ülkenin kültürü haline dönmüş değil" (bunları söyleyenler de kore'nin ürünü olan her oyundan tiksinen aynı insanlar)
"o oyunları 15 yıl sonra oynayan yok"
"o oyunlar için şirket turnuva yapmıyor"

vs vs vs, yoruldum şunları yazarken bile ama liste devam ediyor böyle. hepsini 100'er kere duydum, yeni birşey de yok. daha oyun ismi vermeden skyrim vs'ye saldırmalardan belli zaten MO'nuz. sc ile skyrim ne alaka yani lol. herkesin tek tek oyun zevkine bakarsak yandık zaten, zamanının çoğunu moba ve wow'a akıtan insanların cam seradan taş fırlatmaması lazım.

paticik'in oyun zevki üzgünüm ama kötü, bu bir gerçek yani. bu ayrı bir konu, başlatmak istemiyorum da hiç deşmeyelim. ama eskiden geliyor yeni birşey değil. shooter kapasitemiz kantır/cod, mmo kapasitemiz wow, diyaplo/sc için özel bölümümüz var. başka bişi demiyorum.
reampage said:

onu sam demedi galiba yaw.

beğenmediğiniz bişi varsa kesin sam demiştir onu!11 anlıyor musun neden bayıyorum bu tartışmalardan lol
Sosyal ağlarda paylaş

Ya şu hemen üstteki postta,

"Var verecek cevabım" mealli kısımla ilgili

- Sessizliğin asaletinden mi?

diyerek başlamak istiyorum sözlerime.

SC - SC2:

Hiç multiplayer kısmıyla dahi uğraşmadım ancak çok basit bir örnek vereyim: Sadece bir ırka nuclear missile verip buna rağmen oyunu dengeleyebilen başka bir firma yok. Diğer oyunlarda bir ırkın superweapon ı varsa, paralel bir superweapon olmalı denilirken, Blizzort bunu dengelemeyi başarmış.

Para tuzağı olduğu doğru ama who cares? Alternatif maliyet açısından bakın duruma, yılda bir $40 veremeyecek durumda değiliz herhalde hiçbirimiz.

APM konusunda, valla ölçmedim ama kasmadığım ve campaign oynadığım için 40 APM yi geçmiyorumdur herhalde ama QQ yapmam 400 APM lik adam beni rezil rüsva etti diye, nihayetinde tür "Real Time" strategy, birim zamanda daha çok çalışan kazanır.
Buna hitap etmesi ve bunu istemesi konusu ise, doğru olsa bile sadece entitlement trap e işaret eder, SC nin 100+ APM istemeye başladığı noktalarda oynamaya kimse zorlamıyor sizi.
Sosyal ağlarda paylaş

starcraft ve blizzard konularında (diablo hariç, onda haklı) sam'in dediklerine he diyip geçmek belki de en iyisi ya. kimse boşuna stres olmasın.

sonuçta gerçekler ortada ve %90'lık bir kesim biliyor bu olayı...

çıkıp barcelona ortalama bi takım demek gibi bir şey sam'in yaptığı da sonuçta. ama futbol bölümünde buna gülüp geçilecekken, burada oturup derdimizi anlatmaya çalışmamız büyük hata.
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

starcraft ve blizzard konularında (diablo hariç, onda haklı) sam'in dediklerine he diyip geçmek belki de en iyisi ya. kimse boşuna stres olmasın.

sonuçta gerçekler ortada ve %90'lık bir kesim biliyor bu olayı...

çıkıp barcelona ortalama bi takım demek gibi bir şey sam'in yaptığı da sonuçta. ama futbol bölümünde buna gülüp geçilecekken, burada oturup derdimizi anlatmaya çalışmamız büyük hata.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...