di Mesaj tarihi: Mart 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2013 Selam, Bildiginiz uzre hemen her gun yeni model TV'ler cikiyor ozelliklerine bakarak degerlendirmek cok mumkun olmuyor. Hakkinda inceleme yazilip cizilmis olan bir TV olursa nispeten daha rahat oluyor karar vermek ama birakin inceleme bulmayi, TV hakkinda kullanici yorumu bulmak bile mumkun olmuyor cogu zaman. Haliyle su durumda TV secerken hangi ozelliklere bakmali? diye sormak istiyorum. Yazarken "bir TV'yi display'de gormeden, ozelliklerine gore degerlendirerek almak mantikli midir?" sorusuna da cevap verebilirseniz cok sahane olur hakkatten zira internet ustunden lanse edilen TV'leri display'de bulmak mumkun olmuyor cogu zaman. Sagolun varolun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Mart 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2013 Herkes çözünürlüğe bakıyordur artık söylemeye bile gerek yok. Ancak genelde insanlar 600 Hz, 800 Hz mavallarına kanıyor. Panelin hızı olarak yazılımla çıkılan değil de panelin kendi hızına bakmak lazım. Bunun dışında kontrast oranı keza önemli. Oran büyükse daha iyi. Yani 10000:1, 5000:1'den daha iyi gibi. Aklıma geldikçe eklemeye çalışırım. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GreenPeace77 Mesaj tarihi: Mart 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2013 panasonic gt serisinde biraz film izlesen led lere birdaha dönüp bakmazsın bile, ama işte arada fiyat farkı var birde tekno market lerde açıyolar maxx contrast vivid sature renk lere abınıyolar en boktan led bile süper görüntü verdiğini sanıyorsun, aklında bulunsun dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Mart 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2013 "ms" var birde özellikle fps oyunlarını sevenlerin dikkat etmesi gereken bir detay. ekrandaki grafik hızını gösteriyor abartı bir örnek vericek olursam kafanı sağa sola çevirdiğinde arada oluşan grafik bozukluğu 5ms de varsa 2ms de olmuyor gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mart 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2013 yakın zamanda ben de ledtv olayına girismen durumunda kalacagım. bu baslık faydalı olsun bari. su tv'yi degerlendirebilir misiniz? beni su anda tek cezbeden yanı cercevesinin incecik olması. http://www.lg.com/tr/televizyon/lg-47LM660S-3d-tv Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wyand Mesaj tarihi: Mart 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2013 lg, samsunga para dökmeyin. yazık günah. panasonic veya sharp gogo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Mart 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2013 Zayıf noktam valla şu Panasonic plasma konusu. Ben alamadım fiyattan ötürü o yüzden herkes alsın istiyorum. Panasonic VT serisi plasma izleyin oturup, daha sonra cidden LEDlerin yüzüne bakılmaz. O bütçeye çıkamazsanız GT50 serisinden devam edin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Mart 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2013 Piyasadakilerin çoğu led değil anlamak içinde şöle bişi koyayım almadan test edersiniz Geleneksel LCD ekranlar çalışır durumdayken arka aydınlatmaları her zaman açıktır. Ekranda siyah ve koyu alanların gösterilebilmesi için o bölgedeki kristaller vasıtasıyla gelen ışık engellenmelidir. LCD ekranlarda bu yöntem kısmen başarılı olsa da belirli açılardan ekrana bakıldığında siyah ve karanlık alanlar parlar veya renk değiştirir. Aynı zamanda bunun karşıtlık (contrast) değerine de olumsuz bir etkisi olur. Birçok kişinin uzun yıllar boyunca tüplü CRT ekranlardan LCD’ye terfi etmemelerinin en büyük nedenlerinden birisi buydu. LED ekranlardaki ışık yayan diyotların (Light Emitting Diode) aydınlatması ise piksel piksel seçilebiliyor. Herhangi bir ışık oyunu söz konusu olmadığından siyah gerçekten siyah görünüyor. Karşıtlık değeri ise 50,000 sınırından 5,000,000’a kadar dayanıyor. LCD’de gösterilebilecek renk tonlarının sayısı doğrudan panelin kristal kalitesiyle ilgilidir ancak LED ekranların LED lambalarının her birinin yaydığı ışığın rengi değiştirilebilir. Bu da renklerin çok daha doğru ve canlı görünmesini sağlar. LCD ekranlar yıllar geçtikçe olgunlaştı ve şu anki izleme açıları eskilere nazaran çok daha iyi ancak dikey izleme söz konusu olduğunda kendilerinden bekleneni hala veremiyorlar. LED ekranlar izleme açısı denen olguyu ortadan kaldırarak, LCD’nin değil plazma ekranların doğrudan rakipleri konumuna geldiler. LED aydınlatmanın sunduğu nimetlerden biri de çok yüksek tazeleme hızlarıdır. Bu sayede ekranda hızla hareket eden nesneler normal LCD’lerden daha net görünür. LCD ekranların üretilmesinde cıvalı malzemeler kullanılır ve bu madde çevreye son derece zararlıdır. LED aydınlatmalı ekranlarda bu maddenin kullanılmasına gerek yoktur. LED paneller, LCD’lerden daha ince üretilebilir. Bu yüzden çok daha şık tasarımlara imkân tanırlar. LED ekranlardaki her LED’in yaydığı ışık miktarı değiştirilebildiğinden güç tüketimi LCD’den daha azdır (%30 civarı). LCD ekranlarda kullanılan lambaların hepsi aynı düzeyde ışık yaymak zorundadırlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Mart 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2013 Led aldım 2011 de keşke şimdi alsaydım diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GreenPeace77 Mesaj tarihi: Mart 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2013 tamam başlık led için açılmış da, panasonic gt50 serisi ve aynı tier deki diğer plasma lara bakmadan led almayın derim 1 - 1,5k civarı fiyat farkı olur en fazla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raze Mesaj tarihi: Mart 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2013 ingilizce varsa şunu oku derim. cnet review Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lord_Argos Mesaj tarihi: Mart 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2013 Philips 47" aldık son çıkanından. Kanal geçişleri ve menüleri çok yavaş onun haricinde de çok fazla HDTV'lerde film izlemişimdir ama bunda bariz bir şekilde farkledilir fps dalgalanması oluyor, kalitesindenmi, kalitesizliğindenmi çözemedim. Edit: FPS dalgalanmasını da şöyle açayım: 5 saniye 60 fps, 5 saniye 30, 5 saniye 60, 5 saniye 30. Filmlerden çok artık gözüm buna takılmaya başladı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar