Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bal arisi?

GERGE

Öne çıkan mesajlar

arıcının birisine karbondioksit satıyoruz bahar sonu gibi. onın yalancısıyım arılar ishal oluyormuş son 3 senedir. aslında çok basit tedavisi var ama bilmiyor millet diyor. kendi arılarından hiç sorun yokmuş. balı da iyi ibnenin, getiriyor 5 kilo her sene.
Sosyal ağlarda paylaş

Aricilarin da kabusudur bu hayvan, etrafta bunlar varsa kovandan felaket bi ugultu gelir. Ilac sikamazsin,kovalarsin gitmez, tek yolu supurge calisiyla ezmek...

Bu pislikler de sanki kafalari calisiyor gibi aricilari ayakkabi ile tulum arasindan, corabin ustunden sokar. Dort gun yuruyemezsin, dunyanin antihistaminigini yutarsin ve aci icinde beklersin.

Bunlarin bi akrabasi daha var, sarica ari derler, etoburdur ve igneleri tirtiksizdir. Yani defalarca sokabilir bir tanesi. Kovanlara dalmaz ama mangalcilara veya balik temizleyenlere musallat olurlar, ve de sasirtici sekilde cesurdurlar. Kvarsin gitmez, cat diye sokar, teklifsiz...
Sosyal ağlarda paylaş

uffff

eşek arılarının bal arısı kovanını işgal etmelerinin gösterildiği bir belgesel izlemiştim çok acıklıydı.

eşek arıları bal arılarının kovanına gelince bal arıları kovanlarını savunmak için dışarıya çıkıyorlardı. bal arılarının iğneleri eşek arılarına zarar veremeyecek kadar minik, eşek arılarının derisi onların iğnelerine göre çok kalın olduğundan bal arıları kovanlarını savunurken telef oluyorlardı. bir tane eşek arısı bal arılarından sayamayacağım kadarını öldürüyordu. bunların hepsi kovanın girişinde oluyordu. henüz içeriye bile girmemişlerdi. minicik bal arıları öleceklerini bile bile kendilerini eşek arılarının önüne atıyorlardı. girişteki bal arılarıyla işleri bitince bu sefer de kovanın içerisine girip oradakileri öldürmeye başladılar. zavallı bal arıları hiç bir şey yapamıyordu. kovanın içerisindeki yavrulara kadar hepsini öldürdüler.

çok acıklıydı.
Sosyal ağlarda paylaş

eşek arısı değil de yaban arısı o.
ayrıca çok ilginçtir ki Japonya'daki bal arıları bu saldırılara bi çare bulmuşlar; yaban arısı keşife tek geliyor, sonra kankilerine haber verip yıkıma başlıyorlar. daha bu keşifçi yaban arısı sinyal yollayamadan yüzlerce bal arısı saldırıyor buna, etrafını sarıyorlar, titreşerek oluşturdukları ısıyla yaban arısını öldürüyorlar. o arada baya bi bal arısı da telef oluyor fakat kovan güvende kalıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

spooo

SOREN said:

uffff

eşek arılarının bal arısı kovanını işgal etmelerinin gösterildiği bir belgesel izlemiştim çok acıklıydı.

eşek arıları bal arılarının kovanına gelince bal arıları kovanlarını savunmak için dışarıya çıkıyorlardı. bal arılarının iğneleri eşek arılarına zarar veremeyecek kadar minik, eşek arılarının derisi onların iğnelerine göre çok kalın olduğundan bal arıları kovanlarını savunurken telef oluyorlardı. bir tane eşek arısı bal arılarından sayamayacağım kadarını öldürüyordu. bunların hepsi kovanın girişinde oluyordu. henüz içeriye bile girmemişlerdi. minicik bal arıları öleceklerini bile bile kendilerini eşek arılarının önüne atıyorlardı. girişteki bal arılarıyla işleri bitince bu sefer de kovanın içerisine girip oradakileri öldürmeye başladılar. zavallı bal arıları hiç bir şey yapamıyordu. kovanın içerisindeki yavrulara kadar hepsini öldürdüler.

çok acıklıydı.

Abüüü benide ağlattın.
Sosyal ağlarda paylaş

sostizm said:

Aricilarin da kabusudur bu hayvan, etrafta bunlar varsa kovandan felaket bi ugultu gelir. Ilac sikamazsin,kovalarsin gitmez, tek yolu supurge calisiyla ezmek...

Bu pislikler de sanki kafalari calisiyor gibi aricilari ayakkabi ile tulum arasindan, corabin ustunden sokar. Dort gun yuruyemezsin, dunyanin antihistaminigini yutarsin ve aci icinde beklersin.

Bunlarin bi akrabasi daha var, sarica ari derler, etoburdur ve igneleri tirtiksizdir. Yani defalarca sokabilir bir tanesi. Kovanlara dalmaz ama mangalcilara veya balik temizleyenlere musallat olurlar, ve de sasirtici sekilde cesurdurlar. Kvarsin gitmez, cat diye sokar, teklifsiz...

Sarica ari yuva yapmisti gecen yaz bizim dukkanin orda kendine, 2" bi borunun icine. Tabi bilmiyoruz, ben de sarmasik vardi onu sulamaya calisiyorum, tam da borunun dibindeyim.

Bi anda 4-5 tane bi firladi borudan, hortumu falan nasil biraktim hatirlamiyorum shsiebx. Sardi mi da fena sariyor cunku, allahtan musallat olmadilar.

Gecenlerde baktim gitmisler ama. Soguktan fln olduler belki, borunun ucu acik cunku.
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı belgeselde bal arılarının eşek arılarına karşı geliştirdiği savunmayı da izlemiştim. İşçi arılar gothlerini titreterek bedenlerini ısıtıyorlar. Belirli bir sıcaklığa (sanırım 39C idi) ulaştıklarında hep birlikte eşek arısının üstüne çullanıyorlar. Titremeye devam ediyor ve bedenlerinin sıcaklığını 41C'a arttırıyorlar. Bu Sıcaklık bal arılarının dayanabilecekleri en yüksek sıcaklık. Eşek arıların enzimlerinin çalışmayı bıraktıkları sıcaklık da 40.5C. Yarım derece ile pişiriyorlardı eşek arısını.
Sosyal ağlarda paylaş

sostizm said:

Kucukken iki tane kovanim vardi... Cok severdim arilarimi, hala da ozlerim.

Emekli olunca falan mutlaka bahcemde istiyorum 1-2 kovan. Cocukken baktiklarimin yaptigi bal "azgin" dedikleri turden olmustu, kimse yiyemedi. Yakinlarda cok okaliptus vardi, onlari doldurmuslar, olips seker gibi kokan, aci, bogaz yakan bisey oldu bal yerine...

Ahhh durduk yerde ozledim hayvanlari bak, nereden aklima getirdiniz simdi.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/8175409/The-New-York-bees-that-made-red-honey.html

:D

The bee enthusiasts, based around Red Hook, Brooklyn, were left confused after inspecting their hives to find a thick, scarlet substance that they compared to cough syrup.

One, who had the substance tested, found it contained Red Dye Number 40, a food colouring, which is also found in maraschino cherry juice.

It is thought that local bees enjoyed visits to the vats at the nearby Dell's Maraschino Cherries Company before returning to their hives
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...