Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg Gölü

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ABD'nin Massachusetts eyaletinin Nipmuck Kızılderililerinin yaşadığı orta kesimlerinde bulunan bir gölün 45 harften oluşan ismini telaffuz etmek neredeyse imkansız.

Dünyanın en uzun ve söylenmesi en zor isimlerinden birine sahip olan "Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg" gölünün adı zaman zaman değiştirilmek istenmiş, ancak tepkiler nedeniyle bundan her seferinde vazgeçilmiş.

İsminde 15 "g" harfi bulunan göl ile ilgili çok sayıda şiir yazılmış, beste yapılmış. 15 "g" harfinden sadece ikisinin isimden çıkarılması girişimleri 1949'daki kampanyayla engellenmiş.

"Telaffuz sorunu" nedeniyle pek çok kişinin "Webster" gölü diye adlandırdığı 'Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg"un Nipmuck Kızılderililerinin dilinde, "Sen kendi tarafında, ben kendi tarafımda balık avlayalım, ortada ise kimse avlanmasın" anlamına geldiği iddia ediliyor.

Çevre sakinleri, gölün isminin Guinness Rekorlar Kitabı'na alınmasını istiyor, ancak rekorlar kitabında "en uzun göl ismi" kategorisinin bulunmadığı belirtiliyor.

Guinness Rekorlar Kitabı'ndaki en uzun yer isminin de resmi kayıtlarda bulunan Bangkok'taki "krungthephphramahanakhon bowonratanakosin mahintharayuthaya mahadilokphiphobnovpharad radchataniburirom udomsantisug"a ait olduğu bildiriliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse

Tahrik etmeyiniz pls
Mesaj tarihi:
öah![signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
bi an dedim penth sapitti aman banlanacak diye ama golmus megersem :P[signature][hline]Chemical, pokemon_RIZA'ya 21 Kasım 2004 22:41 tarihinde demiş ki:
ya harbiden pokemonmuşsun lan sen
Mesaj tarihi:
Ben de başlığı görünce dedim herhalde Penth'i de kaybettik...[signature][hline]"Mph Rmph !!"

[Bu mesaj karpuz tarafından 22 Kasım 2004 21:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Allllaaakasızzzz . Oldukça gayret gerektiriyo . ALlahtan Türkiye'de değil düşünsenize sınavda çıkıyo . XXX şehrimizin gölünün adı nedir . Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg

Herhalde bunu yazan direk geçiyo olur bizim sistemde :D[signature][hline]Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !! | ©émååt
--------------------------------------------------------------
Evrende bir toz bile sayılamayacak ufaklıkta bir yer kürenin üstünde küçüklüğü belki hesaba bile katılamayacak bir varlığımız var;ne var ki aklımızla büyüğüz . Aklımıza güvenelim
--------------------------------------------------------------
| Return Of Theselia || Gücünü asla gösterme !
|
Mesaj tarihi:
- Abi Amerika nasıldı?
- Muhteşemdi ya, görsen o washington'u falan.. İnsanlar çok gelişmiş abi bi kere.. Öyle bizdeki gibi....
- Başka nerelere gittin..
- YA abi bir göle gittim süperdi. Boyle kocaman falan eskiden kızılderililerin yaşadığı bir yerde..
- Adı neydi?
- (sıçtık)[signature][hline]
Mesaj tarihi:
yıllardır ezdiler orada kızılderilileri..toprakları ellerinden alındı bari kendilerine özgü bir isimleri yaşasın bi gölde..amerikalılar bunu da çok görmesinler..önemli olan kültür, ismin uzunluğu değil..(Biraz Discovery Channel ağzı olu ama neyse..)[signature][hline]silverhelm.trio
Mesaj tarihi:
çok beyendim kızımın ismini bu koyacam
(kaçın manyaakkkk)[signature][hline] Everything is clearer now.
Life is just a dream you know,
That's never ending
I'm ascending...
Cowboy Bebop - Blue
Mesaj tarihi:
said:
Penthesilea, 22 Kasım 2004 21:58 tarihinde demiş ki:
Aaa benden bekler misiniz öyle bi başlık =)

Depresyondayım zaten Rew, iyi değil durumum Pearl Jam - Black i repeate aldım çalıyo da çalıyo :(

Sen mi depresyondasın? Al sana depresyon:

http://forum.paticik.com/view.php?id=98066[signature][hline]
Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Mesaj tarihi:
birine gölün adını sormuşlar bence, adam da sinirliymiş küfür etmiş, bunlar da gölün adını adamın ettiği küfür sanmışlar.[signature][hline]Let me in, I'll bury the pain...
  • Yeni Oluştur...