Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdışında çalışmak

alperozg

Öne çıkan mesajlar

Yurtdışında çalışma konusunda ciddi ciddi düşnümeye başladım. Ancak site tavsiyesiyle değil de yurtdışında yaşayan çalışanlar var ise onların tavsiyeleriyle başvurabileceğim yerler arıyorum.
Makine mühendisiyim 3 yıldır otomotiv yansanayi firmasında çalışıyorum(%100 ispanyol firma)
hani yurtdışında şu ülkedeyim burda güzel işler var diyecek biri var mıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

benim arkadaş kazakistan'da çalışıyo, üniversite inşaatı yapan bi şirkette. 6 ay oldu.

geçen gün konuşuyodum yeni gitmişti burdaki 15 günlük tatilinden sora kazak diyarlara. hava nası diye sordum. ısındı dedi. he iyi falan derken -15 derece ama hissedilen -25 derece, 10 15 derece yükseldi geçen haftadan. ısınıyo yavaş yavaş dedi.

burdan çıkarman gereken sonuç şu ki kazakistan'a gitme.
Sosyal ağlarda paylaş

global şirkette çalışıyorum aslında 19 ülkede fabrikamız var ancak şu an bizim fabrika salmıyor malesef açılan iç ilanlara, siz bize lazımsınız göndermeyiz sizi diyorlar malesef o yüzden bi fırsat olursa gidicem. Bu saatten sonra yurtdışına gidip burger kingte garsonluk yapamam ama, mesleğimle alakalı birşeyler bulmam lazım diye düşünüyorum. Tercihim avrupa çok düşük bir ihtimalde olsa araştırmaya değer.
Sosyal ağlarda paylaş

Hacı ben de gitmek istiyorum. En akıllıcası 1 yıllık profesyonel staj imkanı sağlayan yurt dışında firmalar var. Bu şekilde hepsine başvurup uzun dönem stajyer olarak gidebilirsen. Seni beğenip "devam et" deme şansları yüksek..
Fakat adamların kullandıkları tool'ları (catia,matlab,autocad vb.) iyi bilmen gerek ve toefl ile ingilizce seviyeni(85+ yeter diye düşünüyorum) önceden kanıtlaman gerek!

google'a "international professional internship in engineering" yaz, gerisi gelir ;)
Sosyal ağlarda paylaş

yurt dışında iş bulmak için başvurduğunuz firmaların "ulan ben böylesini burada bulamam, şunu işe alayım" demesi lazım. İşin özü çok önemli bir belge sertifika, iş tecrübesi vb bir şeylerin varsa yurt dışında iş bulabilirsin. Yoksa ortalama biriysen kimse seni işe almak için oturma/çalışma vizesi için bir sürü evrak prosedürle uğraşmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

hoccemama said:

yurt dışında iş bulmak için başvurduğunuz firmaların "ulan ben böylesini burada bulamam, şunu işe alayım" demesi lazım. İşin özü çok önemli bir belge sertifika, iş tecrübesi vb bir şeylerin varsa yurt dışında iş bulabilirsin. Yoksa ortalama biriysen kimse seni işe almak için oturma/çalışma vizesi için bir sürü evrak prosedürle uğraşmaz.

her iş için bu geçerli değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...