fedaykin Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Irak: [AI Index: MDE 14/057/2004] savaş suçlarının önlenmesi için acil eylem. Felluce'den gelen en son bilgiler sivillerin savaştan korunmasına yönelik hukukun ağır şekilde ihlal edildiğini göstermektedir.Amerikan NBC Televizyonunun haberine göre Amerikan askerleri bir camide savaşan beş Iraklı'yı yaralı olarak bırakarak ayrıldılar.Geçen Cumartesi günü başka bir grup asker camiye geldi ve NBC kameramanının görüntülediği gibi askerlerden biri yaralı bir Iraklı'nın başına ateş etti ve Iraklı yere düştü.Vurulan Iraklı'nın yanında herhahngi bir silah ta görünmüyordu.Diğer dört Iraklının akibeti ise belli değildir. Uluslararası Af Örgütü daha önce de Amerikalı yetkililere eski olayların araştırılması için çağrıda bulunmuştu. Ayrıca Af Örgütü İngiliz 4. Kanal'da yayınlanan görüntülerde Amerikalı bir askerin yaralı bir direnişçiye ateş ettikten sonra rahatça yürümesini ve "Onun işi bitti" sözlerini de rapor etmişti. Af Örgütü Felluce'de direnişçiler ve sivillerden yaralananlara derhal tıbbi yardım yapılması için Amerikalı yetkililer ve Irak güçlerine çağrıda bulunmaktadır.Ek olarak şehirdeki çok kötü insani durumun düzeltilmesi için acil önlemler alınmasını istemektedir. Halen Felluce'de elektrik ve su bulunmadığı gibi yaralıların tahliyesi veya tibbi yardım kuruluşlarının girişine de izin verilmemektedir. Irak Kızılayı şehrin dış mahallesinde bulunan hastaneye ulaşabildi ancak şehrin iç kesimlerinde ihtiyaç duyulan insani yardımı yapmalarına hala izin verilmiş değil.Bildirildiğine göre çok sayıda sivil gizlendikleri yerlerde ya da evlerinde tuzağa düşmüş durumda.Bunların ölü veya yaralı olduklarına dair herhangi bir bilgi bulunmuyor. Felluce'de çok acil insani yardıma ihtiyaç var.Derhal Irak Kızılayı ve diğer insani yardım kuruluşlarının şehre girişine izin verilmeli... Bu eyleme katılınız! Katılmak için :http://www.amnesty-turkiye.org/acileylem ACİL EYLEM NEDİR? Uluslararası Af Örgütü, hedeflerine ulaşmak için çeşitli yöntemler kullanmaktadır. Bunların en etkililerinden biri de "Acil Eylem"dir. Bu yöntemin amacı insan hakları ihlallerine çabuk ve etkili bir biçimde karşılık vererek, daha fazla ihlalin yapılmasını engellemeye çalışmaktır. Acil Eylem tekniği kavramı ilk olarak 1972'de, Brezilya'daki askeri rejim tarafından gerçekleştirilen insan hakları ihlallerine bir tepki olarak geliştirilmiştir. HANGİ MAĞDURLAR İÇİN UYGULANIR? Acil Eylem, işkence görmekte olan ya da işkence tehdidi altında bulunan, ivedi tıbbi yardıma gereksinimi olan ve yargılanması "oldu-bitti"ye getirilen tutuklu ve hükümlüler için uygulanır. Siyasi tutukluların, adil olmayan bir yargılama sürecinin kritik bir aşamasında mağdur olmaları söz konusu olduğunda uygulanır. "Kayıp" edilen ya da ölüm tehditi altında bulunan kişilerin hayatta kalmalarını sağlamak için uygulanır. Terk etmek zorunda kaldıkları ülkeye zorla geri gönderilme tehlikesi altındaki mültecilerin UAÖ'nün çalışma alanına giren hak ihlallerine maruz kalmaları söz konusu olduğunda uygulanır. Kısaca Acil Eylem, yaşama hakları ya da ruhsal ve fiziksel bütünlükleri tehdit altında olan kişiler için uygulanan bir kampanya tekniğidir. NASIL UYGULANIR? Hız yaşamsal önem taşır. Acil Eylemlerin işe yaraması dünya çapındaki gönüllülerin bir an önce harekete geçmelerine bağlıdır. Acil Eylem vakalarında her saniye önem taşır. UAÖ Uluslararası Sekreterliği, bölge birimleriyle eşgüdüm içinde acil yardım çağrılarının dünyadaki binlerce gönüllüye ulaşmasını sağlar. Gönüllüler de ilgili hükümete olabildiğince hızlı bir biçimde (ekspres ya da hava yolu ile) mektup, teleks, faks, telgraf ve elektronik posta yollarlar. ACİL EYLEM ÇAĞRILARINDA HANGİ BİLGİLER AKTARILIR? Her Acil Eylem çağrısı kendi başına bir kampanya niteliği taşır. Acil yardım çağrısı için gereksinim duyacağınız bütün bilgiler bu çağrıda yer alır. Yayımlanan çağrılar yaşamı risk altındaki kişilere ilişkin ayrıntılı bilgi (kişisel bilgi, ülkenin toplumsal-siyasi durumuna ilişkin bilgi, başvurularda dikkat edilmesi gereken noktalar, isimler, başlıklar, adresler ile ilgili yerlerin posta, teleks, faks, telgraf ve e-posta bilgileri) içerir. Bu belgede insan hakları ihlaline ilişkin var olan endişenin ne yönde olduğu da belirtilir ("işkence tehlikesi", "ölüm cezası" gibi). Acil Eylem ağının Lesotho'dan Kore, Kosta Rika ve Faroe Adaları'na kadar geniş bir yelpazedeki 80 ülkede, yüzbinin üzerinde destekçisi vardır. ACİL EYLEMLER ETKİLİDİR! Ele alınan vakaların üçte birinden fazlasında bir iyileşme kaydedilmiştir. Ölüm cezaları hafifletilmiş, "kayıplar" ortaya çıkmış, gözaltına alınan kişilerin gözaltına alındıkları kabul edilmiş, tutuklular salıverilmiş ve sağlığında önemli bozulmalar görülen tutuklu ve hükümlülere tıbbi bakım sağlanmıştır. "Af Örgütü'nün ve diğer insan hakları gruplarının başlattığı uluslararası bir mektup kampanyası sonucu cezaevi gardiyanlarının bize olan tutumları değişti. Devlet Başkanı'na yazılmış mektupların fotokopileri bize de gö Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 once bir araplar bagirsin cagirsin Kendileri bile birsey yapmazsan neden biz atliyoruz? Neden araba arabtan cok ugrasiyoruz?? Ben daha eylem gormedim arap ulkerlerinde ama nedense bizim insanimizi biraksan onlardan once gidip amerikalilarla savascak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 evrensel insanlık diye bi kavram var çünkü.. herkes kendi hakkını savunabilcek diye bişey yok.[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain maybe I always knew my fragile dreams would be broken for you.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Ezeikel Pajibo, Liberya, öğrenci aktivist “Ben, Acil Eylem’in hayat kurtarmakta etkili bir yöntem olduğunun canlı bir kanıtıyım. Acil Eylemler sayesinde bugün buradayım.” Prins Gunasekara, Sri Lanka, AvukatÖzgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. ve bu iki msj sanırım neden yapmamız gerektiğni açıklıyo[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain maybe I always knew my fragile dreams would be broken for you.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 said: Xaer_Aloneheart, 22 Kasım 2004 10:08 tarihinde demiş ki: evrensel insanlık diye bi kavram var çünkü.. herkes kendi hakkını savunabilcek diye bişey yok. Bu evrensel insanlık kavramına ırakta "direnişçilerce" öldürülen tek amacı evine ekmek götürmek olan kamyon şoförlerimiz de giriyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 neyin evrensel hakki bu afedersin? Beni etrafimdaki herkesten cok vurmus adamlarin neyini savunucam ben? Ulkeme surekli dusmanca davranmis arkamdan vurmak icin kollamis duzeldigi gun yine arkamdan vurucak insanlari niye savunucam ben? Birakin kardesim insan haklari geyiklerini bizi normalde insan bile gormeyen osmanli pisligi diye tanimlayan insanlar icin niye eylemler yapiyim ben? Sonra bana arabin yaninda olmanin sagliyacagi yarari soylermisiniz? Humanistlik falan bir yere kadar gidin sagda solda eyleminizi yapin ama gelip insanlarin kafalarini celip yandas aramayin. Ha eylem yaparkenke yesil bayraklari kaldirin.(Siz bu fikirde olmaya bilirsiniz ama bu isi organize edenler bu fikirde bunuda bilin.) Dedigim gibi benim ulkemden uzak kime yakin olursaniz olun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 yok o kamyoncular girmez abicim onlar islerine gelmiyor cunku. Bunlarin en baslarindan birinin yaptigi su unlu aciklama var Benim icin felluce Canakkaladen ONEMLI gerisi yalan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 EYLEMİN AMACI: Felluce'de çok acil insani yardıma ihtiyaç var.Derhal Irak Kızılayı ve diğer insani yardım kuruluşlarının şehre girişine izin verilmeli... Yazılanları okudukça sinirlenmem mi gerekiyor, yoksa üzülmem mi bir türlü karar veremiyorum. Neyse sabah sabah yeterince sinirim bozuldu bir süre patiye girmeyeyimde hem işimin başına dönüp hemde sinirlerimi yatıştırayım.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 ne diyosunuz kendi kendinize ya.. atıp tutuyosunuz.. bu ıraktaki masumlar için bi eylemse ben tabii ki bunun 100 katı desteği ölen kamyoncular için veririm.. ama malesef böle bi organizasyon yok.. devlet ztn gerekeni yaptı ve amerikaya gerekli endişelerini iletti.. Felucce Çanakkale'den daha önemliymiş bunu sölüyolarmış peh.. git allah aşkına sabahın bi saatinde işin mi yok ya[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain maybe I always knew my fragile dreams would be broken for you.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Eylemin amacına lafım yok. Bence eylem de düzgün bir eylem ve yapılmalı. Ama her gün haberlerde kamyon şoförlerimizin kafasını kesip kesip zafer çığlıkları atan ve görüntüleri medyaya yollayan arap vidyoları görünce benim içimde artık oraya yardım etme konusundaki istek pek parlak olmuyor. Yoksa ne ABD'yi savunduğum var ne de bu savaşa tepkisiz kaldığım. Ama hani haklıyken kendini haksız konumuna düşürmek denen bir şey vardır ya... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 said: onlyreal, 22 Kasım 2004 10:05 tarihinde demiş ki: once bir araplar bagirsin cagirsin Kendileri bile birsey yapmazsan neden biz atliyoruz? Neden araba arabtan cok ugrasiyoruz?? Ben daha eylem gormedim arap ulkerlerinde ama nedense bizim insanimizi biraksan onlardan once gidip amerikalilarla savascak. Cunki bizler ırkcı değilliz ce sağ duyuyla hareket edıyoruz, bu yuzdende kapı komşunla araplar arasında hic bir fark yok.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 said: Xaer_Aloneheart, 22 Kasım 2004 10:23 tarihinde demiş ki: devlet ztn gerekeni yaptı ve amerikaya gerekli endişelerini iletti.. ABD de çok taktı endişelerimizi... Zamanında İtalya'ya da nota vermiştik, noldu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 said: Rewendor, 22 Kasım 2004 10:26 tarihinde demiş ki: said: Xaer_Aloneheart, 22 Kasım 2004 10:23 tarihinde demiş ki: devlet ztn gerekeni yaptı ve amerikaya gerekli endişelerini iletti.. ABD de çok taktı endişelerimizi... Zamanında İtalya'ya da nota vermiştik, noldu? napalım istiyosun? amerikaya girip öc mü alalım?[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain maybe I always knew my fragile dreams would be broken for you.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Herkezi ayni kefeye koymayalim, yapilan yardimlar Türk soforlerin kafasini kesenlere yonelik degil,orda senin benim gibi yasama savasi veren masum halka.Hicbirzaman Irak'ı sevmedim ve desteklemedim fakat gereksiz yere ezilen insanlara madem yardim edemiyoruz,bari baltalamaylım.[signature][hline]|R.I.P| Sevmiyorum calismayi,tembelim ben.|[/b]-[Kontrolsüz güc, güc değildir]- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 evet ben irkiciyim benim devletimi 100 yildir yapmadigini birakanlara ve kurtulduklari gun yine basliyacaklara kamyon soforlerimi oldurenlere bundan haz alanlara karsiyim evet kardesim ben irkciyim Neyin eylemi ben niye yapiyorum??? Benim basima gelse araplar yapicakmi bu eylemi(kendi arkadaslari oluyor yapmiyorlar) Biraz gercekci olun ya insanlik insanlik diye bagirdiniz sey bize karsi insanca davranmislara yapilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Rew daha fazla kamyon söförunun oldurlmesını engellemenın tek yolu direnıcsılerı oldurmek degılde işgalcılerı ordan cıkarmak oldugunu neden dusunmuyorsun? 2 yıl oncesıne kadar hangı mılletten hangı kamyon soforunun kafasını kestıler?[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Iraklılarda masumlari olduruyor,amerikalilarda masum insanlari olduruyolar zaten ,ortada suc yokki suclu olsun,toptan falso bi olay,Irakın dagilmasina üzüldümmü ? hayır, Ölmemesi gereken insanlarin olmesine uzuldummu ? sanirim evet.[signature][hline]|R.I.P| Sevmiyorum calismayi,tembelim ben.|[/b]-[Kontrolsüz güc, güc değildir]- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 ya peki sen bu adamlarin isgalciler cikinca bize iyi davranicaklarina inaniyormusun? Devletimin cikari neyse ben ona bakarim arkadas cunku emin ol iki gun sonra amerika gelipte bana saldirirsa ben butun vatanimi onlar icin sehit vermis olsam bile onlar donup benim icin agizlarini bile acmiycak. Dayanisma dedigin araplarla yapilmaz bunu ogrenin artik amerikayi savunmuyorum ama onemli olan benim vatanimsa vatanimin cikari nerdeyse orda olurum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 İyide alakasiz seyler konusuluyor sanki, yapilan veya yapilmaya calisilan yardim devlet politikasi degilki ,bir cogumuz bize iraktan yarar yerine zarar gelicegini biliyor zaten.[signature][hline]|R.I.P| Sevmiyorum calismayi,tembelim ben.|[/b]-[Kontrolsüz güc, güc değildir]- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 said: onlyreal, 22 Kasım 2004 10:31 tarihinde demiş ki: evet ben irkiciyim benim devletimi 100 yildir yapmadigini birakanlara ve kurtulduklari gun yine basliyacaklara kamyon soforlerimi oldurenlere bundan haz alanlara karsiyim evet kardesim ben irkciyim Neyin eylemi ben niye yapiyorum??? Benim basima gelse araplar yapicakmi bu eylemi(kendi arkadaslari oluyor yapmiyorlar) Biraz gercekci olun ya insanlik insanlik diye bagirdiniz sey bize karsi insanca davranmislara yapilir. Bir kez şunu anla arap halkı ile arap yoneticelrı farklı kavramlar, hukumetlere kufret eıceksen milletlere halklara değil. Kimse orda kamyon soforlerını oldurmekten haz almıyon nasıl sapkınca bı anlayıs bu ya? Eger boyle bır zevklerı olsaydı, bu ısı bu savaştan oncede yaparlardı, herşeyı kendı kafanıza gore yormayın, sızı sıkıstıran seylere kızamayıp nefret edıcek noktalar aramayın. Ne demek kendı arkadaşları olunce yapmıyorlar, su anda ırakta her yerde direniş var daha neyın Eylemenı yapıcak bu adamlar, butun ırak halkı bas bas bagırıyor, "amerıka hakımıyetı ıstemıyoruz ustumuzde" diye daha ne yapsın bu adamlar? Ayrıca onlar arap sen türk digerı amerıkalı suda alman buda fransız olayından kopun artık, Bir insan kendi evinde oraya dunyanın diger ucundan hıc bır sebep gostermeden gelmiş işgalcıler tarafından olduruluyorsa, bunun araplıkla muslımanlıkla ılgısı yoktur, Cin gıdıp amerıkayı ısgal etsede aynı tepkı verılmelıdır. Illa faydamı ıstıyorsun, ılla fayda ıstıyorsan surıyeye ırana bak, ne ıstıyorsun butun guney sınırlarımızın savas altında yıpranmasınımı? guney sınırlarındakı yerlesım bolgelerının savas sebebıyle bosaltılmasını, turkıye uzerınden kacak sılah tıcaretı yapılmasını, bu cok gecmeden savasın Turkiyeyede sıcramasınımı? Sence guneyımız cehennem gibiyken sen burda makınenın basıan oturup oraya buraya dusunmeden yazılmıs gaz cevaplar verebılecekmısın. bır kac yıl ıcınde fırıne gıdıp rahat rahat ekmek alabılmen ıcın bu savaşın durması lazım, al sana fayda.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 kendi eylemleri derken neden suudi arabistanda eylem yok? libyada urdunde? Bana devlet karsi koyuyor demeyin bu kadar onemliyse hapse girmeyi goze alirlardi. Artik farkina varin iragi bizden baska sallayipta amerikayla kotu olmaya kasan yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Evet butun dunyada (ki basta 2 mılyonla newyorkta) mılyonlarca insan aynı gunde savaşi protesto etmeye degil, hava almaya cıkmıstı sokaklara....[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Bu eylemler Irağın şeyinde bile değil. Türk buldukça kurbanlık bulmuş gibi sevinenler için artık ne yazık kı birşey yapasım gelmiyor.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 O secimlerin sonunda kadardi arkadasim Bak noldu simdi???? said: Cuce, 22 Kasım 2004 10:47 tarihinde demiş ki: Evet butun dunyada (ki basta 2 mılyonla newyorkta) mılyonlarca insan aynı gunde savaşi protesto etmeye degil, hava almaya cıkmıstı sokaklara.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Amerikan halkının %50si secımlere katıldı, katılanların %50 si bush'u secti, yanı amerikanın %25i Bushu destekledı, Haa ne alaka dersen, birini suclamadan once bi dusun dıye soyluyorum, Secımlerden sonrada Amerıakda eylemler bıtmedı, hala dunyada bır suru eylem yapılıyor bu savaş karsıtı, Show haberde cıkmıyor diye eylemler bitti sanamyın.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar