Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bir cenaze töreni

Golge-i_Khan

Öne çıkan mesajlar

bugün itibariyle değişen
ve asla sunulmayacak olan
"hayvan barınağı" projemden
geriye kalan kalıntılar

bu barınağım ile çevredeki eski bir binayı
yapısal olarak olmasa da
kavramsal olarak birleştirme endişesiyle düşünülmüş bir eklentiydi

olmadı : )

[signature][hline]On July 7th of 1943, single Tiger tank commanded by SS-Oberscharfuehrer Franz Staudegger engaged Soviet group of some 50 T-34 tanks around Psyolknee. Staudegger used up his entire ammunition after destroying some 22 Soviet tanks, while the rest retreated.

Sosyal ağlarda paylaş

işte burada cinayet aletini görüyoruz

araziye oturmasıyla birlikte
farklılık ile uyum yakalama
hayallerimde suya düştü : )

aslında
projeyi tamamen çöpe atmadım
ölçek küçültüp iç içe geçişleri

şu an itibariyle istediğim aynı figürün çeşitlemeleriyle bir ana figür oluşturmak. Kocaman ve hantal bir üçgen yerine irili ufaklı bir küme düşünüyorum. ma bunun daha önce yapanlarıda izlemek istemiyorum keza işler kara

[signature][hline]keep walking

Sosyal ağlarda paylaş

evet kavramsal maketlere devam ediyoruz (dikkat model değil)
burada benim istediğim lavramı da görebiliyoruz

1-hayvanlarda ki kuyruğun denge için kullanılışının mimaride küçük külübecikler oluşturuşu. (çizimler var anlatan ama özetle bir çita koşarken ani bir dönüş yaptığında plan da ki kuvvetlerin dağılımının aynısı benim kulübelerimin yandan görünüşünde olması)

2-işte söz ettiğim el kavrama. aslında pek seçilmiyor biliyorum ama evden çıkmama daha 3 saat var bu süre içersinde max de hazırlayınca ok daha anlaşılır olacak aslında sıkıntı şu ki gelecek cuma a sunumum var ve projemi değiştirince tüm modelleme çizimlerim çöplük oldu. bi daha bi daha... çiz çiz...

kim demiş iç mimarlar uyur diye....

[signature][hline]keep walking

Sosyal ağlarda paylaş

ehehehe : )
aslında şöyle ki
orada kontrollü hata diye birşey var

mesela ben kaplama kağıtlarını bilinçli olarak kırıştırdım veya
boyayı masusu tüm alana yaymadım

hani şimdi titiz yapacak ne vaktim/ ne de sabrım var

o zaman ben güzel çirkin yapayım dedim

aslında gözle bakınca bir başka oluyor fotoraf bazen maketi öldürüyor[signature][hline]keep walking
Sosyal ağlarda paylaş

*çok sanatsal bi ses tonu yakalar"

bu dönem ki proceje bizden bekleneneler
iki ana başlık altında

-muğlaklık/adaptasyon
-örüntülük(ilintilik)

şimdi her hangi bir nesne diğeriyle olan ilişkisnden bir form yakalama mesela: ama ben böyle matematiksel çalışmak istemedim. çünkü ufak bi ucuu görseniz bütünü anında kavrayabiliyorsunuz, benim arzum heyecanlı bir yapı oluşturmaktı.

bu sebebten kontorlsüz bir ilintilik hali çıktı. Yanı orada bir sürü üçğenler var, kimi küçük kimi yüksek kimi alçak, kimi dar... ve bir birbileriyle olan bi ilintilik hali bir form ortaya koyuyor felandda filanda. ki orada işte yok kuyrukmuş yok el miş falan bir kaç benim barınak kavramı üzerine kurduğum düşüncede olunca işler karıştı biraz.

ama keşke zerg vari olmasaydı ehe
ben protoss severim : )[signature][hline]keep walking

Sosyal ağlarda paylaş

aslında fallout da ki o obje i alternatif kullanma hali pek bi hoş
hani araba kaportasını çıkarıp altına ateş yakıp ızgara yapamaca falan

readymade m make mi ne vardı. adam alıyor bisiklet tekerleğini takıyor ucuna fırça zopasını ahanda sanat diyor

ehe düşünmeden bakınca bu tip işler komikcene bişi olabiliyor[signature][hline]keep walking
Sosyal ağlarda paylaş

ne bu abi hiç bir şey anlamadım dediklerinden çizimlerinden.
kavramsal ve sanatsal olduğu için (hani ben öküzüm ya) anlamamış olabilir miyim? evet evet sanırsam öyle olması lazım... (kendi kendime de konuşurum)
said:
arcane, 12 Kasım 2004 02:53 tarihinde demiş ki:
lütfen bana resimleri projeyi parçaladıktan sonra çektiğini söyle!

said:
arcane, 12 Kasım 2004 04:04 tarihinde demiş ki:
o da iyiymiş, benim aklıma fallout gelmişti hehe.

resimleri görünce aklıma gelen bu ikisi oldu valla[signature][hline]Kaiowas, 13 Kasım 2004 23:24 tarihinde demiş ki:
Ulan kafirlik etmeyin bilip bilmeden sure yazmayın milletin de aklını kurcalamayın beni de deli etmeyin...
Sosyal ağlarda paylaş

abi mükemmel ötesi saçmalamış ya helal olsun!
bende iç mimarlıkda okuyorum bir türlü saçmalayamadım hep
-d alıyorum kafayı yiycem
not: yazımdan anlamayanlar için; bu iç mimarlıkda okumak kadar zor birşey yok.. nekadar saçmalrsan okadar farklısındır.. nekadar farklıysan okadar not alırsın.. ööff[signature][hline]New IDEA! www.RankHosting.Net
Sosyal ağlarda paylaş

sıradışı mimarlık mı ?
belki evet. (ki bu yüzden aç kalabilir miyin ? belki evet : ) )
illa anlaşılması mı lazım ?
bence hayır.
bir iş üzeridne konuşturabilidği sürece başarılı bir iştir.

diyelim ki
3sn süre ile size fotoraflar sırası gösteriliyor. biri yüzen bir çocuk, diğeri ise koşan bir köpek...diye devam ederken, arada bulanık çarpık bir resim geliyor, düşünüyorsunuz.. iki figür ellerinde sopalr var, balık mı tutuyorlar ? yok hayır sanırım kavga edecekler...hayır hayır onlar kızak sopaları....
gibi gibi. dikakt çekiyor çünkü belirsiz, düşündürtüyor çünkü net değil.

ben böyle tasarım yapılmalı demiyorum, en azından bu dönem ki konu başlığımız "muğlak adaptasyon" yani biraz belirsiz olması isteniyor. hoş her zaman deiğim gibi, gizemli şeyler daha çekicidir.

bir de yanlış anlaılması ben su an çalışma tarzını savunmuyorum ama karışık olmasından şikayet edilmesi aslında başarılı olduğunun bir kanıtı. Çünkü amaç karmaşıklıktı.

redouble sizin dönem proje niz ne bilmiyorum ama "saçmalamak" gerektiğine inanmıyorum. istersen hocalarla konuş bunu bi.[signature][hline]"Süperstar, hiperstar, megastar... Edirne'den sonra seni kim star?"

[Bu mesaj Golge-i_Khan tarafından 15 Kasım 2004 01:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ehem ühüm
strüktür ü de bundan sonra büyük değişiklikler beklemiyorum

aslen şekil böyle olacak

işte bu küçük hacimelr in hepsi bir hayvana kafasını sokacak bir külübe vaziyeti görsün diye yapılmış odacıklar

işte hem yapının altında ki yüzeyi kaybetmiyoruz
hem de üstünde yeni bir yüzey oluşturuyoruz

benim araziye gittiğimde ilk dikkatimi çeken orada ki hayvanların cokluğu idi. yani orada bi köpecik duruyordu, arka da iki kedi yavrusu calılar içinde koşturuyordu falan. o eski haline sadık kaldım biraz da. muğlaklık başlığına burdan ulaştım zaten, gerçi ne kadar ulaşabildiğim tartışılır : )

işte yine "el" kavramı ile
bir hayvanın kuyruğunun "denge" kavramı mevcut

arka tarafta ki dökme yapı ise
yıkamadıgım tarihi bina
onu işte hasta hayvanların tedavi edildiği bi yer oalrak düşünüyorum[signature][hline]"Süperstar, hiperstar, megastar... Edirne'den sonra seni kim star?"

Sosyal ağlarda paylaş

biraz da araziyle ilişkisne bakalım
sanırım tatmin oldum ki en önemlisi de bu
şimdi doku ve ışıklandırmaya geçelim aslen ben
kumaş arkasından gelen o tatlı sıcak ışık gibi bir etkisi olsun istiyorum
hani soğuk bi kış günü
kendi evinizin penceresinden akan ışık gibi
size "birisi evde ve seni seviyor" dedirten
canım çekti şimdi : )

[signature][hline]"Süperstar, hiperstar, megastar... Edirne'den sonra seni kim star?"

Sosyal ağlarda paylaş

bu daha bişeye benziyor, o sopalar göze çok batıyor yanlız, harabe efekti gibi gözüküo
sopaları kısaltırsan arkadakilerin de harabe değil de uyumsuzlukla uyum sağlamaya çalışan bişiy olduğunu göstermiş olursun

bi de böyle bi bina nası yapılır ben onu anlayamadım kasmaz mı ? bi de hayvan oturacak orada yani iyicene zorlaşıo iş..[signature][hline]my god sits in the back of the limousine
my god comes in a wrapper of cellophane
my god pouts on the cover of the magazine
my god's a shallow little bitch trying to make the scene*
Sosyal ağlarda paylaş

said:
aquila, 16 Kasım 2004 06:41 tarihinde demiş ki:
kardesim hic mi dusunmezsiniz insaat muhendisini,iscisini,muteahitini.o adamlar ne anlicak bundan...

ahah devlet bize yard1m etsin (-:

Ben söyledim adama o kirisler oyle durmaz diye ama dinletemedim[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...