Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Farklı torrent sistemleri


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Bazi bazi torrent trackerlarin farkli sistemler kullanmaya basladigini gordum dun.

cabiria sag olsun, ComicBT'ye girmeyi basardim, carat diye ilk kez duydugum bir sistem koymuslar siteye. Ratio yok iste, onun yerine carat topluyorsun. Yorum yapmak, forumda yazi yazmak, forumda konu acmak, torrent upload etmek filan hep carat ediyor ve indirme yaparken bunlari harciyorsun. 1 mb = 1 carat formulu var. Kazanmak icin seed etmen yetiyor, senden ne kadar cektikleri onemli degil, seed ettigi sureye gore herkes torrent'ten toplam indirilenin %1-3 arasi bir miktari kazaniyor.

Boyle bakinca seedbox'u olmayan adam icin cok azmis gibi gorunse de is farkli. Dun kaydoldum, 2k carat verdiler acilis olarak. Su anda 112k var, 122825 MB indirme hakkim var acik olarak yazarsam (Cizgiroman icin cok fazla bu, Vertigo'nun tum eserleri 40GB filan eder). Nasil oldu derseniz hala arsivcilik ve korsan isine devam ettigim tek alanin cizgiroman ve manga oldugunu biliyorsunuz. Bir nedeni paramin yetmemesi, bir nedeni de cogunun digital satilmamasi. Trade'lerini aliyorum korsan olarak okuduklarimin ama yine de zaman icinde guzel bir arsiv olustu yani. Bu sitede de istekler var. Doldurunca 20.000, 10.000, 50.000 carat filan veriyorlar. Istegi veren belirliyor ama her isteyen onun uzerine biraz daha odul koyabiliyor.

Istekler arasinda mesela dun 300.000 carat veren bir sey vardi. Adamin biri satin aldi cizgiromani, taradi, bu sabah koydu. 300.000 MB dl'si var simdi bundan gelen. Seedbox olmadan da sitete tutunma yolu var yani. Ozellikle yeni cikan seyler boyle buyuk odullerle isteniyor seedbox sahipleri tarafindan. Biraz once taranmamis 3 sayi icin son iki ayda cikmis 55000 verdi bir adam.

Bu istek ve ona bagli odul olayi ile sirf seedleme ile (cekme 100 seed arasinda sana denk gelmese bile) puan gelmesi olayi cok iyi bence. Daha once baska torrent tracker'da gormedim ama bu tarzin yayilimi epey iyi olur bence. Neden daha once akil etmemisler bilmiyorum. Gerci filmler icin uygun olmayabilir. Cizgiroman dedigim en fazla ortalama 200mb filan. Albumler icin olabilecek bir tarz ama.

Var mi boyle baska sistemler? Merak ettim simdi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

freeleech siteler gerçekten çok arttı(btn, ptn, ptm, gft, ftn). en çok da bizim gibi upload hızları yerlerde sürünen ülkelerde işe yarıyor. bu sitelerin tek beklentileri ise hit&run yapmayıp, indirdiğiniz dosyaları seed etmeye olabildiğince devam etmeniz. bu tip sitelerin çoğunda bonus sistemi var.

btn'den örnek vereyim. bonus sistemi var ve sitede seviye atlamanıza yarıyor. veya dizi request edebiliyorsunuz ve ödül olarak bonuslarını koyabiliyorsunuz. küçük tv series stamps'ları alabiliyorsunuz.


awesome-hd :


bu tip sitelerde hiç upload yapmadan bonus puanlarınızla upload satın alarak tutunabilirsiniz. geniş bir depolama alanınız olacak tabi.

bu torrent sistemlerinin yanında torrentleech, what.cd gibi siteler çok katı kalıyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...